Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στην Πάρο ενώθηκε, το περασµένο Σάββατο, µε τα ιερά δεσµά του γάµου µε την εκλεκτή της καρδιάς του ο γιος του Γιώργου Αλογοσκούφη, Σπύρος. Στο πλευρό του ζευγαριού ήταν φίλοι και συγγενείς, οι οποίοι γιόρτασαν µέχρι το πρωί το χαρµόσυνο γεγονός. Το κοσµοπολίτικο κυκλαδονήσι δεν επιλέχθηκε τυχαία για την τέλεση του γάµου.

Η οικογένεια Αλογοσκούφη διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια εξοχική κατοικία στο νησί της Πάρου, περνώντας εκεί ένα µεγάλο µέρος των καλοκαιρινών διακοπών παρέα µε φίλους τους από τον πολιτικό και δηµοσιογραφικό κόσµο της χώρας.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο γιος του πρώην «τσάρου» της ελληνικής οικονοµίας εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στην «τράπεζα του Θεού», τη γνωστή Goldman Sachs, η οποία στο παρελθόν είχε αναλάβει επικίνδυνες αποστολές για το ελληνικό χρέος.

Ο Σπύρος Αλογοσκούφης τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, ασχολήθηκε µε τους Ολυµπιακούς Αγώνες στο πλευρό της Γιάννας Αγγελοπούλου και αµέσως µετά έφυγε για την Αµερική, όπου και ολοκλήρωσε µε επιτυχία τις σπουδές του στο φηµισµένο Boston University.

Στην Praxia Bank

∆εν είναι όµως ο µοναδικός απόγονος πρώην «τσάρου» της οικονοµίας της χώρας ο οποίος εργάζεται σε µεγάλη πολυεθνική.
Ο λόγος για τον γιο του Στέφανου Μάνου, Αλέξανδρο. Σπούδασε αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια στη Γαλλία, στο INSEAD, µια διεθνή επιχειρηµατική σχολή µεταπτυχιακών. Εργάστηκε στην εταιρεία British Gas-Midlands Research Center και συνέχισε στη γνωστή εταιρεία Salomon Brothers ως αναλυτής.

Πέρασε από τη γαλλική Societe Generale και το 1998 εντάχθηκε στον όµιλο της Gitigroup ως υπεύθυνος της επενδυτικής τραπεζικής αρχικά για την Ελλάδα και στη συνέχεια για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Από το 2007 εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς ως εκτελεστικό µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και από το 2008 ως διευθύνων σύµβουλος. ∆ιετέλεσε πρόεδρος της Πειραιώς Χρηµατιστηριακής ΑΕΠΕΥ και συµµετείχε στα ∆ιοικητικά Συµβούλια θυγατρικών εταιρειών του οµίλου στο εξωτερικό.

Από τον ∆εκέµβριο του 2012 έως και τον ∆εκέµβριο του 2013 διετέλεσε διευθύνων σύµβουλος στη Γενική Τράπεζα, θυγατρική του Οµίλου Πειραιώς. Το 2019 εντάχθηκε στην οµάδα της Praxia Bank, αναλαµβάνοντας τη θέση του γενικού επιχειρησιακού διευθυντή.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 8/7