∆εν αγαπούν τις «ταµπέλες», αλλά την τέχνη και την υπηρετούν µε όλους τους τρόπους που τους εκφράζει. Ηθοποιοί γνωστοί, µε µεγάλες επιτυχίες, τα τελευταία χρόνια πιάνουν επαγγελµατικά και το µικρόφωνο, έχοντας κοινό που τους ακολουθεί σε κάθε τους εµφάνιση.

∆εν νιώθει τραγουδίστρια, όπως χαρακτηριστικά λέει, αλλά νιώθει πως τραγουδάει. Συµπλήρωσε ήδη 25 χρόνια στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεµά µε πολύ όµορφες αναµνήσεις. Η Κατερίνα Παπουτσάκη έχει επιτυχίες τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο, αλλά και ταλέντο στη µουσική, που δεν µπορούσε να µη µοιραστεί µε τον κόσµο. Η πρωταγωνίστρια από τα «Καλύτερά µας χρόνια» στην ΕΡΤ, πριν από τρία χρόνια ανέβηκε πρώτη φορά σε γνωστή µουσική σκηνή για να παρουσιάσει µια συλλογή από τραγούδια που σηµαίνουν πολλά για εκείνη, µε το κοινό να την αποθεώνει. Την ίδια περίοδο κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό τραγούδι µε τίτλο «Σκλάβα». Φέτος εµφανίστηκε στη µουσική σκηνή «Σφίγγα» για τέσσερις παραστάσεις και παρουσίασε µια συλλογή από τραγούδια που σηµαίνουν πολλά για εκείνη. Τραγούδια δικά της, τραγούδια που της φέρνουν στο µυαλό αναµνήσεις, αλλά και µελωδίες του σήµερα. Ολα αυτά «πειραγµένα» µε αγάπη και κέφι, από εµπνευσµένους µουσικούς µε γούστο, σκέρτσο και φινέτσα!

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ήταν η αστυνοµικός που κανείς δεν ξεχνά στις «Ιστορίες του αστυνόµου Μπέκα», ενώ ακολούθησαν πολλές σειρές, όπως «Η πολυκατοικία», το «Κάτω Παρτάλι» - και όχι µόνο. Ως τραγουδίστρια είναι µέλος του ροκ συγκροτήµατος Mama Sings Fire εδώ και αρκετά χρόνια. Το καλοκαίρι του 2012 εµφανίστηκε στο νυχτερινό κέντρο «Thalassa People’s Stage» µε τον Σάκη Ρουβά, τον Αντύπα και την Demy και τη σεζόν 2012-2013 στην «Ιερά Οδό» µε τον Νότη Σφακιανάκη και τη Φανή ∆ρακοπούλου. Η αγάπη της για τη µουσική δεν γεννήθηκε τυχαία. H µητέρα της ήταν τραγουδίστρια, δούλευε κάνοντας δεύτερες φωνές σε άλλους τραγουδιστές και εκείνη την άκουγε να τραγουδάει στο σπίτι από τότε που ήταν µωρό. Το θέατρο και η µουσική συµβαδίζουν µέσα της και όλα τα κάνει µε µεγάλη επιτυχία.

Ο Οθωνας Μεταξάς είναι ένας ηθοποιός που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό τα προηγούµενα χρόνια µέσα από ρόλους που είχε υποδυθεί. Ωστόσο, ο ίδιος απέχει πλέον από τα τηλεοπτικά δρώµενα, ενώ µάλιστα είχε δηλώσει πριν από µερικά χρόνια πως «δεν κάνω τηλεόραση, γιατί δεν µου έχει τύχει κάποια αξιόλογη πρόταση προς το παρόν». Πρώτη φορά εµφανίστηκε στη µουσική σκηνή της «Σφίγγας» πριν από λίγους µήνες. Εχοντας στις αποσκευές του το «Εσπερινό φως», που έγραψε για τον ίδιο ο Κ. Βήτα, είπε τραγούδια που ξυπνάνε όλη την γκάµα των συναισθηµάτων µας. Ρεµπέτικα, παραδοσιακά, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μικρούτσικος, Κουγιουµτζής, Ακης Πάνου, Ελβις Πρίσλεϊ και άλλοι πολλοί συνθέτουν το περιεχόµενο των εµφανίσεών του. Τον περασµένο Φεβρουάριο έκανε πρεµιέρα στις κινηµατογραφικές αίθουσες και η νέα ταινία του Παντελή Παγουλάτου «Νέα Ηπειρος», την οποία συνυπέγραψε µε τον Οθωνα Μεταξά. Για τις ανάγκες του έργου, ο ηθοποιός ερµήνευσε το τραγούδι της ταινίας.

Με απόλυτη φυσικότητα

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι ένας καλλιτέχνης που του αρέσει να καταπιάνεται µε πολλά. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, µουσικός, αυτά είναι λίγα µόνο απ’ όσα τον χαρακτηρίζουν. Γιος της Φιλαρέτης Κοµνηνού, έχει το µοναδικό ταλέντο να µεταπηδά από τη µία ιδιότητα στην άλλη, µε απόλυτη φυσικότητα. Η τηλεόραση µπήκε στη ζωή του το 2000, όταν ο Πάνος Κοκκινόπουλος του πρότεινε να συµµετάσχει σε ένα επεισόδιο του «Κόκκινου κύκλου». Φέτος τον βλέπουµε στο «Προξενιό της Ιουλίας» στον Alpha, ενώ έχει πολλά χιλιόµετρα στο θέατρο σε πολύ δυνατές παραστάσεις και µε ερµηνείες εξαιρετικές. Μουσικά, κάνει εµφανίσεις µε τους Polkar ως frontman, που δηµιουργήθηκαν πριν από 8 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στα σλαβικά «polkar» σηµαίνει «µεθυσµένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα». Στα live τους έχουν ως άξονα τη δηµιουργία µιας ανοιχτής µουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία µε το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα µουσικά είδη που τους αφορούν.

Εκανε το θεατρικό της ντεµπούτο στην παράσταση «Amadeus» στο Θέατρο «Βρετάνια» την περίοδο 2011-2012 σε σκηνοθεσία ∆ηµήτρη Λιγνάδη. Ακολούθησε η παράσταση «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιµούλη - Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη κι άλλες θεατρικές δουλειές, ενώ το 2013 έκανε το κινηµατογραφικό της ντεµπούτο στην ταινία «Ελεύθερη βούληση».

Η Τραϊάνα Ανανία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό στον δεύτερο κύκλο της κωµικής σειράς «Οι συµµαθητές» και φέτος είχε διπλή τηλεοπτική παρουσία, αφού έπαιξε στον «Παράδεισο των κυριών» στον Alpha, ενώ συνεχίζει µέχρι τώρα στο «Προξενιό της Ιουλίας» στο ίδιο κανάλι. Η σχέση της µε τη µουσική είναι µεγάλη. Παράλληλα µε τις θεατρικές σπουδές της, παρακολούθησε µαθήµατα φωνητικής και χορού και από το 2010 εργάστηκε ως χορεύτρια σε νυχτερινά κέντρα και ως τραγουδίστρια σε διάφορα µουσικά σχήµατα. Από τον χειµώνα του 2017, η Τραϊάνα έχει δηµιουργήσει τη δική της µπάντα µε gypsy jazz. Εχει συνεργασίες µε αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως µε τον Γιώργο Μαργαρίτη και τη Χριστίνα Μαραγκόζη, µε τους οποίους εµφανιζόταν τον περασµένο χειµώνα στις «Γραµµές». 

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή

Φωτ: NDPPHOTO