Στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Γιώργος Παπαστεφάνου τη Δευτέρα 27/5.

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου, που είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της Ελλάδας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ραδιόφωνο και την πρώτη του δουλειά στα 19 του χρόνια.

«Είμαι εργασιομανής από τη φύση μου. Θέλω αυτό που υπογράφω να είναι πιο κοντά στο τέλειο. Αυτό σημαίνει συνεχές ψάξιμο, συνεχή αγωνία, συνεχή αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα. Είχε πολλές απογοητεύσεις και δυσκολίες γιατί η τηλεόραση δεν ήταν το ζητούμενο που είναι σήμερα. Τη φοβόντουσαν ή δεν την εμπιστεύονταν. Πολλές φορές η τηλεόραση ξέφευγε και εγώ προσπαθούσα να μην ξεφεύγω. Ξέφευγε και από την αισθητική πλευρά και από το μέτρο. Για μένα το μέτρο ήταν το πιο σημαντικό. Αυτή την αίσθηση την είχα κληρονομήσει από τους γονείς μου. Να καταλαβαίνεις το σημείο που κινδυνεύεις να γίνεις γελοίος. Όταν σου λένε “μπράβο” και μετά σου πετάνε το όνομα κάποιου άλλου, ξεφουσκώνεις. Καταλαβαίνεις πόσο μάταιο και αστείο είναι το να αισθάνεσαι σημαντικός», είπε αρχικά ο Γιώργος Παπαστεφάνου.

Και συνέχισε: «Η θρησκευτική υπερβολή δεν υπήρχε στην οικογένεια. Και εκεί υπήρχε μέτρο! Το εργοστάσιο ήταν ένας μικρός εφιάλτης των παιδικών μου χρόνων γιατί έπρεπε να διαδεχθώ τον πατέρα μου στη δουλειά του. Ήταν και ο αδερφός του και ένας ακόμη κύριος στην επιχείρηση. Για να μπαίνω στο κλίμα, ο πατέρας μου με πήγαινε 8 χρονών στο εργοστάσιο για να μαθαίνω πώς λειτουργεί. Εγώ ήμουν ένα ξεμυαλισμένο παιδί που τραγουδούσε και γελούσε. Ξεμυάλιζε τις εργάτριες και ο πατέρας μου με απέλυσε! Δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα. Τα μαθηματικά και η χημεία ήταν ένας κακός δαίμονας. Στην 7η Γυμνασίου έκανα το “έγκλημα” να πάω στο πρακτικό και κόντευα να χάσω τον χρόνο. Δεν τον έχασα αλλά άλλαξα τμήμα, πήγα στο κλασσικό από το πρακτικό. Δεν είχα τέτοιες φιλοδοξίες. Το μυαλό μου ήταν στα καλλιτεχνικά. Το “λαχείο” μου ήταν η Φραγκίσκη Ζαχαροπούλου Καρόρη, που έκανε μια σπουδαία εκπομπή. Ήταν αυτή που δημιούργησε το δεύτερο πρόγραμμα. Το κρατικό ραδιόφωνο απαγόρευε τα λαϊκά τραγούδια».



«Στα 19 έκανα την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή δίπλα στην Φραγκίσκη. Όταν μίλησε για μένα στο ραδιόφωνο για να με πάρουν, υπέγραψα ένα χαρτί που για 2 μήνες θα μου έκαναν εκπαίδευση αμισθί. Με έβαλαν να κάνω μια δύσκολη εκπομπή και την επόμενη κατάλαβα τι σημαίνει επιτυχία. Η εκπομπή αυτή έκανε πολλή αίσθηση. Είχα πάει σε ένα δισκάδικο στην Ομόνοια και μπήκε ένας ακροατής και λέει “Άκουσα μια καταπληκτική εκπομπή που τελείωσε με έναν δίσκο της Μερκούρη”.


Επίσης  μίλησε μεταξύ άλλων και για τη Σωτηρία Μπέλλου.

«Έχω συνεργαστεί με την Αρλέτα, την Καίτη Χωματά την οποία εγώ σύστησα στον Γιάννη Σπανό. Έχω δουλέψει υπέροχα με τη Χαρούλα, τη Γαλάνη, την Πρωτοψάλτη, την Τσανακλίδου» είπε αρχικά ο Γιώργος Παπαστεφάνου.

«Δεν ήταν πάντα εύκολα τα πράγματα. Όταν έβγαλα τη Σωτηρία Μπέλλου στην τηλεόραση, βρέθηκαν άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής που μου είπανε γιατί προσπαθείς να μας πείσεις πως είναι μεγάλη τραγουδίστρια; Αν είναι δυνατόν. Δεν λέμε ονόματα. Ένας συνθέτης της εποχής, που έκανε κι εκείνος εκπομπές στην τηλεόραση» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Παπαστεφάνου.