Tη Δευτέρα το βράδυ η Νέα Υόρκη έλαμπε. Το Μet Gala αποκάλυψε τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, για να σχολιάσουμε τις καλύτερες, τις πιο ακραίες παρουσίες, τις Ωραίες Κοιμώμενες που θέλουν να φωτογραφίζονται, να επαναστατούν. Ζεντάγια ή Τζένιφερ Λόπεζ; To Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης σκηνοθέτησε ένα υπερθέαμα για τον «Κήπο του χρόνου».

Η Ζεντάγια άλλαξε δύο φορές για να μεταμορφωθεί σε… μάγισσα με γαλαζοπράσινο ασύμμετρο φόρεμα υψηλής ραπτικής αλλά και με ένα μαύρο ρούχο-installation ως η μούσα των σύγχρονων δημιουργών που ξέρει να προκαλεί τα φλας. Αφού περπάτησε στο χαλί με σύνολο Μαρζελά, η ηθοποιός περπάτησε ξανά με μαύρο φόρεμα Ζιβανσί και φλοράλ αξεσουάρ του Αλεξάντερ ΜακΚουίν, και τα δύο αρχειακά κομμάτια.

Η Τζένιφερ Λόπεζ πόζαρε ανέκφραστη για τους φωτογράφους με ημιδιάφανη δημιουργία Σκιαπαρέλι, σαν να θέλει να μοιάσει στην Κιμ Καρντάσιαν και τις αδερφές της, ως μια εναλλακτική γοργόνα σε ψηλοτάκουνες πλατφόρμες. Είδαμε την Κάιλι Τζένερ πιστή στον ρόλο της, την Κιμ Καρντάσιαν (ξανθιά με μαύρη ρίζα και ασημένια δημιουργία Μεζόν Μαρζελά από τον Τζον Γκαλιάνο με ασφυκτικό κορσέ), την Κένταλ Τζένερ στα μαύρα. Τις άλλες μάλλον δεν τις κάλεσαν. Σαν τις αδερφές της… Σταχτοπούτας.

Η μαμά τους πάντως, και μάνατζέρ τους, Κρις Τζένερ, πήγε ντυμένη στα λευκά. Με απλικαρισμένα λουλούδια. Η Πάμελα Άντερσον έχει καθιερώσει την απουσία μακιγιάζ. Η Πενέλοπε Κρουζ έζησε το παραμύθι. Η Νικόλ Κίντμαν επένδυσε σε ασπρόμαυρο φόρεμα Μπαλενσιάγκα και η Ριάνα έλαμψε με την απουσία της. Από τα μοντέλα, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι εμφανίστηκε όπως πάντα (σχεδόν) γυμνή. Η Τζίτζι Χαντίντ επέλεξε ένα ρούχο με λουλούδια του Τομ Μπράουν.

Η Κάρα Ντελεβίν, η Ιρίνα Σάικ και η Ναόμι Κάμπελ παρέδωσαν μαθήματα περπατήματος και πόζας, την ίδια στιγμή που η Λίντα Εβαντζελίστα επέστρεψε στο Μet
Gala μετά από οχτώ χρόνια απουσίας. Θα κρατήσουμε τις πιο ακραίες εμφανίσεις στο φετινό Μet Gala για το τέλος. Αυτές που θα διεκδικούν σε λίγα χρόνια από τώρα μια θέση μέσα στο μουσείο. Η Λάνα Ντελ Ρέι σχολιάστηκε όσο λίγες σταρ στο Twitter και στο Instagram.

Οι προεξοχές που έμοιαζαν με κλαδιά στο φόρεμα Αλεξάντερ ΜακΚουίν της τραγουδίστριας συγκρατούσαν το μπεζ δίχτυ, που λειτουργούσε όχι μόνο ως πέπλο, αλλά και ως προστασία από τα κουνούπια... Η Κάρντι Μπι, με την επιλογή του φορέματος-υπερπαραγωγής από οργάντζα, με υπογραφή Γουίντοουσεν, δεν χωρούσε καν να μπει στην αίθουσα. Η Ντούα Λίπα πόζαρε με μαύρο κορσέ και μπεζ λεπτομέρειες, δίχτυ, δαντέλα, μποά, γάντια, καλσόν, τις 50 αποχρώσεις του μαύρου.

Η Ντέμι Μουρ επέλεξε ένα γλυπτό φόρεμα του Χάρις Ριντ για να παίξει με τη γεωμετρία σαν άλλη …Κρουέλα Ντε Βιλ, στον χορό των μεταμφιεσμένων. Στις πιο
κακόγουστες; Η Σακίρα με το στράπλες βραδινό φόρεμα Καρολίνα Χερέρα που σερνόταν στις σκάλες. Η ράπερ Ντόζα Κατ που έφυγε από το ξενοδοχείο της με φόρεμα Βετμάν που θύμιζε λευκή πετσέτα μπάνιου, για να ποζάρει στις σκάλες του μουσείου με ένα τεράστιο (βρεγμένο) φόρεμα-μπλούζα του ίδιου οίκου. Η Νίκι Μινάζ με τα ανακυκλωμένα κουτιά. Θέλετε να μάθετε και πόσο στοιχίζει ένα εισιτήριο για την εμπειρία του Met Gala; Τουλάχιστον 70.000 δολάρια το ένα. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται η… στολή.

* Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής