Γεια σας, όμορφες φίλες μου! Ζεσταίνεστε; Εγώ πολύ… Το πρωί που ξύπνησα, σκεφτόμουν πως μια περιποίηση ρουτίνας, καθημερινά, για εμένα είναι το μακιγιάζ.

Η σχέση μου με το μακιγιάζ ήταν πάντα ιδιαίτερη. Δεν θα σας κρύψω πως το λατρεύω και, λόγω δουλειάς, τόσα χρόνια έμαθα και συνήθισα στο καθημερινό μακιγιάζ.

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ συνήθως είναι πιο απαλό και πιο απλό, με το φυσικό και το ηλιοκαμένο λουκ να κυριαρχούν. Οι σωστοί και ελαφριοί συνδυασμοί χρωμάτων, συνήθως σε γήινες αποχρώσεις, μπορούν να μας κάνουν να λάμψουμε με φυσικότητα.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

  1. Αρχικά καθαρίζουμε καλά το πρόσωπό μας πλένοντάς το, για να αφαιρέσουμε κάθε ίχνος λιπαρότητας και ρύπων.
  2. Εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα.
  3. Βάζουμε πάντα αντιηλιακή κρέμα και δεν την ξεχνάμε ποτέ, ακόμη και το χειμώνα. Το λέω και θα το λέω συνέχεια, γιατί είναι ένα καλλυντικό προϊόν που μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και προλαμβάνει τη δημιουργία πανάδων.
  4. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και ένα primer. Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ πιο πολύ στο βραδινό μακιγιάζ, γιατί δημιουργεί μια βάση πιο φωτεινή και σταθεροποιεί για πολλές ώρες το μακιγιάζ.
  5. Σε αυτό το σημείο εφαρμόζουμε το μέικαπ ή, αν προτιμάτε, μια ΒΒ κρέμα για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.
  6. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε κονσίλερ για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και να δώσετε μια δόση φρεσκάδας στο βλέμμα σας.
  7. Εάν θέλετε, τοποθετήστε με ένα πινέλο μακιγιάζ μια διάφανη πούδρα, για να δημιουργήσετε ένα πιο ματ φινίρισμα και να αποφύγετε την εμφάνιση λιπαρότητας συντομότερα.
  8. Για να κάνουμε το αποτέλεσμα πιο φυσικό και φρέσκο, καλό είναι να προσθέσουμε ένα ρουζ σε ροζ ή ροδακινί απόχρωση.
  9. Από την εμπειρία μου, η ιδανική σκιά ματιών, που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, είναι η ματ μπεζ ,την οποία και τοποθετούμε στο κινητό βλέφαρο. Αν θέλετε να δώσετε βάθος στο βλέμμα, απλώστε μια πιο σκούρα σκιά εκεί που τελειώνει το κινητό βλέφαρο και ξεκινάει το κόκαλο του φρυδιού.
  10. Εφαρμόζουμε μια στρώση μάσκαρα για να τονίσουμε τις βλεφαρίδες και να κάνουμε τα μάτια μας πιο σαγηνευτικά και όμορφα.
  11. Γεμίζουμε (αν θέλουμε) τα φρύδια με λίγο χρώμα (μολύβι, τζελ, σκιά, μάσκαρα).
  12. Τέλος, βάφουμε τα χείλη με ένα απαλό λιπ γκλος για να τα διατηρήσουμε ενυδατωμένα και να εξασφαλίσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Συνδυασμός με το χρώμα των μαλλιών σας

Εάν είστε μελαχρινές ή σκούρες καστανές, χρησιμοποιήστε σκιές ματιών σε γήινες αποχρώσεις και, αν θέλετε πιο έντονο βλέμμα, προσθέστε λίγο μαύρο μολύβι. Στα χείλη μπορείτε να επιλέξετε ένα κερασί, ροδακινί ή ροζ κραγιόν.

Για τις ξανθές, ιδανικό είναι ένα μακιγιάζ ματιών σε γήινους τόνους, με μπεζ, ροζ ή ροδακινί σκιές. Συνδυάστε στα χείλη αντίστοιχες απαλές αποχρώσεις, ροζ ή μπεζ, και απαλό ρουζ.

Για κοκκινομάλλες, οι ιδανικές αποχρώσεις σκιών είναι οι χρυσές, οι γήινες και οι παστέλ. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν υπέροχα με απαλές ροζ, κερασί και nude αποχρώσεις στα χείλη.

Ωστόσο, να τονίσω πως το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλά καλλυντικά για μακιγιάζ και να βαραίνουμε την επιδερμίδα μας. Εξαρτάται και από το τι μας εξυπηρετεί. Εγώ, συγκεκριμένα, χρησιμοποιώ μια εκπληκτική αδιάβροχη κρεμόπουδρα με SPF 30 με τέλεια κάλυψη και όμορφο φινίρισμα, η οποία με καλύπτει και από τον ήλιο και σαν προϊόν μακιγιάζ, αντί του μέικαπ.

Προτιμήστε μια απλή σκιά ματιών σε μπεζ ή ροζ απόχρωση σε όλο το βλέφαρο ή, αν θέλετε, μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα στα μολύβια και να απογειώσετε το βλέμμα σας.

Αγαπημένες μου φίλες, θέλω να θυμάστε ότι:

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Το μεγαλύτερο μάθημα που μου δίδαξε το μακιγιάζ είναι ότι, όσο μέικαπ, αϊλάινερ και ρουζ να βάλουμε, η πραγματική ομορφιά δεν βρίσκεται στην τελειότητα των χαρακτηριστικών μας, αλλά σε όλα εκείνα που κρύβονται μέσα μας και που, όταν τα αφήνουμε να αναβλύζουν ελεύθερα, γινόμαστε οι πιο όμορφοι άνθρωποι στον κόσμο!!!

Ραντεβού στο: woman@ontime-news.gr για ερωτήσεις και απορίες σας.

Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!

Φιλάκια!!!

xenia_roussinou_stili