Για πρώτη φορά ο πιο αγαπητός τενόρος του πλανήτη, ο καλλιτέχνης-μύθος Αντρέα Μποτσέλι, που έδωσε νέα πνοή στην όπερα, εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία στο ευρύ κοινό να απολαύσει και να μαγευτεί από τη φωνή του, το ήθος και το σκηνικό του ταμπεραμέντο

Ο διασημότερος τενόρος της γενιάς του έδωσε, λοιπόν, τη μεγαλύτερη συναυλία του στην Ελλάδα μέχρι σήμερα και το ελληνικό κοινό τον τίμησε, δίνοντας δυναμικό «παρών».

thumbnail_boceli_4
thumbnail_boceli_3
thumbnail_boceli_2
thumbnail_boceli_1


«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στη χώρα σας»

«Αγαπημένοι Έλληνες φίλοι, είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στη χώρα σας. Θα βρίσκομαι στις 18 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και για μένα θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ εκεί. Ελπίζω να σας συναντήσω όλους και να σας προσφέρω την πιο όμορφη ιταλική μουσική. Τα λέμε σύντομα!», ανέφερε στο μήνυμά του ο σπουδαίος καλλιτέχνης πριν από τη μεγάλη συναυλία.

Ο Αντρέα Μποτσέλι, παγκόσμια αναγνωρισμένος ως το απόλυτο σύμβολο της πλούσιας ιταλικής τραγουδιστικής παράδοσης, στα 65 του χρόνια έχει συνεισφέρει καταλυτικά ώστε η κλασική μουσική να σκαρφαλώσει και να καθιερωθεί στην κορυφή των παγκόσμιων μουσικών charts, με άλμπουμ όπως τα «Romanza», «Sacred Arias», «Sì» και «Believe». Τον ανακάλυψε ο επίσης Ιταλός τενόρος Λουτσιάνο Παβαρότι (1935-2007).

Οικουμενικό είδωλο και λαμπερός εκπρόσωπος της κλασικής ιταλικής μουσικής, ο Αντρέα Μποτσέλι έχει στο ενεργητικό του πάνω από 90 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων.

Ποιος είναι

Ο Αντρέα Μποτσέλι γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1958 στο Λαγιάτικο της Ιταλίας. Ο ίδιος πιστεύει ότι «το ταλέντο είναι δώρο θεού, δώρο εξ ουρανού, πως εναπόκειται σε εμάς να το καλλιεργήσουμε και να το χαρίσουμε στον διπλανό μας και το πως το να μην το καλλιεργήσουμε θα ήταν μια αγνωμοσύνη».

Ο Μποτσέλι γεννήθηκε με μειωμένη όραση λόγω συγγενούς γλαυκώματος, ο οποίος έδειξε μεγάλο πάθος για τη μουσική από μικρό παιδί. Ισως επειδή τον παρηγορούσε.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών και αργότερα έμαθε να παίζει φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κιθάρα και ντραμς. Η νταντά του, Οριάνα, του έδωσε τον πρώτο δίσκο του Φράνκο Κορέλι και άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον να ακολουθήσει την καριέρα του τενόρου. Σε ηλικία 7 ετών ήταν σε θέση να αναγνωρίζει τις διάσημες φωνές της εποχής και προσπαθούσε να μιμηθεί τους μεγάλους τραγουδιστές. Σε ηλικία 12 ετών ο Μποτσέλι έχασε εντελώς την όρασή του λόγω ενός ποδοσφαιρικού ατυχήματος. Χτυπήθηκε στο μάτι παίζοντας τερματοφύλακας, παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και έμεινε τυφλός.

Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει στη μουσική και το τραγούδι και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Εκτός από τη μουσική, έχει ακόμα δύο μεγάλα πάθη: την ιππασία, με την οποία ασχολήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, και την Ιντερ. Οπως έχει δηλώσει: «Το πάθος μου για την Ιντερ ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια όταν κέρδιζε όλα τα πρωταθλήματα στην Ιταλία. Οταν κέρδισε το Champions League το 2010, ήμουν με φίλους και άκουγα το παιχνίδι από το ραδιόφωνο. Τα πάντα κυλούσαν γρήγορα και πανηγύριζα πριν από τους άλλους. Την ίδια νύχτα ξέσπασα σε δάκρυα χαράς».