Μαύρο Ρόδο: Ο Νίκος Γκέλια καλεσμένος στο «MEGA Καλημέρα»
Ο ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά, τονίζοντας πώς ο Σαράντος είναι ένας βαθιά πληγωμένος άνθρωπος. «Είναι ένα πολύ πληγωμένο πλάσμα.
Ο Νίκος Γκέλια, ο οποίος υποδύεται τον Σαράντο στη δραματική σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο», βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».
Ο ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά, τονίζοντας πώς ο Σαράντος είναι ένας βαθιά πληγωμένος άνθρωπος. «Είναι ένα πολύ πληγωμένο πλάσμα. Στην αρχή ήταν λίγο κακότροπος, όμως αυτό είναι άμυνα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Νομίζω είναι ένας βιοπαλαιστής στη ζωή, γιατί δεν του χαρίστηκε τίποτα, έπρεπε να παλέψει για πάρα πολλά. Ακόμα παλεύει. Σιγά- σιγά το κοινό καταλαβαίνει ότι ο Σαράντος είναι βαθιά πληγωμένος».
Για τις εξελίξεις στη σειρά, ανέφερε: «Αυτή την εβδομάδα έρχεται μία μεγάλη αποκάλυψη για τον Σαράντο. Μαθαίνει πράγματα, γιατί βρίσκει ένα λάπτοπ. Βοήθησε πολύ η Ελισάβετ (Φωτεινή Παπαθεοδώρου) στο να το βρούμε. Τι βρήκε όμως μέσα… δεν λέγεται εύκολα». «Ο Σαράντος ξεκινά μία διαδικασία ανεύρεσης της αλήθειας. Πρέπει να συνδέσει πολλά πράγματα, να ρωτήσει κόσμο, να καταλάβει… Θα με λυπηθείτε πάρα πολύ! Εδώ εγώ με λυπάμαι που το βλέπω, λέω “τι τραβάει αυτό το παιδί”».
Ο Νίκος Γκέλια αναφέρθηκε και στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, τους οποίους υποδύονται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. «Για να έρθουν κοντά πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα. Θα περάσουν μία δυσκολία, γιατί συμβαίνουν πράγματα που θα τους φέρουν σε απόσταση και πολλές φορές η απόσταση κάπως ενώνει. Μέχρι τώρα έχουμε δει και τον Πέτρο, ο οποίος προσπαθεί, θέλει, τη δημιουργεί την κατάσταση. Βέβαια, έρχεται αντιμέτωπος με μία Κατερίνα Διδασκάλου, την ηγουμένη, που είναι σκληρή. Αυτό που θα δούμε είναι ότι μέσα από τις αντιξοότητες αρχίζει μία διαφορετική επικοινωνία».
Ο Νίκος Γκέλια αναφέρθηκε και στα παιδικά του χρόνια και στον ρατσισμό που βίωσε επειδή ήταν παιδί οικονομικών μεταναστών. Ήρθε από την Αλβανία στην Ελλάδα σε ηλικία 5,5 ετών. Η οικογένειά του αναγκάστηκε πολλές φορές να μετακομίσει και να αλλάξει γειτονιές επειδή τους έδιωχναν από τα σπίτια λόγω της καταγωγής τους.
«Κάθε παιδί μεταναστών, από οποιαδήποτε χώρα, έχει τέτοιες μνήμες, γιατί μεγάλωσε με αυτό, τα ζει. Ο καθένας έβρισκε τη δική του δικαιολογία, πώς έπρεπε να το νοικιάσει αλλού ή ανέβαζαν κατά πολύ το ενοίκιο. Αυτό μου έδωσε θάρρος για να μπορώ να ανταπεξέλθω στη ζωή μου με πολλούς τρόπους. Δεν φοβάμαι κάτι. Πράγματα που φοβάμαι πλέον δεν αφορούν εμένα, αφορούν το παιδί μου. Εμένα μου έδωσε δύναμη. Όταν ο δάσκαλός μου μού είπε ότι δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για την ελληνική ιστορία επειδή δεν είμαι Έλληνας, εμένα η κίνησή μου ήταν να διαβάσω ελληνική ιστορία», δήλωσε.
Ο ηθοποιός θεωρεί πώς πολλά έχουν αλλάξει στο θέμα ρατσισμού, ωστόσο «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά. Πολλές φορές έχει σκεφτεί πως η κόρη του μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με ρατσισμό, η οποία είναι μόλις 3 ετών. «Θα της δώσω όλα τα εφόδια για να μπορέσει να το δεχτεί, να το συζητήσει, να το καταλάβει», τόνισε.