Ο Μιχάλης Αεράκης μίλησε το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουνίου 2024 για τον ρόλο του στη σειρά, «Σασμός» και αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από το πώς κατέληξε να υποδυθεί τελικά τον παπά, ενώ είχε κληθεί για άλλον ήρωα.

Ακόμη, ο ηθοποιός περιέγραψε στο «Καλύτερα Αργά» που ήταν καλεσμένος τα δύσκολα παιδικά και νεανικά του χρόνια, αποκαλύπτοντας ότι από τα 12 του χρόνια πουλούσε λαχεία και ζούσε φτωχικά.


Μιχάλης Αεράκης: Πήγα σχολείο 25 χρονών, επειδή δούλευα από τα 12

Πιο αναλυτικά, o Μιχάλης Αεράκης είπε για τη φτωχική ζωή που έκανε: «Παίζει ρόλο σε αυτή τη δουλειά τι παρελθόν έχεις, τι μνήμες έχεις. Πήγα σχολείο 25 χρονών. Επειδή δούλευα από τα 12 και μοίραζα λαχεία, ξέρω τι σημαίνει δυστυχία. Πολλές φορές έπαιρνα γόπα από κάτω να την καπνίσω. Τις λέγαμε "βασιλικές γόπες". Όταν έβλεπα τα παιδάκια και προσπαθούσαν μέσα από τις οδηγίες του δασκάλου να πιάσουν το συναίσθημα του πόνου, κάποια στιγμή γέλασα. Και μου λέει ο δάσκαλος, "παλιοκρητικιέ, στο γραφείο". Του είπα "με πέρασες στη σχολή χωρίς να δώσω εξετάσεις. Μου έκανες συνέντευξη 1,5 ώρα και ξέρεις τα πάντα για μένα. Να δω μια κοπελίτσα να προσπαθεί να πιάνει τον πόνο, φαίνεται ότι δεν τον έχει ζήσει"».


Στον «Σασμό» ουσιαστικά παίζω τον παππού μου

Όσο για τον ρόλο του παπα-Μιχάλη στον «Σασμό» ο Μιχάλης Αεράκης αποκάλυψε: «Σε μια σύσκεψη στον Alpha που έτυχε να είμαι ειπώθηκε τον ρόλο του παπά ποιος θα τον κάνει. Και λέει η διευθύντρια παραγωγής τότε λέει, "τον παπά τον έχουμε. Να ‘τος". Εγώ τον ρόλο τον ήθελα αλλά έχω μια συστολή και υπερηφάνεια. Τον παπά τον λέγανε Γρηγόρη, αλλά είπα "υπό έναν όρο. Θα λέγεται Μιχάλης". Όλοι νόμιζαν ότι ήθελα να ακούγεται το όνομά μου, μην βάζετε πονηρές σκέψεις. Ο παππούς μου ήταν παπάς και ήθελα να τον τιμήσω. Και έτσι έγινε η παντρειά. Ουσιαστικά παίζω τον παππού μου. Υποκριτικά δεν με έχει κουράσει γιατί ξεπατικώνω τον παππού μου, τον εντάσσω στον ρόλο», αποκάλυψε κλείνοντας ο ηθοποιός

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: