Σοκ προκάλεσε στις 20 Απριλίου , η είδηση ότι ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου χώρισε με την Τατιάνα Μπλάτνικ, μετά από 14 χρόνια γάμου, η οποία ήρθε με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Μετά από περίπου 2 εβδομάδες ο πρίγκιπας Νικόλαος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια της νέας του συλλογής με τίτλο NOSTOS που γίνεται από την Ethan Cohen Gallery.

Στο πλευρό του σε αυτό το πρώτο επαγγελματικό βήμα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου ήταν ο αδερφός του πρίγκιπας Παύλος.

ekthesi-prigkipas-nikolaos__1_s


Η έκθεση που γίνεται στη 225 West 17th Street, στη Νέα Υόρκη θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουλίου.


Όπως αναφέρει ο λογαριασμός στο instagram royal_greece :

«Η έκθεση είναι ένας συνδυασμός αιθέριας φωτογραφίας και φωτεινού μαρμάρου. Ο  πρίγκιπας Νικόλαος ενσωματώνει αφηρημένες και στοιχειώδεις εικόνες στο μάρμαρο, καλώντας τους παρατηρητές να κατοικήσουν στο εφήμερο βασίλειο μεταξύ του απτού και του οραματιστή.

Με τη μοναδική μέθοδο του καλλιτέχνη να εκτυπώνει φωτογραφίες απευθείας σε μάρμαρο, ο θεατής βυθίζεται στην ελληνική ουσία της γλυπτικής, της άμμου, της θάλασσας και του φωτός, εγκλωβισμένη σε έναν διαχρονικό καταρράκτη.

Η λέξη «νόστος» που αναφέρεται στο θέμα της επιστροφής ή της επιστροφής στην ελληνική λογοτεχνία και μυθολογία, είναι μια έννοια που είναι βαθιά ριζωμένη στον ελληνικό πολιτισμό και τη συλλογική συνείδηση. Από τα επικά ποιήματα του Ομήρου, ιδιαίτερα την «Οδύσσεια», η εξερεύνηση των θεμάτων της λαχτάρας, του ανήκειν και της αναζήτησης ταυτότητας κατέχει σημαντική σημασία στο έργο του πρίγκιπα Νικολάου. Αντλεί έμπνευση από την ιδέα της επιστροφής στις ρίζες του και της ανάκτησης της αίσθησης του σπιτιού.

ekthesi-prigkipas-nikolaos__7_
ekthesi-prigkipas-nikolaos__2_
ekthesi-prigkipas-nikolaos__3_
ekthesi-prigkipas-nikolaos__4_
ekthesi-prigkipas-nikolaos__5_
ekthesi-prigkipas-nikolaos__6_
snapinsta_app_447766897_2654030854747345_5863377754194327994_n_1080