Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο δημοφιλής τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, με την αποθεραπεία του να χρειάζεται αρκετούς μήνες.


Δημήτρης Κόκοτας: "Του βάζουν συχνά να ακούει μουσική για να τον βοηθήσουν" είπε η Ματίνα Παγώνη

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, που μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό», για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα, «χρειάζεται πολύ χρόνο για την αποκατάστασή του. Είναι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας κι εκεί έχει περισσότερο χρόνο για επαφή με τους δικούς του ανθρώπους. Είναι δύσκολα τα πράγματα, όπως καταλαβαίνετε. Γίνονται έλεγχοι για τον εγκέφαλό του ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται πολύ χρόνο ακόμη για να δούμε την εξέλιξη τους επόμενους μήνες».

Η Ματίνα Παγώνη πρόσθεσε, επίσης, ότι ο τραγουδιστής αντιδρά στα επώδυνα ερεθίσματα, έχει δική του αναπνοή και χρησιμοποιείται η μουσική για να τον βοηθήσουν.

Η σύζυγος και η μητέρα του έχουν επιλέξει κομμάτια από έντεχνη μουσική, την οποία βάζουν και ακούει ο Δημήτρης Κόκοτας, με την ελπίδα να τον βοηθήσει. Να θυμίσουμε ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής υπέστη έμφραγμα και καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια πρόβας για το «Just the 2 οf us» την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1srfwhl7m21)

«Του έκανα θεραπεία ρέικι»

Η Τραϊάνα Ανανία ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν δίπλα στον Δημήτρη Κόκοτα τη στιγμή της κατάρρευσής του στα παρασκήνια του «J2US». Η ηθοποιός, που ήταν η παρτενέρ του τραγουδιστή στο μουσικό show, μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα και την εκπομπή «Καλύτερα αργά» για το πώς βίωσε η ίδια εκείνες τις στιγμές μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής αλλά και για το πώς την άλλαξε αυτή η ιστορία.

«Εγώ επειδή ήμουν πολύ κοντά με τον Δημήτρη, γιατί πηγαινοερχόμασταν μαζί, τον έβλεπα πόσο άγχος είχε συνέχεια και του έλεγα: “Δημήτρη, δεν θα αντέξει ο οργανισμός σου, σε παρακαλώ, γράψ’ τα όλα εκεί που πρέπει”» ανέφερε αρχικά η Τραϊάνα Ανανία.

«Και το είδα να γίνεται μπροστά μου αυτό που φοβόμουν. Εγώ το ένιωθα αυτό το πράγμα, είναι συγκλονιστικό. Ήμουν μαζί του πριν από την πρόβα μας κι επειδή έχω βαθμό στο ρέικι, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, τους έβγαλα όλους έξω και άρχισα να του κάνω θεραπεία. Είχε τις αισθήσεις του και ένιωθα όλο αυτό το συσσωρευμένο άγχος να θέλει να βρει διέξοδο και να μη βρίσκει» πρόσθεσε.

«Ελάχιστα μπορούσε να μιλήσει και μου έδινε την άδεια να κάνω αυτή την πρακτική που έκανα εγώ. Τον βοήθησε, γιατί του μείωνα το φόβο που είχε, είχε μεγάλο φόβο και δεν ήταν μόνος του. Δεν μπορώ να πάω να τον δω» είπε σε άλλο σημείο η Τραϊάνα Ανανία.

Όσο για την ίδια; «Άλλαξα πολλά πράγματα, κυρίως να μην κρατάω κάτι που με ενοχλεί. Δεν θα κρατήσω μέσα μου τίποτα. Σοκαρίστηκα πάρα πολύ κι έλαβα αποφάσεις, έλαβα μέτρα» κατέληξε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sgkbidyy49)