Γεια σας, όμορφες φίλες μου. Πώς πάνε τα κέφια;

Περνάτε κι εσείς περιόδους εσωστρέφειας ή μόνο εγώ;…

Προσωπικά, όταν δεν αισθάνομαι καλά -αλλά και καλά να είμαι, για να πω την αλήθεια-, ξεσπάω στα μαλλιά μου!

Σήμερα σκέφτηκα να μιλήσουμε για τη θρέψη και την ενυδάτωση των μαλλιών, αλλά όχι μόνη μου… Παρέα με τον υπέροχο και μοναδικό καλλιτέχνη και στιλίστα μαλλιών Χρήστο Μιχαηλίδη, τον οποίο και επισκέφθηκα πρόσφατα.

xristos_mixailidis

«Love is in the hair»

(Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ) λέγεται το κομμωτήριό του. Και αφού περιποιήθηκε τα μαλλιά μου με βαφή, με φωτεινές ανταύγειες, με ενυδατική μάσκα μαλλιών και με ένα ωραίο και απλό καθημερινό χτένισμα, τον ρώτησα για την περιποίηση των μαλλιών μας και πώς μπορούμε να τα φροντίσουμε καλύτερα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Χρήση των σωστών προϊόντων 

Τα μαλλιά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας και γι’ αυτό θα πρέπει να αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο και να χρησιμοποιούμε τα σωστά προϊόντα, ώστε να έχουμε όμορφα, λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία είναι υψηλή και η έκθεσή μας στον ήλιο μεγαλύτερη, όπως επίσης και η επαφή μας με τη θάλασσα συχνότερη, είναι να έχουμε το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών μας. Ανάλογα, δηλαδή, με το αν τα μαλλιά μας είναι ξηρά, λιπαρά η βαμμένα, αν έχουμε λευκά ή όχι, επιλέγουμε ένα σαμπουάν το οποίο θα είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών μας, ώστε να δώσει σε αυτά ένα αποτέλεσμα ανάλαφρο και λαμπερό!

Επειδή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία είναι υψηλή, στοχεύουμε συνήθως σε ένα σαμπουάν το οποίο είναι πλούσιο σε έλαια. Αν μιλάμε για μαλλιά με πολλά λευκά, συνήθως επιλέγουμε προϊόντα για ώριμα μαλλιά, που είναι πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά.

Προϊόντα styling

Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η επιλογή του σωστού κοντίσιονερ, είτε σε μορφή leave in (που σημαίνει ότι αυτό δεν ξεβγάζεται), είτε σε κανονική μορφή, που ξεβγάζεται μετά το λούσιμο. Και, βέβαια, επιλέγουμε το κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών μας, αν έχουμε σγουρά, σπαστά, ίσια, χοντρά ή λεπτά μαλλιά.

Καλό είναι τους καλοκαιρινούς μήνες να αποφεύγουμε το πιστολάκι και την πρέσα, για να μην ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας με πολλή θερμότητα, και να προσπαθούμε να τα «ξεκουράσουμε». Μπορούμε όμως να χρησιμοποιούμε προϊόντα styling που δεν χρειάζονται θερμοκρασία, για να έχουμε ένα τέλειο καλοκαιρινό λουκ.

Για σπαστά μαλλιά, συστήνω προϊόντα όπως το Salt spray, το οποίο μιμείται το θαλασσινό νερό και δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Σε λεπτά κυρίως σπαστά μαλλιά curly spray,
σε μορφή μαρμελάδας. Ένα προϊόν που αποδεικνύεται σωτήριο για πολύ σγουρά μαλλιά που φριζάρουν, καθώς δίνει βάρος, ένταση σε κάθε μπούκλα και λάμψη στο τελικό αποτέλεσμα.

Για μαλλιά φυσικά, λίγο σπαστά ή ίσια, αυτό που προτείνω για το καλοκαίρι είναι ένα ωραίο λάδι μαλλιών, το οποίο χάρη στα ενυδατικά συστατικά του θρέφει τα μαλλιά και δεν αφήνει την ψαλίδα να εξελιχθεί.

Πολύ σημαντικό βήμα για τη θάλασσα είναι τα προϊόντα ηλιοπροστασίας. Τα αντηλιακά, δηλαδή, που είναι ειδικά κατασκευασμένα έτσι ώστε να προστατεύουν το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας από την έκθεση στον ήλιο και στο θαλασσινό νερό.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το αντηλιακό πρέπει να μπαίνει σε στεγνά μαλλιά πριν πάμε στη θάλασσα, καθώς με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας γύρω από την τρίχα και δεν αφήνει το ιώδιο από το θαλασσινό νερό να περάσει στο εσωτερικό της.

Για το καλοκαίρι επίσης μπορούμε να επιλέξουμε ένα φυσικό τρόπο για να χτενίσουμε τα μαλλιά μας, όπως να φτιάξουμε δύο πλεξούδες στα μαλλιά, όπως είναι βρεγμένα, και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν. Λύνοντάς τα, θα έχουμε ένα τέλειο σπαστό αποτέλεσμα. Μπορούμε επίσης να στρίψουμε τα μαλλιά μας σε πολύ μεγάλες τούφες και να χρησιμοποιήσουμε μεγάλα τσιμπιδάκια μετά το μπάνιο και, αφού στεγνώσουν, να τα λύσουμε και να έχουμε τέλειο κυματισμό.

Επίσης, οι γαλλικές πλεξούδες είναι φυσικά must για το καλοκαίρι.

Κατά τους θερινούς μήνες, λοιπόν, τα μαλλιά έχουν ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση και καλό είναι να χρησιμοποιούμε μία φορά την εβδομάδα κάποια ενυδατική μάσκα, είτε από αυτές του εμπορίου είτε από εκείνες που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι, π.χ. με αυγό, μέλι και γάλα.

Και μία συμβουλή πολύ σημαντική: Αυτό που θα πρέπει να αποφύγουμε είναι να τρίβουμε τα μαλλιά μας με την πετσέτα μετά το μπάνιο, καθώς αυτό φθείρει την τρίχα και τα γεμίζει κόμπους. Ευχαρίστησα τον Χρήστο Μιχαηλίδη για τις χρήσιμες συμβουλές του και έφυγα για το πρώτο μου μπάνιο με δύο εκπληκτικές γαλλικές κοτσίδες.

Ραντεβού στο woman@ontime-news.gr και στο xrousinou@parapolitika.gr, όμορφες φίλες μου, και να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!