Σάλος έχει προκληθεί από την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε ο Λάκης Γαβαλάς από μοναχούς στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι έχοντας παρεξηγήσει προφανώς την έννοια του μοναχισμού, που δεν επιτρέπει να απευθύνονται με προσβλητικό τρόπο σε οποιονδήποτε, ζήτησαν να μάθουν το… φύλο του γνωστού σχεδιαστή.

Όλα έγιναν την Παρασκευή στον εθνικό μας αερολιμένα, όπου τρεις μοναχοί γευμάτιζαν σε ένα τραπέζι της business class, αγνοώντας επιδεικτικά τον όρκο ακτημοσύνης που έχουν δώσει. Ξαφνικά ένας από αυτούς είδε να περνάει από μπροστά του ο γνωστός σχεδιαστής μόδας και με απαξιωτικό τόνο τον ρώτησε με σπαστά ελληνικά: «Εσύ τι είσαι, άνδρας ή γυναίκα;».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Λάκης Γαβαλάς εξοργίστηκε και η αντίδρασή του καταγράφηκε σε βίντεο που δημοσίευσε ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος ήταν παρών στο επεισόδιο. «Εσύ τι είσαι; Είσαι πνευματικός; Πιστεύεις στον Θεό;», ρώτησε κόκκινος από θυμό ο γνωστός σχεδιαστής. «Μοναχός είμαι», του απάντησε ο ρασοφόρος, με τον κ. Γαβαλά να δίνει πληρωμένη απάντηση: «Και μοναχός θα μείνεις». Ο τελευταίος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Γεια σου» στον Σκάι ανέφερε ότι οι μοναχοί που τον προσέβαλαν δεν ανήκουν στην πραγματικότητα στους ιερατικούς κύκλους, αλλά είναι «απατεώνες».

Επεισόδιο στο αεροπλάνο

Μάλιστα αποκάλυψε και τι συνέβη μέσα στο αεροπλάνο, καθώς το επεισόδιο δεν τελείωσε στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου: «Μπαίνω εγώ στο αεροπλάνο και αυτοί είχαν ήδη καθίσει στις business class. Την ώρα που μπαίνω μου λέει “π… στη, παλιοαδερφή” και τον ακούει ο κόσμος. Τον πιάνω λοιπόν από το μούσι και του φεύγει το καπέλο». Ο Λάκης Γαβαλάς μέσω της εκπομπής ζήτησε από την Εκκλησία να βρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. «Είναι προκλητικό, το καταδικάζω και θέλω να υπάρξει λύση από την Εκκλησία, από τις μονές, από τέτοιους ανθρώπους», ενώ είπε ότι δεν θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.

Επισκέπτης μοναχός από τη Σερβία

Σύμφωνα με το Εκκλησία Online, ο εν λόγω ρασοφόρος είναι επισκέπτης μοναχός από τη Σερβία και έχει ποινικό μητρώο, καθώς στο παρελθόν είχε έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Την ίδια ώρα, πληροφορίες του Βήματος Ορθοδοξίας αναφέρουν ότι πρόκειται για μοναχό ρωσικής καταγωγής, που ζει σε καλύβα κοντά στη Μονή Παντελεήμονος, τον οποίο μάλιστα είχαν προσπαθήσει να κρύψουν όταν είχε επισκεφθεί το Άγιον Όρος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Όταν ήρθε στο Άγιον Όρος ο Πούτιν, ψάχναμε να τον βρούμε για την ασφάλεια του Ρώσου προέδρου, καθώς ο συγκεκριμένος μοναχός είναι προβληματικός και φοβόμασταν μην τυχόν επιτεθεί λεκτικά στον Πούτιν. Έχει δημιουργήσει και άλλα προβλήματα», τόνισε στην ιστοσελίδα παράγοντας της Αθωνικής Πολιτείας, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι ο συγκεκριμένος μοναχός έχει εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση.