Τον Τέρενς Κουίκ υποδέχτηκαν στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στους παρουσιαστές της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Υπήρξαν ποτέ ανταγωνιστές; Ο ίδιος απάντησε πάνω σε αυτό: “Δεν υπήρξαμε ποτέ ανταγωνιστές με τον Νίκο Χατζηνικολάου, υπήρξαμε συναγωνιστές. Δεν υπήρξαμε ποτέ αντίπαλοι. Ο καθένας ήταν στη δουλειά του με πολύ σεβασμό. Κάναμε παρέα, μιλάγαμε και δεν σου κρύβω ότι σε πολύ μεγάλες και κρίσιμες στιγμές που ο ένας είχε την ανάγκη της βοήθειας του άλλου, ήμασταν εκεί. Τον γνώρισαν όταν του την έπεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μία συνέντευξη τύπου. “Πήγαινε πες στα αφεντικά σου…” του είπε. Σηκώθηκα και υπερασπίστηκα τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ήταν η πρώτη μας γνωριμία. Ο Νίκος τώρα είναι αυτός που μου έβαλε πλάτες, το εννοώ και συγκινούμαι που το λέω, στην επανένταξή μου στα ελληνικά δημοσιογραφικά δρώμενα”.

Ο Τέρενς Κουίκ πρόσθεσε λίγο αργότερα: “Το λέω καμιά φορά και μου λένε “Είσαι υπερβολικός, τον γλείφεις”. Όχι! Λέω την αλήθεια για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ακομπλεξάριστος, πατάει γερά τα πόδια του στη γη, δεν έχει ανάγκη ούτε να με φοβάται ούτε να τον φοβάμαι γιατί ξέρει ότι ένας θα βάλει την πλάτη στον άλλον, όπου χρειαστεί”.

Υπήρχε, όπως αναφέρθηκε στον αέρα της ΕΡΤ, μία πίεση από τα κανάλια όσον αφορά το ποιος από τους δύο θα κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης.

Πάνω σε αυτό, ο Τέρενς Κουίκ σχολίασε: “Λογικό. Ο ΑΝΤ1 είχε τότε τη μεγάλη τύχη όταν ξεκίνησε ο πόλεμος του Περσικού να πιάσουμε το Mega στον ύπνο. Εμείς ξεκινήσαμε 11 παρά δέκα τις απευθείας μεταδόσεις, ο συγχωρεμένος ο Μίνως Κυριακού είχε στείλει παντού ανταποκριτές. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι και το Mega ξεκίνησε αργά”.

Αμέσως μετά, ο Τέρενς Κουίκ είπε: “Και πάλι θα επανέλθω στο θέμα του Νίκου Χατζηνικολάου. Η δική μου η καριέρα ήταν πολυποίκιλη. Με ξέρουν βέβαια σαν “ειδήσεις” αλλά και τι δεν έχω κάνει. Ο Νίκος Χατζηνικολάου έμεινε σταθερά στο κομμάτι το δημοσιογραφικό, τον χαζεύω, είναι και πολύ διαβασμένος, πολλές φορές με ρουμπώνει”.