Τατιάνα Μπλάτνικ στο Breathe Hellas: Να αναγνωρίσουµε την ψυχική υγεία ως ανθρώπινο δικαίωµα
«Κανείς να μην υποφέρει σιωπηλά» είπε η Τατιάνα Μπλάτνικ στο πρώτο φιλανθρωπικό δείπνο της «Breathe Hellas»
Διαβάστε ακόμα: Στιγµές µεγάλης ευτυχίας για την Τατιάνα Μπλάτνικ και τον Νικόλαο Γλύξµπουργκ
Τατιάνα Μπλάτνικ: Να αναγνωρίσουµε την ψυχική και σωµατική υγεία ως ανθρώπινο δικαίωµα, κανείς να μην υποφέρει σιωπηλά
Μιλώντας στην εκδήλωση, η κ. Μπλάτνικ, που έλαµπε µέσα στο cape dress Mary Katrantzou, είπε µεταξύ άλλων: «Σχεδόν το 80% των ανθρώπων δεν αναζητούν θεραπεία για τις ανάγκες της ψυχικής τους υγείας λόγω του στίγµατος που συνδέεται µε τα θέµατα ψυχικής υγείας, αλλά και της ντροπής που αισθάνονται. Στόχος της "Breathe Hellas" είναι να προσεγγίσουµε κάθε άτοµο, οικογένεια και παιδί, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η αποστολή µας τους αµέσως επόµενους µήνες είναι να διασφαλίσουµε ότι οι καλύτερες, ποιοτικότερες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιµες για την προώθηση της ευαισθητοποίησης, της πρόληψης και της παρέµβασης στην ψυχική υγεία, ώστε να µη βρίσκεται κανείς χωρίς πρόσβαση σε υποστήριξη. ∆εν υπάρχουν αρκετά λόγια για να εκφράσω την ευγνωµοσύνη µου σε όλους που στήριξαν και βοήθησαν να γίνει πραγµατικότητα το πρώτο φιλανθρωπικό δείπνο. Το ταξίδι µου για να ξεκινήσω το ''Breathe'' ήταν προσωπικό. Για όσους ήταν εκεί ξέρετε ότι ήµουν συναισθηµατική και επίσης πολύ περήφανη για την οµάδα µας. Το "Breathe" είναι ένας οργανισµός αφιερωµένος στην αποστιγµατοποίηση της ψυχικής υγείας, στην προώθηση της αυτοφροντίδας και στη δηµιουργία µιας κουλτούρας που εστιάζει στη συναισθηµατική ευεξία και την πρόληψη. Την περασµένη εβδοµάδα, είδα µια κοινότητα να συγκεντρώνεται για να υποστηρίξει αυτό το όραµα και την αποστολή. Σας ευχαριστώ όλους. ∆υναµώνουµε µέρα µε τη µέρα».
Διαβάστε ακόμα: Τατιάνα Μπλάτνικ: Το τραυματικό βίωμα της συζύγου του Νικόλαου - Η αυτοκτονία του πατέρα της και τα δύσκολα χρόνια
Η ίδια συνέχισε τονίζοντας πως «πρέπει να αναγνωρίσουµε την ψυχική και σωµατική υγεία ως ανθρώπινο δικαίωµα και κανείς δεν πρέπει να υποφέρει σιωπηλά». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «µέχρι αρκετά πρόσφατα η ευεξία θεωρούνταν ένα προνόµιο διαθέσιµο µόνο για λίγους. Τα εργαλεία ψυχικής υγείας δεν αποτελούσαν µέρος της καθηµερινότητάς µας. Σήµερα επιδιώκουµε την αλλαγή: Οχι µόνο στη θεραπεία, αλλά και στην πρόληψη και την πρόσβαση».
Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 23/9/2023