Στην πρώτη θέση των στοιχημάτων βρίσκεται η Κροατία με τον Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστό ως Baby Lasagna.

Την ώρα που μιλάμε, λοιπόν, στην πρώτη θέση των στοιχημάτων βρίσκεται η Κροατία με τον Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστό ως Baby Lasagna, και το πανκ ροκ τραγούδι του «Rim Tim Tagi Dim», ενώ τον ακολουθούν με σημαντική διαφορά η Αντζελίνα Μάνγκο από την Ιταλία με το «La Noia» και η 28χρονη Ουκρανή Τζέρι Χέιλ με το «Teresa & Maria».

Η Ελλάδα με το «ZARI» και τη Μαρίνα Σάττι βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα και φλερτάρει με το TOP5, με τους διαγωνισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να θεωρούν δεδομένο ότι θα είναι ανάμεσα στα 5 καλύτερα κομμάτια της φετινής Eurovision.

Ποιος είναι, όμως, ο Κροάτης τραγουδιστής που κατέκτησε τόσο εύκολα την πρωτιά στα προγνωστικά;


Ο Κροάτης Μάρκο Πουρίσιτς έχει ένα πολιτικό τραγούδι, στρέφοντας την προσοχή μας στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις. Με το τραγούδι του «Rim Tim Tagi Dim» μιλά για την όλη αγωνία που βιώνει κάθε άνθρωπος που εγκαταλείπει τον τόπο του εις αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Η  Κροατία έχει χαρακτηριστεί μια χώρα μετανάστευσης, καθώς πολλοί την εγκαταλείπουν σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος, με το βιντεοκλίπ να ξεκινά από μια αγροτική περιοχή σε ένα ταξίδι γεμάτο πανικό και άγχος.

Ο Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστός ως Baby Lasagna, είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός, που από το 2011 έως το 2022, με κάποια διαλείμματα, ήταν μέλος ενός ροκ συγκροτήματος, μέχρι να κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου 2023 το ντεμπούτο σινγκλ του «IG Boi» με το ψευδώνυμο Baby Lasagna.

Η Κροατία διαγωνίστηκε στον Α’ ημιτελικό στην Eurovision 2024 στις 7 Μαΐου και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.