Σε μια σπάνια συνέντευξή της, η Σελίν Ντιόν για τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνει με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου, με το οποίο διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Μιλώντας στο NBC News η πασίγνωστη ερμηνεύτρια τόνισε ότι το να προσπαθείς να τραγουδήσεις σε αυτή την κατάσταση είναι «σαν να σε στραγγαλίζει κάποιος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της ανέφερε ότι οι σπασμοί που αντιμετωπίζει, μπορεί να είναι τόσο έντονοι που μπορεί να σπάσουν τα πλευρά της.

Η Σελίν Ντιόν  εξήγησε επίσης ότι μπορεί να μιλήσει μόνο σε ένα συγκεκριμένο τόνο όταν βιώνει το σπασμό. «Αλλά μπορεί επίσης να είναι στην κοιλιακή [περιοχή], στη σπονδυλική στήλη, στα πλευρά», πρόσθεσε, ενώ η Σελίν Ντιόν μιλώντας για τις κράμπες στα χέρια της είπε: «Είναι κράμπες, αλλά είναι σαν σε μια θέση, σαν να μην μπορείς να τα ξεκλειδώσεις».

Περίπου ένας έως δύο άνθρωποι ανά εκατομμύριο πάσχουν από το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου. Συχνά εμφανίζουν ακαμψία στον κορμό και στα άκρα τους, καθώς και έντονους μυϊκούς σπασμούς που μπορεί να τους προκαλέσουν πτώση.

Οι σπασμοί μπορεί να εμφανιστούν τυχαία ή να προκληθούν από ορισμένα ερεθίσματα, όπως δυνατούς θορύβους, άγγιγμα και συναισθηματική δυσφορία.