Προκρίθηκε η Μαρίνα Σάττι, όπως ήταν αναµενόµενο, από τον δεύτερο ηµιτελικό της Eurovision στον τελικό, που θα διεξαχθεί απόψε στο Μάλµε της Σουηδίας. Παρά το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν από τον διαγωνισµό η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα στο µουσικό διαγωνισµό µε το «Zari» εµφάνισε υψηλό πυρετό, µε την κατάλληλη φαρµακευτική αγωγή, κατάφερε να αντεπεξέλθει στο απαιτητικό show που ετοίµασε για εκείνη ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η σκηνική παρουσία της ελληνικής συµµετοχής ήταν άκρως δυναµική, µε τη χορογραφία να έχει διαρκώς ανατροπές, όπως ακριβώς είναι και το στυλ του τραγουδιού. Η Ελλάδα εµφανίστηκε στην τρίτη θέση του διαγωνιστικού µέρους. Highlight της βραδιάς, η εκθαµβωτική εµφάνιση της Έλενας Παπαρίζου, λίγα λεπτά µετά τη λήξη των εµφανίσεων και την έναρξη της ψηφοφορίας. Η Ελληνίδα σταρ ερµήνευσε στη σκηνή το «Number 1», που χάρισε τη µοναδική νίκη µέχρι σήµερα στη χώρα µας στον διαγωνισµό το 2005. Μετά την ολοκλήρωση της εµφάνισής της αποθεώθηκε από τους χιλιάδες παρευρισκόµενους. Όσον αφορά τους δύο παρουσιαστέςσχολιαστές Θανάση Αλευρά και Ζερόµ Καλούτα, ήταν σαφώς καλύτεροι σε σχέση µε τη µετάδοση του πρώτου ηµιτελικού, χωρίς βέβαια να λείψουν λαθάκια, όπως για το πότε ερµήνευσε την «Άνοιξη» στον διαγωνισµό η Σοφία Βόσσου ή αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι για να ψηφίσουν οι Έλληνες… την Ελλάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15wr127pxmx)

Στο τέλος της βραδιάς µάλιστα προέβλεπαν πρόκριση της Ιταλίας στην τελική δεκάδα, ενώ η χώρα ανήκει στο «Big 5» και προκρίνεται απευθείας, όπως θα όφειλαν να γνωρίζουν. Σε πολλά σηµεία ήταν αγχωµένοι και σε άλλα διεκπεραιωτικοί. Η Μαρίνα Σάττι έγινε viral τη νύχτα της Πέµπτης, όταν θέλησε να εκφράσει, µε ιδιαίτερο οµολογουµένως τρόπο, την προσωπική της αντίθεση στο Ισραήλ. Έτσι, την ώρα που έδινε συνέντευξη Τύπου το Ισραήλ και η εκπρόσωπος της χώρας δεχόταν ερωτήσεις, η Μαρίνα Σάττι επέλεξε να κάνει γκριµάτσες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1642h7fak29)

Eurovision 2024 - Μαρίνα Σάττι: ''Νιώθω αγχωµένη αλλά και ενθουσιασµένη ταυτόχρονα''

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε η Μαρίνα Σάττι ξεκίνησε λέγοντας: «Νιώθω αγχωµένη αλλά και ενθουσιασµένη ταυτόχρονα για το τι πρόκειται να συµβεί. Εάν µας είδατε στα παρασκήνια, χορεύαµε σαν τρελοί. Θα βρούµε τον χρόνο να αποφορτιστούµε», ανέφερε στη συνέχεια. «Είναι πολύ σηµαντικό για εµάς να εµφανιστούµε µε τον τρόπο µας, τη γλώσσα µας και να µοιραστούµε τον πολιτισµό και τους χορούς µας. Χαιρόµαστε που η Ευρώπη χόρεψε µαζί µας. Το τραγούδι δεν έχει τουριστική χροιά αλλά το βιντεοκλίπ έχει. Θέλαµε να δείξουµε µε χιούµορ τα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω από την εικόνα της Ελλάδας. Για µένα είναι µία πολύ µεγάλη ευκαιρία που βρίσκοµαι εδώ για να αναδείξω και την άλλη µας πλευρά», κατέληξε στις δηλώσεις της η Μαρίνα Σάττι. Στον τελικό του Σαββάτου η Ελλάδα θα εµφανιστεί στη 12η θέση και η Κύπρος στην 20ή. Όσον αφορά τα τελευταία στοιχήµατα, η χώρα µας παραµένει µέσα στην πρώτη δεκάδα και η Κύπρος οριακά στην 20άδα.

Διαβάστε ακόμα: Eurovision 2024: Τα αποτελέσματα του press poll για τον μεγάλο τελικό - Η βαθμολογία που έλαβε η Ελλάδα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15z4vxzds6h)

Οι μετρήσεις

Ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση έκανε το «Ζari» και η εντυπωσιακή παρουσία της Μαρίνας Σάττι, ξεπερνώντας την ώρα της ψηφοφορίας το 57%! Σύµφωνα µε τις επίσηµες µετρήσεις της Nielsen, ο χθεσινός β΄ ηµιτελικός της Eurovision µεσοσταθµικά έφτασε στο 38,2%, ενώ στο δυναµικό κοινό η τηλεθέαση σκαρφάλωσε ακόµα περισσότερο, σηµειώνοντας 44,4%, κάτι που δεν έχει συµβεί σε κανέναν ηµιτελικό, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια. Αποτέλεσµα ήταν η ΕΡΤ1 να βρεθεί στην πρώτη θέση τηλεθέασης σε σχέση µε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, µε ποσοστό ηµέρας στο δυναµικό κοινό 16,9%.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15quxff3ob5)

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή