Γιάννης Ξανθούλης: Έγραψα τη βιογραφία της Μαρινέλλας σε 35 συναντήσεις μαζί της για φαγητό
Ο συγγραφέας συνάντησε τον Γιώργο Κουβαρά
Ο αγαπημένος συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης αναφέρει αστειευόμενος στο podcast του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 πως θα ήταν "τρελός" κάποιος αν του ζητούσε να πολιτευτεί
Ο αγαπημένος συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης συνάντησε τον Γιώργο Κουβαρά στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, όπου σε μια απολαυστική συνέντευξη αφηγήθηκε παλιές και νέες ιστορίες, αλλά μίλησε και για τα νέα βιβλία που κυκλοφορεί.
Ο Γιάννης Ξανθούλης μιλά για το τελευταίο του συγγραφικό έργο «Μαρινέλλα: Οι νύχτες που έγιναν μέρες», που πρόκειται για τη βιογραφία της Μαρινέλλας. Το βιβλίο γράφτηκε έπειτα από τις 35 συναντήσεις του με τη Μαρινέλλα. Όπως ο ίδιος εξιστορεί, πρόκειται για 35 γεύματα, στα οποία μάλιστα μαγείρευε αυτός. Ο κ. Ξανθούλης δηλώνει πως ποτέ δεν κράτησε σημειώσεις για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, δεν ήθελε να ρωτήσει για όλα όσα οι άλλοι σκέφτονταν για τη ζωή της, αλλά να μάθει το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο η ίδια βρέθηκε. Μάλιστα, ο συγγραφέας σημειώνει πως μετά το '60 η Μαρινέλλα άλλαξε ως παρουσία πάνω στη σκηνή. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η Μαρινέλλα πάντα πίστευε πως είναι ηθοποιός», ενώ για την προ του '60 περίοδο της καριέρας της αναφέρει πως «καταπιεζόταν λίγο επί σκηνής με τον Καζαντζίδη λόγω του εκτοπίσματος και της απήχησής του».
Αναφερόμενος στο δημοσιογραφικό παρελθόν του, δήλωσε για τον Λάκη Λαζόπουλο πως «είχαν φωνάξει τον Λαζόπουλο κι εμένα να κάνουμε εκπομπή, κλοτσιόμασταν κάτω από το τραπέζι». Ακόμη, για τα όσα λέγονταν στις εκπομπές του σημείωσε πως πάντα ήταν σενάρια γραμμένα. Στο, δε, ενδεχόμενο να του είχαν κάνει πρόταση για να πολιτευτεί, απαντά πως «θα ήταν τρελός κάποιος για να μου το ζητήσει».
Για την Αθήνα, την πόλη στην οποία μένει, λέει πως είναι πιο βρόμικη από το παρελθόν, ενώ σιχαίνεται τους τουρίστες. Ακόμη, σιχαίνεται την τεχνολογία και τους εφευρέτες, εξηγώντας με τον πλέον σατιρικό τρόπο το γιατί.
Συζητώντας για το προηγούμενο συγγραφικό του έργο, ο Γιάννης Ξανθούλης δηλώνει: «Συνέγραψα το "Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη" για να ξεφύγω από την κατήφεια της πανδημίας». Τέλος, όσον αφορά τις έτερες δημιουργικές του εργασίες, μιλά για τη ζωγραφική και την τελευταία του έκθεση.