Είναι η τρίτη ευρωπαϊκή καλοκαιρινή περιοδεία τους -η οποία έχει καταρρίψει κάθε συναυλιακό ρεκόρ- και στο πλαίσιο αυτό οι Βρετανοί Coldplay θα κάνουν στάση πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, απόψε και αύριο, για δύο sold out συναυλίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1trst8qosrl)

«Τουλάχιστον 1,5 χρόνο δουλεύουμε πυρετωδώς καθημερινά για αυτές τις δύο συναυλίες», δήλωσε στην ΕΡΤ η  Νανά Τράντου, καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας παραγωγής.


Υπολογίζεται ότι 120.000 άνθρωποι θα κατακλύσουν το Ολυμπιακό Στάδιο για το live, το οποίο μάλιστα θα φέρει, σε αυτή την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, κάποιες καινοτομίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ueicr3jdk1)

Coldplay: Έρχονται «οικολογικά» στην Αθήνα

Λίγες ημέρες πριν, το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα έρθει «οικολογικά» στην Αθήνα, υιοθετώντας ειδικές πρακτικές με στόχο οι συναυλίες τους να πραγματοποιηθούν με τον πιο δυνατό βιώσιμο τρόπο.

Συγκεκριμένα, δήλωσαν πως έχουν καταφέρει να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα της περιοδείας τους κατά 59% σε σύγκριση με την προηγούμενη χάρη στην αξιοποίηση κάποιων δημιουργικών μεθόδων οι οποίες περιλαμβάνουν ειδικές πίστες χορού που επιτρέπουν στους θαυμαστές να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, ανακυκλώσιμα βραχιόλια led, αλλά και μετακίνηση του ίδιου του συγκροτήματος με τρένο - όπου αυτό ήταν εφικτό.

«Είναι στην ουσία μία πίστα μέσα στην αρένα, όπου ο κόσμος θα χορεύει και μέσω της κινητικής ενέργειας θα παράγεται ενέργεια που θα ηλεκτροδοτεί όλη τη συναυλία. 
Επίσης, θα υπάρχουν στατικά ποδήλατα στα οποία όποιος θέλει θα ανεβαίνει, θα ποδηλατεί και θα παράγει ενέργεια», είπε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παπανάγνου, υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας παραγωγής.

Oι πόρτες ανοίγουν στις 17.00

Στο κοινό συνιστάται να μεταφερθεί προς και από το ΟΑΚΑ με τα ΜΜΜ, ενώ απαγορεύονται η εκτύπωση των εισιτηρίων και η χρήση πλαστικών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πόρτες θα ανοίξουν στις 17.00, με την Αντωνία Καούρη να εμφανίζεται στις 19.00 και τη Maisie Peters στις 20.00, ενώ οι Coldplay αναμένονται στις 21.15 επί σκηνής, για να μας χαρίσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.