Γεια σας, όμορφες και αγαπημένες φίλες μου! Εύχομαι να έχετε ξεκινήσει τις διακοπές σας και να περνάτε υπέροχα. Στις διακοπές κάνω ό,τι θέλω και ξέρετε πόσο μου αρέσει αυτό… Κοιμάμαι όσο θέλω, ξυπνάω όποια ώρα θέλω, περπατάω ξυπόλυτη στην αμμουδιά και τρελαίνομαι να παίζω με το νερό. Απολαμβάνω τη θάλασσα, το διάβασμα, τη βεγγέρα στη βεράντα μου, τους φίλους μου - το Aperol, μην ξεχάσω… Νομίζω, στους περισσότερους από εσάς αρέσουν όλα αυτά.

Κάτι όμως που μου αρέσει πολύ να κάνω, τώρα που έχω και περισσότερο χρόνο, είναι να δοκιμάζω να φτιάχνω σπιτικές αντιγηραντικές μάσκες με υλικά που συνήθως έχουμε σπίτι, ή αγοράζοντας κάποια συστατικά πολύ οικονομικά και να πειραματίζομαι. Έτσι, σκέφτηκα να μοιραστώ κάποιες από αυτές μαζί σας και να σας τις προτείνω.

Καλύτερη και από botox!

Τι κάνω εγώ; Επειδή οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και ο ήλιος, όπως και ο αέρας, μας αφυδατώνει πάρα πολύ, δεν υπάρχει μέρα που να μην κάνω μάσκα ενυδάτωσης. Το δέρμα μας διψάει τόσο πολύ, ώστε καλό είναι να το τροφοδοτούμε με θρεπτικά συστατικά όσο πιο πολύ μπορούμε! Τη δοκίμασα και είδα με τα μάτια μου πως αυτή η αντιγηραντική μάσκα προσώπου είναι καλύτερη και από μπότοξ!

Κακάο με γιαούρτι

Αυτή η μάσκα, λόγω του συνδυασμού αυτών των δύο συστατικών, αποτελεί μια βόμβα αντιγήρανσης και απευθύνεται συνήθως σε γυναίκες που έχουν έντονες ρυτίδες. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου μας, τη μαλακώνει και απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα. Εγώ την εφαρμόζω δύο φορές την εβδομάδα για ένα μήνα. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!...

Για την αντιγηραντική μάσκα θα χρειαστείτε:

½ φλιτζ. κακάο

½ φλιτζ. γιαούρτι

Τα ανακατεύετε πολύ καλά σε ένα μπολ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομογενοποιημένη κρέμα, την απλώνετε σε καθαρή επιδερμίδα για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλένετε με ζεστό νερό.

Μέλι, κανέλα και ελαιόλαδο

Μια μάσκα ομορφιάς που θα κάνει θαύματα στο πρόσωπό σας, μόνο με αυτά τα τρία υλικά. Θα σας αφήσει με πιο νεανική όψη, ενυδατωμένες, αλλά και με περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας, αφού είναι από σπιτικά, φθηνά υλικά, που θα τα βρείτε στην κουζίνα σας και με τα οποία θα τη φτιάξετε μόνες σας.

Υλικά:

1 κ.γ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

Αφού ανακατέψετε τα υλικά, απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Τα οφέλη του κάθε συστατικού:

Κανέλα: Είναι ένα συστατικό το οποίο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, που είναι καταστροφικές για την επιδερμίδα. Η μυρωδιά της και μόνο χαρίζει ευεξία. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ τονώνει και την ερωτική διάθεση.

Μέλι: Χρησιμοποιείται συχνά ως καλλυντικό με αντισηπτική και επουλωτική δράση για το δέρμα.

Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες, αλλά και σε χλωροφύλλη, αποτελεί απαραίτητο συστατικό όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την εξωτερική μας εμφάνιση.

Μαγειρική σόδα με κανέλα και λεμόνι

2 κ.σ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. κανέλα

½ χυμός λεμονιού

3 κ.σ. μέλι

Ανακατέψτε προσεκτικά όλα τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Εφαρμόστε την κρέμα απευθείας στο δέρμα του προσώπου σας και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό. Το πρόσωπό σας θα λάμψει και -πιστέψτε με- θα δείτε απίστευτα αποτελέσματα.

BONUS

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ακόμα κάτι που κάνω καθημερινά, ιδίως το καλοκαίρι στις διακοπές μου, και το οποίο ωφελεί πολύ τον οργανισμό μας. Γεμίζω μια κανάτα με νερό, προσθέτω λίγο λεμόνι, τζίντζερ, αγγούρι και ελάχιστο μέλι. Δοκιμάστε το, είναι εκπληκτικό detox και πολύ αναζωογονητικό.

Εσείς ξέρετε κάποιες τέτοιες συνταγές; Θα χαρώ να μου τις γράψετε και να τις μοιραστούμε. Ραντεβού στο woman@ontime-news.gr.

ΥΓ.: Αν κάποιο συστατικό σάς δημιουργεί αλλεργία, θα πρέπει να το αποφύγετε! Γι’ αυτό προσοχή!

Θα σας ευχηθώ καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, και να χαμογελάτε!!!

Πολλά φιλάκιααα!!!

xenia_roussinou_stili