Γεια σας, όμορφες φίλες μου… Τι κάνετε, πώς είστε; Εύχομαι να είστε καλά, αλλά και να μην είστε, δεν πειράζει, στο πρόγραμμα είναι κι αυτό. Τι θα κάνουμε όμως γι’ αυτό; Εγώ προσωπικά, όταν δεν είμαι και πολύ στα κέφια μου, θα πάρω το θαυματουργό νεσεσεράκι μου, με όλα τα απαραίτητα για την περιποίηση του προσώπου, και θα κάνω beauté στον εαυτό μου.

Θα με ενυδατώσω, θα με χαλαρώσω, θα με κοιτάξω στον καθρέφτη και θα μου πω: «Αν ψάχνεις ακόμα για τον άνθρωπο που θα σου αλλάξει τη ζωή, κοίτα στον καθρέφτη!».

Σήμερα, λοιπόν, σκέφτηκα να μιλήσουμε για ένα πολύ σημαντικό προϊόν, που πρέπει απαραιτήτως να βρίσκεται στο νεσεσέρ μας. Το αντηλιακό! Το προϊόν που θα θρέψει το δέρμα μας με φυσικό τρόπο. Εγώ μάλιστα θα έλεγα ότι είναι ένα από τα μυστικά της ομορφιάς που αψηφούν την ηλικία.

Ο ήλιος, που γίνεται ολοένα και πιο δυνατός με τα χρόνια, δεν αστειεύεται, ενώ σε μια χώρα σαν τη δική μας είναι παρών σχεδόν όλο το χρόνο.

Αντηλιακό Χειμώνα - Καλοκαίρι 

Εννοείται ότι τα αντηλιακά είναι απαραίτητα όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα, εντούτοις το πρόσωπο είναι αυτό που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία 365 μέρες το χρόνο, σε σχέση με το σώμα, που εκτίθεται μόνο το καλοκαίρι.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο, λόγω κλιματικής αλλαγής, ο ήλιος είναι πιο βλαβερός από ποτέ και οι υπεριώδεις ακτινοβολίες UVA και UVB διαπερνούν την ατμόσφαιρα ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες. Τις μέρες αυτές, μάλιστα, νομίζουμε ότι ο ήλιος δεν «καίει» και αμελούμε την αντηλιακή προστασία, ενώ δεν θα έπρεπε.

Το πρόσωπό μας έχει ακόμα πιο μεγάλη ανάγκη προστασίας από τον ήλιο. Αν εκτεθούμε αρκετές ώρες στον ήλιο και στις ακτίνες UVA, η ακτινοβολία θα έχει αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και κηλίδων ακόμα και σε νεανικά δέρματα.

Είδη αντηλιακών:

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, τα αντηλιακά είναι αραιές, ρευστές, ενυδατικές κρέμες με αντηλιακά συστατικά. Πολλά από αυτά διαθέτουν και αντιοξειδωτική δράση.

SPF: Δείκτης αντηλιακής προστασίας

Ο αριθμός SPF δείχνει πόσο χρόνο χρειάζεται το δέρμα για να πάθει έγκαυμα μετά την εφαρμογή, σε αντίθεση με την περίπτωση μη εφαρμογής. Θέλω να πω ότι, αν περάσετε δέκα λεπτά στο φως του ηλίου χωρίς να καείτε, μια κρέμα με SPF30 θα πολλαπλασιάσει αυτόν το «χρόνο αυτοπροστασίας με 30», ώστε να ισούται με 300 λεπτά.

Καλές μου φίλες, καταλαβαίνετε πως ο κίνδυνος για δερματικές βλάβες είναι μεγάλος και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρκίνο του δέρματος.

Γι’ αυτόν το λόγο, SOS!!! Δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό μας, ούτε τις συννεφιασμένες μέρες. Και είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε αντηλιακά ευρέος φάσματος,
που απορροφούν τόσο την υπεριώδη ακτινοβολία UVA όσο και την υπεριώδη ακτινοβολία UVB.

Ό,τι κι αν κάνετε, λοιπόν, είτε πάτε για τρέξιμο, καφέ, βόλτα, μην αμελείτε να το εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας. Επίσης, μην ξεχνάτε ποτέ το λαιμό και το ντεκολτέ!


Μερικά μυστικά

. Ελέγξετε την ημερομηνία λήξης για να είστε σίγουρα ασφαλείς.
. Κουνήστε το πριν από τη χρήση. Αυτό είναι μια καλή ιδέα, γιατί βοηθά στη διανομή των ενεργών συστατικών σε όλο το προϊόν.
. Χρησιμοποιήστε αρκετή ποσότητα, ώστε να καλύψετε επαρκώς το πρόσωπο αλλά και το σώμα.
. Εφαρμόστε αντηλιακό 15 με 30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο, για καλύτερο αποτέλεσμα.
. Κάθε πρωί, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα στο πρόσωπο και αμέσως μετά τοποθετήστε το αντηλιακό σας.
. Επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες, ειδικά μετά το κολύμπι.

Γενικά, αγαπημένες μου φίλες, καλό είναι να επιλέξτε ένα αντηλιακό που σας ταιριάζει, αλλά και που σας αρέσει να το φοράτε. Γιατί αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες να το χρησιμοποιείτε συχνά, κι έτσι θα προστατεύεται το δέρμα σας περισσότερο.
Εγώ, ας πούμε, φοράω ένα αντηλιακό που έχει ως χαρακτηριστικό τη λάμψη, με υφή που γλιστράει σαν μετάξι και έχει υψηλό δείκτη προστασίας.

Θα χαρώ να τα πούμε πιο αναλυτικά στο woman@ontime-news.gr. Στείλτε μου τις απορίες σας, αλλά και τις δικές σας συμβουλές.

TIPS

Καλό Σαββατοκύριακο και θα κλείσω με αυτό: «Να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου…

Καλή υγεία, δυο φίλους και μια αγάπη», Ο. Ελύτης.

Τα φιλιά μου!!!