Αντιμέτωπη με το άσχημο πρόσωπο της μοίρας φαίνεται πως βρίσκεται η Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία έχει απασχολήσει δεόντως την ελληνική ειδησεογραφία τις τελευταίες εβδομάδες. Κι αν το αποτύπωμα που άφησαν τα προηγούμενα ζητήματα ήταν ουσιαστικά ανεπαίσθητο, τώρα η ωραία πρώην της ελληνικής τέως βασιλικής οικογένειας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ζωής και θανάτου, καθώς συμπληρώνονται τρεις ολόκληρες ημέρες από τη στιγμή που ο θετός αδελφός της, Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ, εξαφανίστηκε από προσώπου γης, χωρίς να αφήσει πίσω του το παραμικρό ίχνος!

Στα αμερικανικά ΜΜΕ επικρατεί αναστάτωση, αλλά και σύγχυση, καθώς οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε πρώτη φάση ήταν συγκεχυμένες. Αρχικά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν πως το πρόσωπο που εξαφανίστηκε ήταν ο πατριός της πρώην συζύγου του τέως πρίγκιπα Νικόλαου, μιας και ο αγνοούμενος φέρει ακριβώς το ίδιο όνομα με τον πατέρα του. Ωστόσο, η ανακοίνωση από το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες, Ρόμπερτ Λούνα, ξεδιάλυνε μια και καλή το τοπίο: «Ο 53χρονος Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ εθεάθη για τελευταία φορά περίπου στη 01.10 π.μ. του Σαββάτου στο τετράγωνο 6000 της οδού Μέρφι Γουέι. Περιγράφεται ως λευκός άνδρας, ύψους 1,78 μέτρων και βάρους 75 κιλών, με γκρίζα μαλλιά, πράσινα μάτια και ένα τατουάζ στο πάνω μέρος του μηρού του. Τελευταία φορά που εθεάθη φορούσε μπλε πουκάμισο, γκρι παντελόνι και ήταν ξυπόλυτος» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αρχές του Μαλιμπού.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, το σημείο στο οποίο εθεάθη για τελευταία φορά ο Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ είναι πολύ κοντά στους καταρράκτες Εσκοντίδο, που χύνονται στο ομώνυμο φαράγγι. Όπως τονίζουν, δε, συντρέχουν λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας για τη ζωή του 53χρονου.


Ποιος είναι ο Ατίλιο

Ο Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ είναι γιος του δεύτερου συζύγου της μητέρας της Τατιάνας Μπλάτνικ. Η Τατιάνα Μπλάτνικ γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας στις 28 Αυγούστου 1980 και είναι κόρη του Σλοβένου επιχειρηματία Λάντισλαβ Βλαντιμίρ Μπλάτνικ και της Γερμανίδας αριστοκράτισσας Μαρί Μπιερλάιν. Ο πατέρας της Τατιάνας έχασε τη ζωή του όταν εκείνη ήταν σχεδόν επτά ετών, το 1986, και η μητέρα της παντρεύτηκε αργότερα τον επιχειρηματία Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ. Η Τατιάνα Μπλάτνικ μεγάλωσε με τη μητέρα της και τον πατριό της, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλή σχέση. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πατριός και ο θετός αδελφός της Τατιάνας έχουν το ίδιο όνομα, γι’ αυτό και προέκυψε η προγενέστερη σύγχυση. Ο 53χρονος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη θετή αδελφή του.

Η τραγική ειρωνεία, πάντως, είναι πως αυτό είναι το δεύτερο μυστηριώδες πλήγμα που βιώνει η Τατιάνα Μπλάτνικ, καθώς ο χαμός του αγαπημένου της πατέρα οφείλεται σε αυτοχειρία, κάτι που κρατήθηκε κρυφό από την ίδια για τουλάχιστον επτά ολόκληρα χρόνια. Η ίδια, μάλιστα, είχε δεχτεί παρατηρήσεις από την οικογένειά της όταν μίλησε δημόσια γι’ αυτό το φρικτό βίωμά της. Παρ’ όλα αυτά παρέμεινε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, επιδιώκοντας μέσα από τις δράσεις της να αφυπνίσει τον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με τους αυτοκτονικούς ιδεασμούς. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως η διατριβή της ως κοινωνιολόγου (Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον) αφορούσε τις αυτοκτονίες.