Υπήρχε μια εποχή που αποτελούσε το πιο ελκυστικό show στον κόσμο. Δεν είναι και λίγο να μπορείς να συγκεντρώσεις τις πιο εντυπωσιακές κοπέλες της πασαρέλας, σίγουρα τις πιο καλλίγραμμες, και να τις παρουσιάζεις με μαγιό και εσώρουχα, live μουσική κι έναν superstar καλλιτέχνη να δίνει το τέμπο από τη σκηνή. Και τώρα που μαθαίνουμε πως η Victoria’s Secret επιστρέφει -μετά τα σκάνδαλα, τα ντοκιμαντέρ, τις καταγγελίες και το άλλοθι της διαφορετικότητας- τραγουδάμε ήδη «The show must go on».

Victoria’s Secret: Τα «αγγελάκια» επιστρέφουν στις πασαρέλες μετά πέντε χρόνια

Μόλις είδαμε στο Instagram του brand πως ετοιμάζεται μια επίδειξη-υπερπαραγωγή, ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας, ξέρουμε και τι να περιμένουμε. Μπέλα Χαντίντ (γιατί η Τζίτζι είπε ότι «αποσύρεται», έστω για λίγο); Αλεσάντρα Αμπρόσιο; Αντριάνα Λίμα; Κορίτσια που δεν γνωρίζουμε καν τα ονόματά τους γιατί μόλις εμφανίστηκαν στον χώρο; To σίγουρο είναι πως το φθινόπωρο θα δούμε φτερά, πολλά φτερά αγγέλου, λευκά, μαύρα, χρυσά, ασημένια, υπερμεγέθη. «Διαβάσαμε τα σχόλια σας και σας ακούσαμε», γράφει η συνοδευτική λεζάντα στο βίντεο που ανέβηκε σαν τρέιλερ για αυτό που θα παρακολουθήσουμε σε λίγους μήνες. «Το Victoria’s Secret Fashion Show θα αντικατοπτρίζει αυτό που είμαστε σήμερα, συν όλα όσα ξέρετε και αγαπάτε. Τη λάμψη, την πασαρέλα, τα φτερά, τη μουσική ψυχαγωγία και πολλά ακόμη».

Να ελπίζουμε σε μια νέα εποχή; Όχι τόσο ροζ, αλλά πιο δημοκρατική; Από το 2019 πολλά έχουν αλλάξει. Τόσο στον κόσμο της μόδας, όσο και στο Χόλιγουντ, στην καθημερινότητά μας, στον τρόπο που «ακυρώνονται» άνθρωποι και συνήθειες μέσα από τα social. Το rebranding θεωρείται δεδομένο. Και κάπως έτσι θα περιμένουμε μαγιό και εσώρουχα για διαφορετικούς σωματότυπους, αλλά και μοντέλα που μπορούν να τα υποστηρίξουν.

Η Ριάνα, για παράδειγμα, αν έχει πετύχει κάτι με την εταιρεία της, SavageXFenty, είναι ότι προσφέρει ποικιλομορφία στις αποχρώσεις του δέρματος, τα σχήματα, τις εθνικότητες, στα εσώρουχα που λανσάρει με την υπογραφή της και γίνονται ανάρπαστα. Το καλοκαίρι του 2023 παρακολουθήσαμε και ντοκιμαντέρ, «The Victoria’s Secret World Tour», με καλλονές σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αλλά και εναλλακτικές επιδείξεις μόδας στην Μπογκοτά, το Λάγος, το Λονδίνο και το Τόκιο με στόχο να «αναβαθμίσουν και να υπερασπιστούν τις γυναίκες». Ξεσκονίζουμε ήδη τα φτερά μας…

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»