Γεια σας, όμορφες φίλες μου! Εύχομαι να είστε καλά και να σεργιανίζετε στις παραλίες των ονείρων σας! Σήμερα σκέφτηκα να μιλήσουμε για τα νύχια μας. Δεν ξέρω πολλές γυναίκες στην εποχή μας που να μην περιποιούνται και να μη θέλουν να έχουν όμορφα νύχια. Μια από αυτές είμαι και εγώ. Θα βρω πάντα χρόνο να τα περιποιηθώ και να τα φτιάξω, είτε σε κάποιο ινστιτούτο είτε μόνη μου στο σπίτι. Άλλωστε, τι πιο ωραίο, πραγματικά, από το να συστήνεσαι, να χαιρετάς, να δίνεις το χέρι σου, κι αυτό να είναι περιποιημένο και ενυδατωμένο. Και μη μου πείτε πως δεν παρατηρείτε πολλές φορές τα χέρια των ανθρώπων; Γι’ αυτό, λοιπόν, το λόγο επισκέφθηκα την κ. Τέτα Καμπουρέλη στο δικό της χώρο «Teta Beauty Salon», ένα περιβάλλον όμορφο και πολύ χαλαρό.

ONtime Woman with Xenia Rousinou: Όλα τα μαγικά tips για υπέροχα νύχια από την Τέτα Καμπουρέλη

 

Νύχια: Είναι ένας ζωντανός οργανισμός 

Φιλική, ανθρώπινη και πολύ ευγενική, αφού περιποιήθηκε τα νύχια μου, κάνοντάς μου ένα υπέροχο, φωτεινό και λαμπερό summer look, μου απάντησε στις εξής ερωτήσεις:

Τα νύχια μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ταλαιπωρούνται πολύ. Πώς μπορούμε να τα φροντίσουμε, ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο όμορφα και υγιή;

Γενικά, τα χέρια μας τα ταλαιπωρούμε, γιατί είμαστε γυναίκες και καθημερινά κάνουμε πολλά πράγματα στο σπίτι ως νοικοκυρές. Επομένως, χρειάζονται ενυδάτωση, όπως άλλωστε και όλο μας το σώμα. Ειδικά τα χέρια μας, επειδή τα πλένουμε πολύ συχνά, θέλουν πιο πολλή ενυδάτωση, κι αυτό μπορούμε να τους το προσφέρουμε με πολύτιμες κρέμες, που περιέχουν πλούσια ενυδατικά συστατικά, όπως επίσης και ενυδατικά λαδάκια. Κάθε γυναίκα, καθώς κάνει το μανικιούρ της, αφού πλύνει τα χέρια της, καλό είναι να έχει ένα μπουκαλάκι λαδάκι στην τσάντα της, στο σπίτι της, ακόμα και στο αυτοκίνητο. Βάζουμε λαδάκι στη ρίζα του νυχιού, αν μπορούμε δύο-τρεις φορές την ημέρα, γιατί η σωστή ενυδάτωση του νυχιού ξεκινάει από τη ρίζα του. Αυτό που μας ενδιαφέρει σε αυτά τα έλαια είναι (ανεξάρτητα από τη μυρωδιά τους) το τι περιέχουν. Είναι οργανικά έλαια και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, μεγαλώνοντας, το νύχι να είναι ενυδατωμένο από τη ρίζα προς τα έξω.

ksenia_nyxia_woman_1


Θα μπορούσαμε να κάνουμε στα νύχια μας και ένα
peeling

To peeling βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα όχι από τα νύχια αλλά από τα χέρια μας. Κάνοντας ένα απλό peeling ακόμα και στο σπίτι μας με ζάχαρη και λίγο λάδι, το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Βάζοντας στο τέλος και την ενυδατική κρέμα, έχουμε μια ολοκληρωμένη φροντίδα.

*Στο σημείο αυτό μας προτείνει το βιβλίο με τις δικές της συνταγές, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Έτσι, πολύ απλά και οικονομικά θα μπορέσουμε να ενυδατώσουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Τα χέρια μας και ιδιαίτερα τα νύχια μας, ειδικά το καλοκαίρι, έρχονται σε επαφή με το νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιες φορές να δημιουργηθεί στα νύχια μας μύκητας. Πώς θα μπορούσαμε να το προλάβουμε, ώστε να μην έχουμε σοβαρό πρόβλημα; Και πώς εμφανίζεται ο μύκητας αυτός;

Αυτό συμβαίνει λόγω υγρασίας. Όταν κάνουμε μπάνιο, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο, θα πρέπει να στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα άκρα μας, είτε με σεσουάρ είτε με οινόπνευμα, γιατί ειδικά το οινόπνευμα, καθώς εξατμίζεται, παίρνει την υγρασία. Η υγρασία στο νύχι δημιουργεί μια αποκόλληση, η οποία λέγεται ονυχόλυση και στο σημείο αυτό γίνεται μύκητας (κυρίως στα νύχια των ποδιών). Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε μια ειδική εξέταση σε γιατρό, που λέγεται καλλιέργεια νυχιού, και μετά με την καθοδήγησή του να πάρουμε τα κατάλληλα φάρμακα. Επίσης, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά σπρέι, που ονομάζονται αθλητικά σπρέι, τα οποία είναι αντιμυκητιακά, και τα προτείνουμε γιατί είναι αποτελεσματικά και θεραπευτικά.

Η δική σου συμβουλή για όμορφα και λαμπερά νύχια;

Όσες γυναίκες βάζουν μεταξωτά, τζελ, ακρυλικά και acrygel, θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, γιατί η συνεχής τοποθέτηση χωρίς ενυδάτωση θα κάνει κακό στα νύχια. Γι’ αυτό πολλή προσοχή στο πού τα φτιάχνουμε. Επίσης, πολλή προσοχή σε αυτά τα δύο εργαλεία, το buffer, το οποίο μπορεί να γδάρει την κερατίνη του νυχιού, και το pusher, το οποίο σπρώχνει πολύ δυνατά την κοίτη του νυχιού και δημιουργεί πρόβλημα στη ρίζα του.

Και για πες μας, αγαπημένη μου, ποιες είναι οι τάσεις για το καλοκαίρι;

Επικρατεί το φούξια, το βεραμάν, το ροζ, το κίτρινο, χρώματα εντυπωσιακά και άκρως καλοκαιρινά.

Και εδώ την ευχαρίστησα για τις υπέροχες συμβουλές της, γεμάτες χρώματα, ομορφιά και λάμψη.

Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, απορίες και ερωτήσεις στο woman@onetime-news.gr. Θα ευχηθώ να περνάτε μέρες γεμάτες με χαρά και άφθονα γέλια!!!

xenia_roussinou_stili