Γεια σας, αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, εύχομαι να περνάτε όμορφα, να κολυμπάτε στις θάλασσες τον ονείρων σας, να ξεκουράζεστε και να απολαμβάνετε μαζί με τους αγαπημένους σας αυτό τον τόσο ζεστό Αύγουστο. Τι καλοκαίρι και αυτό, πολύ ζεστό, το πιο ζεστό των τελευταίων χρόνων, νομίζω...

Σκέφτηκα, λοιπόν, να σας πω κάποια «μυστικά», που κάνουν το δέρμα πιο δυνατό, λαμπερό κι ενυδατωμένο. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω ότι όσο μεγαλώνουμε, ο κύκλος των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται και η παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, η επιδερμίδα χάνει τον όγκο της, γίνεται πιο ξηρή και λεπτή. Εμείς, λοιπόν, πρέπει να την ενδυναμώσουμε, έτσι ώστε να διατηρείται υγιής και προστατευμένη.

Ενδυνάμωση και προστασία

Η αλήθεια είναι ότι στο εμπόριο υπάρχουν εξαιρετικές καλλυντικές φόρμουλες, ειδικά σχεδιασμένες για τη φροντίδα του ώριμου, ευαίσθητου κι εύθραυστου δέρματος. Δικός μας στόχος είναι η διατήρηση της υγείας αυτού. Ωστόσο, εκτός της αντιγηραντικής φροντίδας που θα ενσωματώσουμε στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς, θα ήταν καλό να χρησιμοποιείς κάθε πρωί αντηλιακό σε όλες τις περιοχές του δέρματος που εκτίθενται στον ήλιο.

SOS: Εγώ επιλέγω ένα με υψηλό δείκτη προστασίας, συνήθως SPF 50, αν δεν θέλετε τόσο υψηλό, τουλάχιστον, εφαρμόστε ένα με SPF 30. Για να ενισχύσετε την προστατευτική δράση του αντηλιακού σας, μπορείτε να το συνδυάσετε με έναν ορό βιταμίνης C, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζεται πριν από το αντηλιακό σας. Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση, που προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτό το εκπληκτικό δίδυμο φροντίδας βοηθάει πολύ στο να επιβραδύνουμε τη λέπτυνση του δέρματος.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προκειμένου να ενισχύσουμε τη φυσική λάμψη του δέρματός μας. Ποιοι είναι αυτοί;

  1. Η συνέπεια στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι βασικό συστατικό για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Μην ακούω τη λέξη «βαριέμαι»! Φροντίστε τον εαυτό σας, διότι αν δεν το κάνετε εσείς για εσάς, δεν θα το κάνει κανένας άλλος!
  2. Καθημερινή εφαρμογή ισχυρής αντηλιακής προστασίας (όλο το χρόνο).
  3. Ενυδάτωση της επιδερμίδας καθημερινά.
  4. Απολέπιση (ανάλογα τον τύπο του δέρματος, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα).
  5. Η ενσωμάτωση της βιταμίνης C στην πρωινή σας ρουτίνα.
  6. Η ενσωμάτωση της ρετινόλης στη βραδινή σας ρουτίνα.
  7. Η ξεκούραση του οργανισμού.
  8. Η σωστή διατροφή.

Νερό, νερό, νερό!!! Τουλάχιστον οκτώ ποτήρια την ημέρα.

Μάσκες ενυδάτωσης, ακόμη και με υλικά που έχετε σπίτι σας. Σε προηγούμενα άρθρα έχω γράψει τα συστατικά αναλυτικά, εφαρμόστε τες όποτε μπορείτε και μόνο καλό θα δείτε.

Καλοκαίρι είναι, μη σας κουράζω άλλο... Αν και αυτά που σας γράφω, αν τα κάνετε, μόνο ξεκούραση θα σας προσφέρουν, υγεία κι ευεξία.

Και σε αυτό το σημείο θέλω να σας ρωτήσω: Θα θέλατε να μου γράψετε για κάποιο θέμα που σχετίζεται με ομορφιά ή κάποιες ερωτήσεις σας, απορίες ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να με ρωτήσετε για προϊόντα, μακιγιάζ, μαλλιά κτλ...

Να θυμάστε: «Η ομορφιά δεν αφορά στην εμφάνιση, στο μακιγιάζ ή στα ρούχα. Η πραγματική ομορφιά προέρχεται από το να είσαι ο εαυτός σου...».

Υ.Γ.: Και με λίγη βοήθεια από τα κατάλληλα αξεσουάρ (hand paint καπέλο «Andromachiart» - Μυτιλήνη).

ksenia_onwoman



Με χαρά θα σας περιμένω στο woman@ontime-news.gr

TIPS Θα ευχηθώ: Καλό μήνα, Καλή Παναγία γεμάτη υγεία, αγάπη και χαρά στον καθένα μας! Φιλάκια!!!