Με καλεσμένη τη Ναταλία Γερμανού στο πλατό του «Πρωινού» έκλεισε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν ο Γιώργος Λιάγκας.

Η παρουσιάστρια του Alpha παραχώρησε μία συνέντευξη στον παρουσιαστή του ΑΝΤ1 κατά την οποία μίλησε για τα πάντα.


Όπως μοιράστηκε αρχικά, αρκετοί είναι εκείνοι που την έχω χαρακτηρίσει ως διπλωμάτισσα: «Μου το προσάπτουν ελάττωμα. «Η Ναταλία που θέλει να τα έχει καλά με όλους" λένε, ότι κάνω δημόσιες σχέσεις, ότι "η Ναταλία δεν θέλει να τσακωθεί, θέλει να τα έχει καλά με όλους, είναι ισαποστάκισα" -αυτή είναι νέα λέξη που έχει μπει στη μόδα. Εγώ είναι της άποψης ότι τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να εκφέρει άποψη, παλιά δεν ήμουν έτσι. Δεν φοβόμουν ακριβώς, παλιότερα νομίζω ήμουν διπλωμάτισσα, δημοσιοσχετίστρια. Τώρα όσο μεγαλώνω, απελευθερώνομαι και λέω "Θα λέω τη γνώμη μου και σε όποιον αρέσει". Δεν παίρνουν τόσοι τηλέφωνο να παραπονεθούν αλλά ναι, έχει τύχει να με πάρουν τηλέφωνο και να μου πουν "Δεν το περίμενα από εσένα, νόμιζα ότι είμαστε φίλοι". Τώρα πια δεν αισθάνομαι απολογούμενη. "Παιδιά συγγνώμη είπα την αλήθεια, είπα αυτό που αισθανόμουν" είπα. Δεν πιστεύω ότι η τηλεόραση είναι ένα μέσα προορισμένο για να πικραίνει ανθρώπους».


Αναφερόμενη στο «Καλύτερα δε γίνεται»,  η Ναταλία Γερμανού είπε: «Χωρίς να θεωρηθώ ψώνιο, νομίζω ότι θα με έβλεπα στην τηλεόραση. Θα "αγόραζα" την εκπομπή όπως είναι. Θεωρώ ότι είναι μία εκπομπή που προσπαθεί να κάνει μία καλή τηλεόραση».


Η Ναταλία Γερμανού έχει αρκετές προτάσεις για να αναλάβει μία καθημερινή εκπομπή αλλά το Σαββατοκύριακο της πάει: «Μου πάει το Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι έχει μία διαφορετική θεματολογία από ό,τι έχει μία καθημερινή εκπομπή. Επίσης, δεν ξέρω εάν έχω τα κουράγια να κάνω καθημερινή εκπομπή, νομίζω ότι θα με κούραζε πάρα πολύ. Δεν έχω σωματικά τα κουράγια και τα ψυχικά αποθέματα. Θέλει αντοχή για να κάνεις καθημερινό, δεν ξέρω αν τη διαθέτω. Το Σαββατοκύριακο μου πάει και του πάω, αισθάνομαι ότι είμαι φτιαγμένη γι' αυτό. Έχει ένα κοινό διαφορετικό από τις καθημερινές. Μου ταίριαξε, μου κόλλησε, μου πήγε το Σαββατοκύριακο».

Του χρόνου θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου. η Ναταλία Γερμανού αναφέρθηκε πρώτη φορά στο γεγονός ότι ο Κώστας Τσουρός πρόκειται να βρεθεί απέναντί της από τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

«Δεν θα αισθανθώ ανταγωνιστικά απέναντι στο Κώστα με την κακή έννοια. Πάντα θέλουμε να είμαστε πρώτοι, πέρασα πέντε σεζόν ούσα πρώτη, θα προσπαθήσω να είμαι και την έκτη. Θα βάλω τα δυνατά μου εγώ και όλη η ομάδα. Αν τα καταφέρουμε καλώς, αν δεν τα καταφέρουμε, καλή καρδιά, δεν θα πέσω θα πεθάνω και το λέω πολύ ειλικρινά. Δεν πιστεύω, στην ηλικία που είμαι και στα 32 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, ότι δίνω εξετάσεις πια. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μπροστά και πίσω. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με απέραντο σεβασμό στον Κώστα Τσουρό, στον Νάσο Γουμενίδη, σε όποιον άλλο συνάδελφο» τόνισε.

Η Ναταλία Γερμανού έκανε επίσης ένα απίθανο σχόλιο όταν ο Γιώργος Λιάγκας τη ρώτησε πώς αισθάνεται που ένας «μαθητής της» θα την ανταγωνιστεί.

Η παρουσιάστρια απευθύνθηκε στον Γιώργο Λιάγκα και του είπε: «Ο Κώστας είναι περισσότερο δικός σου μαθητής. Αισθάνομαι ότι απέναντί μου θα έχω έναν mini Λιάγκα, το πιο ανησυχητικό είναι αυτό! Ο Κώστας είναι εξαιρετικός δημοσιογράφος, δεν θα διστάσει να τσαλακωθεί, να έρθει σε αντιπαράθεση, τα οποία εγώ τα αποφεύγω. Μένει ο τηλεθεατής να αποφασίσει τι προτιμάει, ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο ή ένα πιο σκληροπυρηνικό Σαββατοκύριακο».


Με δύο εκπομπές θα τη δούμε την επόμενη τηλεοπτική σεζόν μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Η Ναταλία Γερμανού εξήγησε στον Γιώργο Λιάγκα τι πρόκειται να δούμε στη νέα βραδινή εκπομπή: «Ουσιαστικά χτίζω ένα αφιέρωμα με κεντρικό άξονα ένα τραγούδι που σου έχει σημαδέψει τη ζωή. Έρχονται και κάποιοι δικοί σου άνθρωποι, σαν έκπληξη, που στήνουν το αφιέρωμα σε συνεργασία με μένα και την εκπομπή. Είσαι σε μία λευκή πολυθρόνα και παρακολουθείς το αφιέρωμα, είναι πάρα πολύ συγκινητικό, είναι πάρα πολύ ωραίο. Αυτό θα είναι σαν special εκπομπή, δεν θα έχει συγκεκριμένη βραδιά προβολής, μαι φορά τον μήνα».

Η Ναταλία Γερμανού σχολίασε στη συνέχει την επιλογή του Νίκου Μουτσινά να σταματήσει την τηλεόραση: «Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα, το προνόμιο να πατάει αυτήν την παύση, να βάζει μία άνω τελεία στην καριέρα του, καλά κάνει και το κάνει. Όταν είσαι ο Μουτσινάς, δεν νομίζω ότι θα τον ξεχάσει ο κόσμος, δεν έχει αυτήν την ανασφάλεια».


Στη συνέχεια, η Ναταλία Γερμανού μίλησε για την προσωπική της ζωή. «Είμαι εντελώς μόνη μου. Είδες πώς τα φέρνει η ζωή; Έχω γίνει πολύ πιο επιλεκτική, έχει αλλάξει η φιλοσοφία μου ως προς τι σημαίνει συντροφικότητα και σχέση. Επιλογή μου είναι, δεν έτυχε, πέτυχε. Και πρέπει να πω ότι όταν φτάνεις σε ένα σημείο να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να περνάς καλά μαζί του, είναι και ωραίο (η μοναξιά)» παραδέχτηκε αρχικά.

Τη φοβίζει ο χρόνος; Η παρουσιάστρια του "Καλύτερα δεν Γίνεται" απάντησε: «Όχι δεν με αγχώνει γιατί σε βάθος χρόνου δεν θα είμαι μόνη μου, έχω μία αισιοδοξία ότι είναι πολύ κοντά αυτό το καλό που πρόκειται να έρθει».

Η Ναταλία Γερμανού επέλεξε να μην κάνει παιδιά και δεν το μετανιώνει. Αυτή της η επιλογή ήταν και ο λόγος που ο γάμος της με τον Πέτρο Ίμβριο έφτασε σε αδιέξοδο: «Καθόλου δεν μετανιώνω.Ίσα ίσα όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ ότι ήταν μία συνειδητή επιλογή. Παρακολουθώντας τους ρυθμούς της ζωής μου, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι ήταν μία σωστή απόφαση να μην κάνω παιδιά. Τόσο περισσότερο χαίρομαι που ο πρώην άντρας μου -ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο χωρίσαμε- αυτήν τη στιγμή έχει μία φανταστική οικογένεια. Εκείνος ήταν φτιαγμένος για πατέρας».

Η σύγκριση με τον πατέρα της είναι κάτι που την ακολουθεί από τα πρώτα βήματα της καριέρας της.

Ο Φρέντυ Γερμανός έφερε ενστάσεις όταν έμαθε ότι η Ναταλία Γερμανού θέλει να γίνει ηθοποιός: «Οι αρχικές μου επιθυμίες δεν είχαν να κάνουν με τη δημοσιογραφία, είχαν να κάνουν με το θέατρο. Ηθοποιός ήθελα να γίνω, συγκρούστηκα με έναν τοίχο άρνησης από τον πατέρα μου. Δεν ήθελε να γίνω ηθοποιός γιατί θεωρούσε ότι δεν έχω το στομάχι να αντέξω τον χώρο του θεάτρου. Πού να ήξερε πώς θα εξελιχθεί ο χώρος της τηλεόρασης τόσα χρόνια μετά!».

Η Ναταλία Γερμανού δεν ακολούθησε ακριβώς την πορεία του πατέρα της: «Ακολούθησα έναν παράδρομο, δεν πάτησα ακριβώς πάνω στον δικό του δρόμο. Ο πατέρας μου ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας και κατά συνέπεια παρουσιαστής, ήταν το τρίτο του επάγγελμα. Εγώ διάλεξα τον παράδρομο. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι αναμετριέμαι μαζί του, πήγα σιγά - σιγά. Σπούδασα και έκανα δημοσιογραφία και πήρα τον παράδρομο. Για πολλά χρόνια με ακολουθούσε η σκιά του, η σύγκριση, Ακόμα και τώρα με ακολουθεί. Όταν κάνω κάτι κακό είμαι το καμάρι του πατέρα μου, όταν κάνω κάτι που τσαντίζει τους τηλεθεατές, είμαι η ντροπή του πατέρα μου».

Ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε από τη Ναταλία Γερμανού την τοποθέτησή για ζητήματα επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό, με αφορμή τους καλεσμένους που φιλοξένησε φέτος στο "Καλύτερα δε Γίνεται": "Με γοήτευσε ο Γιάννης Τσορτέκης. Από τον χώρο της πολιτικής θα πω ότι με γοήτευσε ο Παύλος Γερουλάνος, παρά το γεγονός ότι ήρθαν πολλοί πολιτικοί, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν με επέλεξε, θα μείνω με την απορία γιατί μας απέφυγε".

Μιλώντας για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή της, η Ναταλία Γερμανού ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν γελαστός, ήταν πραγματικά πολύ ζεστός, χαιρέτησε τ παιδιά ένα - ένα».

Έκανε καλά που παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας που παραιτήθηκε; Η Ναταλία Γερμανού σχολίασε: «Δύο πράγματα μπορούσε να επιλέξει για μένα. Εγώ πιστεύω ότι ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε θύμα λάθος στρατηγικής αντιπολίτευσης των πολύ δικών του ανθρώπων. Όταν επιλέγεις να κάνεις αντιπολίτευση κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα είναι σαν να με σηκώσει εμένα στην τάξη ο καθηγητής και να μου πει "Πες μάθημα" και να του πω "Ακούστε, δεν ξέρω μάθημα αλλά δεν έχει σημασία που δεν ξέρω εγώ μάθημα, δεν ξέρει και ο Κωστάκης". Το να ρίχνεις το βάρος εκεί και η βασική σου στρατηγική αντιπολίτευσης είναι να σας πω πόσο κακός είναι αυτός που κυβερνάει, δεν είναι αντιπολίτευση.Πες μας εσύ τι θα κάνεις, άσε τον άλλον που τα κάνει στραβά κατά τη δική σου άποψη. Για μένα εκεί έχασαν».