Γεια σας, αγαπημένες μου φίλες (και φίλοι), εύχομαι να είστε καλά. Επιστρέψαμε στην καθημερινή μας ρουτίνα και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σίγουρα πιο ξεκούραστες και ανανεωμένες.

Διαβάζω τα μηνύματά σας στο woman@ontime-news.gr και σήμερα θα σας απαντήσω σε κάποια από αυτά μέσω της στήλης μου, γιατί θεωρώ πως οι περισσότερες από εμάς έχουμε τις ίδιες απορίες και αναζητάμε απαντήσεις σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με τη φροντίδα του προσώπου όσο και του σώματός μας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης της βιταμίνης C στο δέρμα

Για μένα, το θαυματουργό προϊόν για την επιδερμίδα μας, που πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στο νεσεσέρ μας, είναι η βιταμίνη C.

Η ιδανική ώρα για να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που περιέχει βιταμίνη C είναι το πρωί. Γιατί; Αν την εφαρμόσετε σε συνδυασμό με το αντηλιακό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα βελτιστοποιήσετε τα οφέλη του αντηλιακού σας και θα βοηθήσετε στην πρόληψη των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες.

Εδώ θα ήθελα να σας θυμίσω γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε βιταμίνη C:

  • Προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις περιβαλλοντικές βλάβες.
  • Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για την επιδερμίδα μας. Η χρήση βιταμίνης C προσφέρει προστασία μέσω του ρόλου της ως αντιοξειδωτικού, ενώ ο συνδυασμός της με μια αντηλιακή φόρμουλα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας, μεγιστοποιώντας την προστασία από τους βλαβερούς εξωγενείς παράγοντες.
  • Επίσης, φωτίζει το δέρμα και μειώνει την υπερμελάχρωση, γιατί εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης.
  • Συσφίγγει το δέρμα και προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου.

 

Να κάνω μεσοθεραπεία το καλοκαίρι;

Ναι, ναι, ναι! Όχι μόνο ενδείκνυται, αλλά επιβάλλεται. Η φροντίδα του προσώπου δεν έχει εποχές. Έχει ανάγκες οι οποίες αλλάζουν κατά τη διάρκεια του χρόνου και πρέπει να καλύπτονται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε εποχής -και όχι μόνο-, που επηρεάζουν την υγεία και τη λάμψη του. Η μεσοθεραπεία με την ισχυρή ενυδατική της δράση, αλλά και χάρη στον αντιγηραντικό της ρόλο, αποτελεί ιδανική θεραπεία για τις απαιτητικές συνθήκες που διαμορφώνονται για το δέρμα κάτω από την έντονη ακτινοβολία του ηλίου.

Γι’ αυτόν το λόγο θεωρώ ότι πρέπει να περιλαμβάνεται στην ατζέντα της ομορφιάς μας τόσο το καλοκαίρι όσο και όλο το χρόνο.

Τι είναι το dermapen

Αυτό, φίλες μου, για εμένα είναι το «μαγικό» στιλό που «σβήνει» πολλά δερματικά προβλήματα. Είναι μια από τις πιο σύγχρονες θεραπείες και ιδανική για τη βελτίωση του δέρματος, καθώς συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης κηλίδων, πανάδων και δυσχρωμιών.

Προσωπικά, τη λατρεύω αυτήν τη θεραπεία γιατί, πέρα από το ότι είναι μια νέα τεχνολογία που μιμείται

τη φυσική ικανότητα του δέρματος να παράγει κολλαγόνο και να επουλώνει τραυματισμούς, βοηθάει και στην παραγωγή ελαστίνης και επανορθώνει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος. Ο αισθητικός σας ή ο γιατρός σας θα χρησιμοποιήσει αυτήν τη συσκευή (microneedling), η οποία αποτελείται από μία πένα στην άκρη της οποίας υπάρχουν μικροσκοπικές ακίδες που προκαλούν ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς σε επιλεγμένες περιοχές της ανώτερης στιβάδας. Ως αποτέλεσμα, έχουμε δέρμα υγιές, ανανεωμένο και πολύ λαμπερό.

Πολλές φορές μού λένε: Πόσο ωραία μυρίζεις!

Το έχω ακούσει πολλές φορές και σίγουρα δεν είμαι η μόνη που μυρίζει τόσο ωραία, αλλά θα το μοιραστώ μαζί σας και θα σας πω πως στην αγορά υπάρχουν αφρόλουτρα με τις πιο μεθυστικές νότες, που διαχέονται στο χώρο και μετατρέπουν το μπάνιο σας σε πολυτελές spa.

Συνδυάζοντας αυτά τα αφρόλουτρα με μια πλήρη body care ρουτίνα περιποίησης, όπως απολέπιση και ενυδατικές κρέμες σώματος, θέλω να ξέρετε ότι ανανεώνετε τόσο το σώμα σας όσο και το μυαλό σας.

Το δικό μου ελιξίριο φρεσκάδας και χαλάρωσης είναι το White Musk από τη σειρά Body Shop. To συγκεκριμένο προϊόν αποπνέει αέρινη φρεσκάδα, χάρη σε ένα μαγικό συνδυασμό από καθαρές αλδεΰδες με χαλαρωτικές νότες από γιασεμί, που ηρεμούν τις αισθήσεις. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

xenia_roussinou_stili

Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο και μην ξεχνάτε το ραντεβού μας στο woman@ontime-news.gr. Φιλάκια πολλά!!!