Γεια σας, όμορφες φίλες μου. Έτοιμες για διακοπές; Σαλπάραμε; Φύγαμε; Καλοκαίρι, λοιπόν, αγαπημένη εποχή της ξεγνοιασιάς, της ανεμελιάς και των ατελείωτων στιγμών χαλάρωσης στη θάλασσα και την παραλία.

Θα ευχηθώ να περάσουμε όλοι σούπερ! Και επειδή όλοι ανυπομονούμε να βρεθούμε στον αγαπημένο μας καλοκαιρινό προορισμό, ετοιμάζουμε βαλίτσες, αλλά μένει η λίστα με όλα τα απαραίτητα προϊόντα που θα πάρουμε μαζί μας. Πάμε, λοιπόν, να ετοιμάσουμε παρέα το νεσεσέρ, ώστε να έχουμε ασφαλείς και χαρούμενες διακοπές.

Το νεσεσέρ των διακοπών πρέπει να περιλαμβάνει τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας φροντίδα, ώστε να νιώθουμε άνετες και φρέσκες. Δεν ξεχνάμε λοιπόν το αποσμητικό μας, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε αν πρόκειται να αδιαθετήσουμε στις διακοπές και το καθαριστικό για την ευαίσθητη περιοχή, όπως επίσης τα ειδικά μαντιλάκια για να νιώθουμε άνετες και φρέσκες.

Η απαραίτητη προστασία

* Αντηλιακά προσώπου, σώματος και μαλλιών με υψηλό δείκτη προστασίας, SPF 30 ή 50. SOS! Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη, ειδικά μετά την πολύωρη παραμονή στην παραλία. Υπάρχουν και πολλά αντηλιακά 2 σε 1, κατάλληλα για όλη την οικογένεια. Επίσης, ιδιαίτερη προστασία χρειάζονται και τα μαλλιά μας, προκειμένου να μην αφυδατωθούν και να μη χάσουν τη ζωντάνια του χρώματός τους. Εκτός λοιπόν από το καπέλο, ένα αντηλιακό μαλλιών θα βοηθήσει την κατάσταση.

* Ειδικό αντηλιακό για την περιοχή γύρω από τα μάτια με ειδικά φίλτρα ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Αν θέλετε και μπορείτε, επενδύστε σε ένα τέτοιο προϊόν, αξίζει πραγματικά πολύ για τα μάτια μας.

* Προϊόντα ενυδάτωσης: Κρέμα προσώπου, ματιών και σώματος. Νο1 κανόνας για δέρμα υγιές, λαμπερό και απαλό τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Σίγουρα, μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα θα βοηθήσει στο να διατηρήσουμε και το μαύρισμά μας.

* After sun σώματος, αλλά και προσώπου: Ειδικά μετά την ηλιοθεραπεία και το ντους, καλό είναι να απλώνουμε μεγάλες ποσότητες από προϊόντα after sun, τα οποία προσφέρουν ενυδάτωση στο δέρμα και παράλληλα ανακουφίζουν από τυχόν ηλιακά εγκαύματα.

* Σαπούνι προσώπου σε οποιαδήποτε μορφή, γιατί και στις διακοπές δεν πρέπει να αμελούμε την καθαριότητα του προσώπου μας. Έτσι, η επιδερμίδα μας θα παραμένει καθαρή, όμορφη και λαμπερή.

* Σαμπουάν, μαλακτικό, κρέμα μαλλιών και φυσικά αφρόλουτρο. Αυτονόητα, αλλά άκρως απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινή μας φροντίδα, που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ των διακοπών μας. Σχετικά με το hairstyling, προτιμήστε προϊόντα όπως salt spray για ένα ωραίο wave style, καθώς και ένα λάδι για τις άκρες.

* Super SOS να έχετε μαζί σας ένα lip balm, καθώς ο ήλιος ξηραίνει αρκετά τα χείλη.

* Ντεμακιγιάζ: Η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι απαραίτητη και δεν πρέπει να την ξεχνάμε. Εγώ προσωπικά στις διακοπές προτιμώ τα υγρά μαντιλάκια ή ένα micellar water, γιατί είναι εύκολα στη χρήση και τη μεταφορά.

Μην ξεχνάτε

* Άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας είναι τα έξης: Ξυραφάκι, ράσπα, αποσμητικό, άρωμα, μπατονέτες, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, βούρτσα μαλλιών και τσιμπιδάκι φρυδιών. Τι άλλο; Ααα… κοκαλάκια, τσιμπιδάκια, λαστιχάκια, ασετόν, λίμα, υγρό φακών! Στο δικό μου νεσεσέρ θα υπάρχουν πάντα ωτοασπίδες και μάσκα ύπνου! Ξέρετε, ο καθένας με τη… διαταραχούλα του (χα χα χα…)!

* Να μην ξεχάσουμε επίσης εντομοαπωθητικό για τις εξόδους, αλλά και για τον ύπνο μας, όπως επίσης κάποια κρέμα ή τζελ που θα μας ανακουφίσει άμεσα από τσιμπήματα εντόμων.

* Μακιγιάζ ναι, αλλά θα σας πρότεινα λίγα προϊόντα: Μάσκαρα, μπρόνζερ ή ρουζ, λιπ γκλος και μια παλέτα σκιών σε γήινες αποχρώσεις. Αυτά αρκούν για να λάμψετε! Εμένα μου αρέσει και προτιμώ να χρησιμοποιώ μια αντηλιακή κόμπακτ πούδρα ή μια αντηλιακή με χρώμα, χωρίς χημικές χρωστικές, και με αυτό τον τρόπο καλύπτω και κάποιες ατέλειες.

Tips

Και κάπου εδώ κλείνω το νεσεσέρ μου, φεύγω για μπανάκι και σκέφτομαι ότι:

Η ζωή ταξιδεύει μόνο μία φορά…

Γι’ αυτό απολαύστε κάθε στιγμή και καλό ταξίδι!!!

Αλήθεια, γράψτε μου στο woman@ontime-news.gr, εσείς πού θα ταξιδέψετε;

Πολλά φιλιά, αγαπημένοι μου φίλοι!