Ο Γιώργος Θεοφάνους αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία από τη Eurovision, αποκαλύπτοντας μια άγνωστη ιστορία από τη συμμετοχή των ΟΝΕ το 2002.

Ο συνθέτης ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4» το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαΐου 2024.


Γιώργος Θεοφάνους για Μαρίνα ΣάττιΑντί να της ευχηθούμε να πάει καλά, την κρίνουμε;

Αρχικά, σχολίασε τις αντιδράσεις που έχει γνωρίσει η Μαρίνα Σάττι: «Θυμάστε πόσοι έπεσαν να τη φάνε τη Μαρίνα Σάττι, όταν πρωτοβγήκε το τραγούδι της; Όταν τολμήσαμε κάποιοι να βγούμε να πούμε ότι "ακούστε το ξανά, ίσως να μην είναι έτσι όπως τα λέτε", γύρισε ξαφνικά το πράγμα. Αντί να της ευχηθούμε να πάει καλά, καθόμαστε τώρα και κρίνουμε;», είπε αρχικά ο Γιώργος Θεοφάνους.

Με τους ΟΝΕ δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό

Στη συνέχεια, περιέγραψε την εμπειρία του από τη συμμετοχή των ΟΝΕ: «Με τους ΟΝΕ ήταν η πρώτη φορά που είπαμε να δοκιμάσουμε με τον κουμπάρο μου και στιλίστα, Γιώργο Σεγρεδάκη, κάτι διαφορετικό στα παιδιά. Τους έφτιαξε κάτι κοστούμια που φαίνονταν οι κοιλιακοί και τα μπράτσα τους, πολύ ωραία. Είναι η πρώτη φορά που το λέω νομίζω», ανέφερε στη συνέχεια ο Γιώργος Θεοφάνους.

Το λέμε ακόμα και σήμερα

Και πρόσθεσε: «Και φοβηθήκανε τα παιδιά. Είπαν "θα βγούμε εμείς γυμνοί επάνω στη σκηνή στην τηλεόραση;". Ήρθαν 6οι. Το λέμε ακόμα και σήμερα με τον Γιώργο ότι, εάν γινόταν αυτό το τρικ επάνω στη σκηνή, θα πήγαιναν καλύτερα. Ήταν εξαιρετικά τα κοστούμια του Γιώργου και πολύ έξυπνα. Εκείνη τη χρονιά η τραγουδίστρια από τη Λεττονία που κέρδισε άλλαζε ρούχο πάνω στη σκηνή», περιέγραψε στη συνέχεια ο γνωστός συνθέτης.

Σχετικά με τη συμμετοχή της Ευρυδίκης στον μουσικό διαγωνισμό, ο Γιώργος Θεοφάνους ανέφερε: «Τότε γίνονταν μόνο ανταλλαγές από τις επιτροπές. Θυμάμαι το ’92 με την Ευρυδίκη και κάποιες χώρες μας έλεγαν ότι "δεν μπορούμε να σας δώσουμε κάτι, γιατί ο διευθυντής σας πέρσι μας υποσχέθηκε αυτό και τελικά δεν μας έδωσε". Τι είναι αυτό;».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: