ΠΕΡΙΕΡΓΑ
01.02.2017 22:52
Κέικ με βερίκοκα, καρότα & αρμπαρόριζα!
Δοκιμάστε το με τον καφέ σας...
ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ (φόρμα διαμέτρου 25 εκ.)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: 1,30 η μερίδα
Υλικά
4 αβγά
½ κούπα ηλιέλαιο
? κούπας κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
200 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρίφαλο
? κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
½ κ.σ. φρέσκια αρμπαρόριζα, ψιλοκομμένη
2? κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες καρότο, τριμμένο
1 κούπα βερίκοκα Διαμαντοπούλου, κομμένα σε κυβάκια
1 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
½ κούπα ζάχαρη άχνη (για το γαρνίρισμα)
Δείτε την εκτέλεση στο alati&piperi.gr