Τον γύρω του διαδικτύου κάνουν εδώ και λίγες ημέρες οι φωτογραφίες από τις διακοπές του θρύλου του NBA Μάτζικ Τζόνσον με την σύζυγο του Κούκι και τον φίλο του γνωστό ράπερ LL Cool J στην Ελλάδα, αποσπώντας αμέτρητα κολακευτικά σχόλια για τις ομορφιές της χώρας μας.

Ανάμεσα στα τοπία που έκαναν εντύπωση στους διαδικτυακούς φίλους του πρώην άσου των Λος Άντζελες Λέικερς, οι φωτογραφίες από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τις οποίες συνόδεψε με το εξής μήνυμα: «Σήμερα είχα μια εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου, γεμάτη με τόση βιβλική ιστορία. Επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη της Αθήνας, μια οχυρωμένη ακρόπολη που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με τέσσερις ναούς. Είδαμε ιστορικά ορόσημα, όπως τον Παρθενώνα, που ήταν αφιερωμένος στην Αθηνά Παρθένο το 447 π.Χ., τα Προπύλαια, το Ναό της Αθηνάς Νίκης που χτίστηκε το 431 π.Χ., το Ερέχθειο και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού που χτίστηκε το 174 μ.Χ».

Μεταξύ των φωτογραφιών που άρεσαν και εκείνη με τον... αρχαίο Έλληνα πολεμιστή, τον οποίο εντόπισε η διάσημη παρέα στους πρόποδες της Ακρόπολης και λίγη ώρα μετά την ξενάγηση τους στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ποιος είναι ο... αρχαίος Έλληνας;

Όπως αναφέρει μάλιστα στο protothema.gr ο Λευτέρης Μυλωνόπουλος, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια από την στιγμή που αποφάσισε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης να εργαστεί στο δρόμο ντυμένος αρχαίος Έλληνας, διαφημίζοντας με τον δικό του τρόπο την χώρα μας, αρχικά δεν κατάλαβε ποια ήταν η παρέα που του φώναζε δυνατά «come here, come here»:


Come here, come here

«Kατευθυνόμουν προς τα εκδοτήρια του ιερού βράχου της Ακρόπολης, όπου συνήθως είναι και η θέση που με βρίσκουν οι τουρίστες. Ξαφνικά ακούω κάποιον να μου φωνάζει «come here, come here» χωρίς να καταλάβω εκείνη την στιγμή ποιος είναι. Δεν του χάλασα χατίρι γιατί ήταν και με παρέα και πήγα προς το μέρος του. Τότε μου λέει «θέλω να βγάλουμε μαζί μια φωτογραφία». Κάτι μου έκαναν τα πρόσωπα τους, αλλά δεν ήθελα να τους φέρω και σε δύσκολη θέση, ότι τους αναγνώρισα και κυρίως τον Μάτζικ Τζόνσον» αναφέρει.


Από το πουθενά σκάσανε κάμερες

«Έδωσα σε εκείνον την ασπίδα και στον ράπερ το δόρυ. Στεκόμαστε για την φωτογράφιση και όπως πάει η γυναίκα του Τζόνσον να μας απαθανατίσει, τότε από το πουθενά σκάνε κάμερες, φωτογράφοι. Εκεί σιγουρεύτηκα, αλλά καλύτερα που έγινε έτσι γιατί δεν είχα τρακ».


Μου έδωσαν το χέρι τους για να με χαιρετήσουν

Ο Λευτέρης Μυλωνόπουλος είχε μάλιστα και μια ολιγόλεπτη κουβέντα με την διάσημη παρέα: «Mιλήσαμε για λίγη ώρα γιατί αρχικά μου έδωσαν το χέρι τους για να με χαιρετήσουν και τότε εγώ τους αποκάλυψα τον τρόπο με τον οποίο αντάλλασσαν χαιρετισμό πριν 2.500 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες. Τους μίλησα για σύμβολο του μαιάνδρου που συμβολίζει τη Νίκη και την Ενότητα, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής. Δυστυχώς μετά τους αναγνώρισαν οι τουρίστες και ήθελαν μια selfie μαζί τους. Με ευχαρίστησαν όμως θερμά και συνέχισα την πορεία μου».


Δέκα χρόνια αρχαίος Έλληνας

Ο νεαρός... αρχαίος Έλληνας φέτος κλείνει δέκα χρόνια στη δουλειά αυτή την οποία ξεκίνησε με την έλευση της οικονομικής κρίσης όταν έμεινε άνεργος: «Φέτος κλείνω δέκα χρόνια που ντύνομαι αρχαίος Έλληνας και φωτογραφίζομαι με τον κόσμο. Κάτι που ξεκίνησε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπου τα πράγματα ήταν δύσκολα τότε για μένα και το μέλλον μου, βρήκε τελικά αποδοχή και αγάπη από τον κόσμο. Βέβαια ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι για την δουλειά αυτή με έχει προσλάβει το κράτος, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, όμως δεν είναι έτσι. Δεν πληρώνομαι από κανέναν, όποιος θέλει να δώσει κάτι για την φωτογραφία εντάξει».

Ο ίδιος δημιούργησε την στολή

Ο ίδιος βρίσκεται πίσω και από την δημιουργία της εντυπωσιακής στολής: «Όλη η φορεσιά είναι χειροποίητη εγώ την έχω φτιάξει. Απλά στα χρόνια που μεσολάβησαν κάποια πράγματα άλλαξαν. Η πρώτη πανοπλία ήταν δερμάτινη, η τωρινή είναι από πολυεστέρα καλυμμένη με δέρμα, με αποτέλεσμα να είναι σαν εικόνα πιο εντυπωσιακή. Η περικεφαλαία επίσης από πολυεστέρα, όπως και η ασπίδα που πλέον είναι ελαφριά. Χαίρομαι για όλο αυτό που έχει γίνει γιατί το αγαπώ. Οι περισσότεροι τουρίστες όταν με πλησιάζουν θέλουν να μάθουν πράγματα για την Αρχαία Ελλάδα και τους εξηγώ πράγματα που ακόμα και οι επαγγελματίες ξεναγοί δεν τα γνωρίζουν ή τουλάχιστον δεν τους τα λένε. Προσπαθώ να ενημερώνομαι και να μαθαίνω συνέχεια και κάτι καινούργιο. Όσο μπορώ θα διαφημίζω την χώρα μου».