Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της προσφυγής στη ∆ικαιοσύνη του δηµοφιλούς τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη, προκειµένου να προστατεύσει την περιουσία που δηµιούργησε όλα αυτά τα χρόνια της επιτυχηµένης του πορείας στο ελληνικό πεντάγραµµο µε κόπο και θυσίες.

Η είδηση έγινε γνωστή µε ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Θεόδωρου Μαντά, χωρίς λεπτοµέρειες ωστόσο για το τι ακριβώς συνέβη. Λίγες ώρες µετά, είδε το φως της δηµοσιότητας αυτό που ελάχιστοι γνώριζαν, τη διαµάχη δηλαδή ανάµεσα στον τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη και την αδελφή του , Βάσω, η οποία υπήρξε επί χρόνια µάνατζέρ του, αυτή που του κανόνιζε τα πάντα στην επαγγελµατική του πορεία.

Οι σχέσεις, ωστόσο, ανάµεσα στα δύο άλλοτε αγαπηµένα αδέλφια έχουν πλέον διαρραγεί. Μια εξέλιξη µη αναµενόµενη, καθώς ο δηµοφιλής τραγουδιστής και η αδελφή του διατηρούσαν στενή σχέση όχι µόνο σε προσωπικό, αλλά και σε επαγγελµατικό επίπεδο. Εκείνη ήταν συνεχώς δίπλα του και κανόνιζε ό,τι αφορούσε τις εµφανίσεις του και τα επαγγελµατικά του. Οταν κάποιος ήθελε να συνεργαστεί µε τον τραγουδιστή, Γιώργου Μαζωνάκηαπευθυνόταν και συνοµιλούσε µε την αδελφή του. Τα πράγµατα όµως έχουν αλλάξει άρδην. Και η αιτία είναι οι οικονοµικές διαφορές ανάµεσα στα δύο αδέλφια. ∆ιαφορές που κάποια στιγµή έγιναν αγεφύρωτες.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του «S», αιχµή του δόρατος της διαµάχης των δύο αδελφών είναι η διαχείριση µιας τουριστικής επιχείρησης στη Μύκονο. Ο αγαπηµένος τραγουδιστής ζητάει, σύµφωνα µε πληροφορίες, µε την αίτηση που κατέθεσε στις δικαστικές Αρχές, να είναι ο διαχειριστής της περιουσίας που µε πολλή δουλειά δηµιούργησε τα προηγούµενα χρόνια.

Οπως µάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγόρου του δηµοφιλούς τραγουδιστή, η προσφυγή του Γιώργου Μαζωνάκη, στις δικαστικές Αρχές αποσκοπεί «στη διασφάλιση της περιουσιακής του κατάστασης και της επαγγελµατικής του διαδροµής».


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


Ο Γιώργος Μαζωνάκης,, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Θ. Μαντά, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών µέτρων σε βάρος της αδελφής του,  Βάσως ενώπιον του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Πειραιά. Η αίτηση εκδικάστηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου και αναµένεται το επόµενο διάστηµα η απόφαση της ∆ικαιοσύνης. Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο σε µια διαµάχη που όλα δείχνουν πως θα απασχολήσει πολύ το επόµενο διάστηµα, καθώς η πλευρά του τραγουδιστή προανήγγειλε προσφυγή και στα ποινικά δικαστήρια.


«Η ελληνική ∆ικαιοσύνη, αστική και ποινική, µέσω των αρµοδίων θεσµικών οργάνων της έχει πλέον τον λόγο. Εγινε το πρώτο βήµα στην κατεύθυνση αυτή µε την εκδίκαση αιτήσεως ασφαλιστικών µέτρων ενώπιον του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς», αναφέρεται συγκεκριµένα στην ανακοίνωση του δικηγόρου του.

Η κόντρα στο παρασκήνιο ανάµεσα στα δύο αδέλφια φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη τουλάχιστον τον τελευταίο ενάµιση χρόνο, αν και τα οικονοµικά ζητήµατα αποτελούσαν, σύµφωνα µε ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του τραγουδιστή, πάντα ένα αγκάθι στις σχέσεις τους. Κάπως ωστόσο κατάφερναν να τα ξεπερνούν.

«Ο Γιώργος υπεραγαπάει την οικογένειά του και δεν ήθελε τα πράγµατα να φτάσουν σε αυτό το σηµείο. Γι’ αυτό πάντα έκανε υποχωρήσεις», λέει άνθρωπος από το περιβάλλον του στο «S».

Γι’ αυτόν τον λόγο, όσα προβλήµατα και να είχαν προκύψει στο παρελθόν, ακόµα και οικονοµικής φύσεως, είχαν επιλυθεί. Ακόµα και η µητέρα τους, παρά τις προσπάθειες που έκανε, δεν µπόρεσε να γεφυρώσει το χάσµα ανάµεσα στα παιδιά της, παρά τη µεγάλη αδυναµία που της έχει ο τραγουδιστής, αλλά και οι αδελφές του. Ανθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τον λαϊκό τραγουδιστή λένε, επίσης, πως πρόκειται για έναν δίκαιο άνθρωπο, που δεν θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση για κάτι ασήµαντο.

Μάλιστα, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές από το περιβάλλον του τραγουδιστή, πριν από περίπου µία δεκαετία είχαν υπάρξει και πάλι διαφωνίες για ανάλογης φύσεως θέµατα, ωστόσο τότε το ζήτηµα δεν πήρε διαστάσεις και τα δύο αδέλφια, κάνοντας αµοιβαίες υποχωρήσεις, τα βρήκαν. Οσοι γνωρίζουν καλά τον τραγουδιστή λένε πάντως πως για να προχωρήσει σε µια τέτοια ενέργεια, αυτό που έχει συµβεί είναι πάρα πολύ σοβαρό. Από την πλευρά της, η αδελφή του γνωστού τραγουδιστή δήλωνε πάντα υπερήφανη για εκείνον και πόσο τον αγαπούσε.

Τα επόµενα επεισόδια στη διαµάχη ανάµεσα στα αδέρφια Μαζωνάκη αναµένεται πλέον να παιχτούν στις δικαστικές αίθουσες, µε τα δύο στρατόπεδα να τηρούν στάση αναµονής και να περιµένουν τι θα αποφανθούν οι δικαστικές Αρχές. Εκτός αν πάλι, όπως έγινε και στο παρελθόν, υπάρξει κάποια συµβιβαστική λύση.


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 25/5