Τα φρύδια είναι από τα χαρακτηριστικά του προσώπου που έχουν σημαντικό ρόλο στην έκφρασή μας. Θεωρούνται μάλιστα η «κορνίζα του προσώπου μας». Και ρωτάω εγώ, αγαπημένες μου φίλες, πώς θα πετύχουμε το κατάλληλο σχήμα για να αναδείξουμε την εικόνα μας; Μα φυσικά με το να το βελτιώσουμε, να το τονίσουμε και να το διορθώσουμε.

Και εδώ θα αναλύσουμε πώς θα αποκτήσουμε τέλεια φρύδια με φυσική όψη. Η μέθοδος λέγεται microblading και το αποτέλεσμα είναι εντελώς φυσικό. Είναι η καλύτερη λύση για γυναίκες που έχουν λεπτά, αραιά και ανομοιόμορφα φρύδια. Με τη μέθοδο αυτή το σχήμα και η πυκνότητα των φρυδιών διορθώνονται άψογα. Η πρόσθετη πληρότητα και η ευκολία ανόρθωσης του φρυδιού με microblading είναι μέρος αυτού για το οποίο έγινε τόσο δημοφιλής η μέθοδος. Είναι μια μορφή ημιμόνιμου μακιγιάζ φρυδιών, που περιλαμβάνει την εισαγωγή χρωστικής κάτω από το δέρμα του φρυδιού τρίχα τρίχα.

Προσωπικά, είχα τέλεια φρύδια και αρκετά καλό σχήμα, αλλά ένα μικρό ατύχημα στο μέτωπό μου και συγκεκριμένα στο αριστερό μου φρύδι είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κενό από τρίχες σε αυτό. Στην αρχή και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα έβαφα με ειδικά μολύβια φρυδιών και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό. Αλλά κάποια στιγμή ήθελα μια πιο μόνιμη λύση, χωρίς καμία ανάγκη για μακιγιάζ. Επισκέφθηκα, λοιπόν, μια πιστοποιημένη επαγγελματία και εφάρμοσα αυτήν τη μέθοδο. Και επειδή έχω προσωπική άποψη, πιο κάτω θα σας την αναλύσω.

Πώς εφαρμόζεται το microblading

1. Γίνεται καθαρισμός και αποστείρωση του φρυδιού.
2. Καθορίζουμε το σχήμα που θέλουμε να έχουν τα φρύδια μας.
3. Επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση με βάση το φυσικό μας χρώμα.
4. Εν συνεχεία γίνεται χρήση μιας ειδικής χειροκίνητης πένας, που στην άκρη της έχει μια αποστειρωμένη λεπίδα με μικρές βελόνες, ώστε να εισχωρήσει η υποαλλεργική χρωστική στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος, αφήνοντας μια ημιμόνιμη γραμμή.

Πόσο διαρκεί το microblading

Διαρκεί για περίπου ενάμισι, δύο χρόνια. Εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και τις ώρες έκθεσης στον ήλιο. Έπειτα από αυτό το διάστημα γίνεται ανανέωση πάνω στην αρχική εφαρμογή για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Είναι επώδυνη η διαδικασία

Όχι, δεν είναι επώδυνη. Πριν από την πραγματοποίηση της θεραπείας, εφαρμόζεται ειδική κρέμα που μειώνει τις έντονες ενοχλήσεις. Εγώ αισθάνθηκα μια μικρή ενόχληση σαν απλό ξύσιμο στην αρχή της διαδικασίας.

Τι πρέπει να προσέξουμε

Η επούλωση στην περιοχή των φρυδιών περιλαμβάνει πάντα συγκεκριμένα στάδια:

-Για τρεις ημέρες δεν πρέπει να βραχεί η συγκεκριμένη περιοχή και χρειάζεται να καθαρίσουμε τα φρύδια μας με φυσιολογικό ορό χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα και εν συνεχεία να τοποθετήσουμε μια ειδική κρέμα (π.χ. Bepanthol).

-Σε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας με ένα ήπιο καθαριστικό.

-Τη δεύτερη με τρίτη ημέρα τα φρύδια μου φαίνονται πολύ σκούρα και έντονα. Γιατί πρέπει να λέμε αλήθειες.

-Την πέμπτη με έβδομη ημέρα, από τα φρύδια μου πέφτουν μικρές κρούστες, τις οποίες δεν ξύνω, αλλά τις αφήνω να πέσουν μόνες τους.

-Την όγδοη με δέκατη τέταρτη ημέρα το χρώμα φαίνεται άτονο, με λίγα κενά. Θέλω τα προηγούμενα φρύδια μου πίσω!

-Κάνω υπομονή και χρησιμοποιώ την ειδική κρεμούλα μου με μια μπατονέτα πάνω σε αυτά.

-Αλλά μετά τη δέκατη πέμπτη ημέρα «ωωω!!!», το χρώμα επανέρχεται, πιο όμορφο και έντονο.

-Και εννοείται ότι, εφόσον η ειδικός το προτείνει, κανονίζω να πάω για την επαναληπτική εφαρμογή μου.

-Επίσης, η ίδια μου εξήγησε ότι για μία εβδομάδα θα πρέπει να αποφεύγουμε τα εξής: μακιγιάζ, καυτό ντους, πισίνες με χλώριο, μεγάλη έκθεση στον ήλιο και μπάνιο στη θάλασσα.

-Με ενημέρωσε ακόμα ότι δεν κάνουμε microblading κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, σε περίπτωση που πάσχουμε από σακχαρώδη διαβήτη, αν παίρνουμε αντιπηκτικά φάρμακα και σε περιπτώσεις που μπορεί να έχουμε διάφορες αλλοιώσεις του δέρματος (π.χ., ψωρίαση).

Τι διαφορά έχει από το τατουάζ φρυδιών

  • Το τατουάζ φρυδιών είναι μόνιμο και, αν γίνει κάποιο λάθος, το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο. Γενικά, στο τατουάζ το χρώμα εισχωρεί στο χόριο του δέρματος.
  • Το microblading φρυδιών γίνεται χειροκίνητα, με τις χρωστικές να εισχωρούν μόνο στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος. Καλό είναι να έχουμε τη δυνατότητα, με τη γήρανση του δέρματος, να μπορούμε να προσαρμόσουμε το αποτέλεσμα ανάλογα με το πρόσωπό μας.

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Πιστέψτε με!

Ραντεβού στο woman@ontime-news.gr, ρωτήστε με ό,τι θέλετε.

TIPS

Μέχρι το επόμενο «woman ontime by Xenia»,να θυμάστε: «Η ομορφιά ξεκινά από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να είσαι ο εαυτός σου», Κοκό Σανέλ.