Η έπαυλη του Έλβις Πρίσλεϊ, η μυθική Graceland, όπου ο «βασιλιάς του ροκ εν ρολ» έζησε και ετάφη, αύριο βγαίνει στο σφυρί. Σύμφωνα με νομική ειδοποίηση που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα, η Graceland και ο περιβάλλων χώρος γύρω από τη Λεωφόρο Έλβις Πρίσλεϊ θα δημοπρατηθούν για μετρητά στον υψηλότερο πλειοδότη στο δικαστήριο της Κομητείας Σέλμπι.

Αλλά η εγγονή του Έλβις, η 34χρονη ηθοποιός Ράιλι Κίου -σημερινή ιδιοκτήτρια της Graceland-, μέχρι την τελευταία στιγμή θα παλεύει για να μη συμβεί. Αμφισβητεί την πώληση του χώρου, μηνύοντας τους τωρινούς ιδιοκτήτες και κάνοντας λόγο για «δολιότητα». Στο μεταξύ, εκδόθηκε προσωρινή απαγόρευση της πώλησης, με την ακρόαση για τα ασφαλιστικά μέτρα να έχει οριστεί για σήμερα. Σύμφωνα με τη νομική ειδοποίηση, η μητέρα της Ράιλι και μοναχοπαίδι του Έλβις, η αείμνηστη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, φέρεται να υπέγραψε το 2018 τίτλο εμπιστοσύνης για να εξασφαλίσει δάνειο 3.800.000 δολαρίων χρησιμοποιώντας την Graceland ως εγγύηση. Τώρα η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Λίζα Μαρί δεν πλήρωσε ποτέ τα χρήματα.

Η δε Κίου ισχυρίζεται ότι η μητέρα της δεν δανείστηκε καν χρήματα από την εταιρεία. «Αυτά τα έγγραφα είναι δόλια», αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι υπογραφές της μητέρας της είναι πλαστές και ότι η Naussany Investments δεν είναι καν πραγματική εταιρεία. Η συνέχεια στα δικαστήρια.