Λαµπερή, ευχάριστη και αυθεντική, η ∆ανάη Μπάρκα είναι το ιδανικό πρόσωπο να σου πει «καληµέρα» και να σου φτιάξει τη διάθεση. Καθηµερινά το «Πάµε ∆ανάη!» γεµίζει τους τηλεθεατές µε αισιοδοξία, δίνοντάς τους ταυτόχρονα ενηµέρωση. Η αγαπηµένη παρουσιάστρια του Mega µιλά στο «Secret» για την εµπειρία της στο τιµόνι της παρουσίασης, τις πρώτες ηµέρες στο πλατό και τη χαρά της να χαρίζει γέλιο στους ανθρώπους.

12
Η ∆ανάη είναι ένα κορίτσι όλο χαρά, αλλά ακόµα και γι’ αυτό έχει κριθεί από κάποιους αρνητικά. «Υπήρχαν άνθρωποι που µε είχαν χαρακτηρίσει ψεύτικη, λέγοντας πως αυτή η χαρά δεν µπορεί να είναι αληθινή. Όµως σε ένα καθηµερινό πρόγραµµα, όπου εκτίθεσαι δύο-τρεις ώρες, κάποια στιγµή θα πέσεις στο ατόπηµα να δείξεις και ένα άλλο πρόσωπο, αν είναι ψεύτικο το θετικό που έχεις. Γι’ αυτό και έχουν αντιληφθεί πως έτσι είµαι όντως», εξηγεί.

Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια στο «Πάµε ∆ανάη!», νιώθει παρουσιάστρια; «Καθόλου! Ούτε ηθοποιός νιώθω. Νιώθω, απλώς, µια ξέγνοιαστη κοπέλα, που έχει µάθει να χαίρεται τη ζωή. ∆εν έχω βάλει τίτλο. Φυσικά και έχω τις ευθύνες µου και τα άγχη ενός ανθρώπου που ηγείται µιας εκποµπής, για όσο καιρό συµβαίνει αυτό, αλλά δεν λέω “γεια σας, είµαι παρουσιάστρια”. Λέω “γεια σας, είµαι η ∆ανάη”», τονίζει.

Η πρεµιέρα πριν από τρία χρόνια δεν ήταν εύκολη. Η ∆ανάη θυµάται: «Είχα κυρίως το βάρος να βγάλω ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που επέλεξαν σε µια δύσκολη και ανταγωνιστική ζώνη µια πιο παιδική, πιο ξέγνοιαστη νότα, και είπαν “ας το τολµήσουµε”. Είχα µεγάλο άγχος να τελειώσει η εκποµπή και να δω ένα νεύµα πως όλα πήγαν καλά! Για πολύ καιρό ήµουν σε πανικό». Η ∆ανάη Μπάρκα αυτό που απολαµβάνει περισσότερο είναι η αγάπη του κόσµου και νιώθει ευλογηµένη που µπορεί και τους γεµίζει µε χαρά. «Από την πρώτη εβδοµάδα κατάλαβα πως µου αρέσει αυτό που κάνω, γιατί είδα ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που ταυτίστηκαν µε κάτι µε το οποίο µέχρι τώρα δεν είχαν βρει να ταυτιστούν. Ανθρωποι εκεί έξω που έχουν περάσει δύσκολα και βρήκαν µια αγκαλιά σε µας... Και είπα: “Ωραίο είναι αυτό που δίνουµε χαρά, ας συνεχίσουµε να το κάνουµε”».

Υπήρχαν άνθρωποι που με είχαν χαρακτηρίσει ψεύτικη, λέγοντας πως αυτή η χαρά δεν μπορεί να είναι αληθινή (…) Είχα και έχω μια απίστευτη ελευθερία από την οικογένεια που λέγεται ΜEGA


Οι άνθρωποι του Mega έδωσαν απόλυτη ελευθερία στη ∆ανάη, µε αποτέλεσµα εκείνη να νιώθει άνετα, αλλά και πολύ τυχερή που δεν θέλησαν να την… αλλάξουν. «Είµαι πολύ τυχερή και ευλογηµένη, γιατί δεν υπήρξε ποτέ κανείς να µου πει “κάνε αυτό, φτιάξε τα µαλλιά σου, βάψ’ τα ξανθά, αδυνάτισε, ψήλωσε”, ποτέ! Είχα και έχω µια απίστευτη ελευθερία από την οικογένεια που λέγεται Μega και η διαφορετικότητα που πετύχαµε οφείλεται και σε αυτούς σε µεγάλο βαθµό, γιατί αν πας να µετατρέψεις έναν άνθρωπο σε κάτι άλλο, επειδή δεν θα είναι αυθεντικό, δεν θα λειτουργήσει κιόλας», εξηγεί.

Τέλος, η γλυκιά παρουσιάστρια αποκαλύπτει τι άλλο θα της άρεσε να κάνει στην τηλεόραση. «Μια εκποµπή µε ταξίδια. Τα λατρεύω τα ταξίδια, δεν έχω καλύτερο από το να ταξιδεύω µε τους φίλους µου. Και κάτι µε κοινό θα µου άρεσε, να δίνω δώρα, να γνωρίζω κόσµο άγνωστο...», καταλήγει.

13