Στην κόντρα που προέκυψε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν ανάμεσα στον ίδιο και τον Δημήτρη Παπανώτα αλλά και τις τηλεοπτικές κάμερες που για μέρες τον περίμεναν έξω από το θέατρο όπου έπαιζε, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μακαλιάς το μεσημέρι της Πέμπτης 6/6 στην εκπομπή «Στούντιο 4».

«Φέτος για πρώτη φορά στη ζωή μου, βρέθηκα αντιμέτωπος με το να έχω μια κάμερα τόσο συχνά να με περιμένει έξω από το θέατρο. Έγινε κυρίως με 1-2 περιστατικά, όπως με τον Δημήτρη Παπανώτα που ερχόταν κάθε βράδυ έξω από το θέατρο, κι ενώ είχα απαντήσει ήδη την προηγούμενη μέρα, την επόμενη μου έκαναν την ίδια ερώτηση.

Είμαι και άνθρωπος που θέλω να απαντάω, σέβομαι πάρα πολύ τους δημοσιογράφους, δε μπορώ να κάνω “γειά” και να φεύγω. Δε μου είναι ευχάριστο το να διώχνω από το πεδίο μου έναν άνθρωπο που έχει έρθει να κάνει τη δουλειά του και θέλει κάτι να με ρωτήσει, οπότε απαντάω. Λάθος πια, το βλέπω, οπότε τους λέω από πριν “σας παρακαλώ, δε θέλω να σχολιάσω κάτι”.

Αυτό με κούρασε. Με κούρασε γιατί έχασα την ουσία. Έχασα αυτό που ήθελα να πω, έχασαν όλες οι πλευρές. Στο τέλος απλά ανακυκλώνεις το ίδιο και το ίδιο και μένουν μόνο λεξούλες, μικροί τίτλοι που δεν έχουν την ουσία των πραγμάτων… Δε νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει αυτό, αλλά τους αρέσει η δημοσιότητα αυτού, κι ας είναι εφήμερη» ανέφερε ο Δημήτρης Μακαλιάς για τον τρόπο που αντιμετώπισε ο ίδιος αυτή την κατάσταση με τις τηλεοπτικές κάμερες.


Μίλησε για το τηλεοπτικό του μέλλον δίπλα στην Μπέττυ Μαγγίρα στο πρωινό του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1.

«Θεωρώ ότι ενδιαφέρει αν και δεν είναι ευχάριστο να απασχολεί κάποιον πού θα πάει του χρόνου η Μπέττυ Μαγγίρα ή η Ελένη Μενεγάκη ή η Φαίη Σκορδά. Κουτσομπολιό θες; Το καταλαβαίνω, να βρούμε κάτι άλλο.

Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα συνεχίσουμε του χρόνου. Δεν έχει γίνει ακόμα συζήτηση. Μιλάει η Μπέττυ, κάνει κάποιες συζητήσεις, ακόμα δεν έχει φτάσει η κουβέντα σε μένα.

Δεν είναι κάτι που με απασχολεί όλη μέρα, τι θα κάνω του χρόνου. Έχω το πλεονέκτημα να μείνω μια χρονιά εκτός τηλεόρασης.

Όλα είναι δουλειά. Δεν με απασχολεί γιατί έχω στο μυαλό μου τόσα να κάνω. Οπότε έχω το πλεονέκτημα να μείνω μια χρονιά εκτός τηλεόρασης και οικονομικά και ψυχολογικά. Δεν με κουράζει η τηλεόραση. Το διασκεδάζω. Κάνω όνειρα, έχω σκέψεις. Θα έρθει αυτό που είναι να έρθει» είπε, ο  Δημήτρης Μακαλιάς.

Δημήτρης Μακαλιάς: «Δεν με βοηθά στη μυθοπλασία να λέω την άποψή μου»


«Δεν μου προσφέρει πάρα πολλά στο κομμάτι της μυθοπλασίας να με βλέπουν κάθε μέρα σαν Δημήτρη, να λέω την άποψή μου γιατί θα χαθεί η μαγεία της τηλεόρασης στο να κάνω έναν ρόλο. Το υποθέτω, δεν μου το έχουν πει. Κι εγώ όταν έχω δει έναν ηθοποιό να κάνει παρουσίαση, δυσκολεύομαι να τον ακολουθήσω σε μια σειρά. Στο θέατρο η τηλεόραση σίγουρα έχει φέρει περισσότερο κόσμο να με δει» ανέφερε για το αν η τηλεόραση του κάνει κακό σαν ηθοποιός.

«Γενικά έχω καλά σχόλια στα social. Τρελαίνομαι για τα αρνητικά σχόλια γιατί μετά πιάνω κουβέντα. Έχει τύχει μετά την εκπομπή να με βρίζουν ασύστολα και αφού ρωτάω να μου πουν την άποψή τους, το παίρνουν πίσω. Έχω κάνει κάποιον να ξανασκεφτεί τον θυμό του. Δεν χρειάζεται να έχεις θυμό, οι άνθρωποι μιλάνε. Το κάνω και με τα παιδιά μου αυτό. Προσπαθώ να μετατοπίσω τους ανθρώπους και με συγκινεί» ανέφερε, ο  Δημήτρης Μακαλιάς.