Το διάσηµο βρετανικό συγκρότηµα Coldplay µάγεψε το αθηναϊκό κοινό, χαρίζοντάς του µια ανεπανάληπτη µουσική εµπειρία, µε το ΟΑΚΑ να συµβάλλει στο µέγιστο για την απόλυτα επιτυχηµένη διοργάνωση.

Ηταν µια συναυλία γεµάτη µηνύµατα αγάπης, µε καινοτοµίες, ώστε να µπορούν όλοι οι θεατές να απολαύσουν το υπερθέαµα.

Ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανος για την τεράστια διοργάνωση, που καθιστά τη χώρα µας έτοιµη να φιλοξενήσει εκδηλώσεις παγκόσµιου βεληνεκούς. Ο ίδιος µιλά στο «Secret» και εξηγεί τον αρχικό του στόχο, το πώς έγινε η ασφαλής διεξαγωγή της εκδήλωσης, αλλά και τα άµεσα σχέδιά του, που αφορούν το ΟΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμα: Coldplay: Το βίντεο που έφτιαξαν με τις αγαπημένες στιγμές από το ταξίδι τους στην Αθήνα

xalioris



Το ΟΑΚΑ ήταν πανέτοιµο να υποδεχθεί 120.000 άτοµα σε δύο βράδια! Πώς αισθάνεστε που όλα πήγαν παραπάνω από άψογα;

Συγκλονιστικά τα σόου των Coldplay, σηµάδεψαν για πάντα τη συναυλιακή ιστορία της χώρας µας, ενώ οι δεκάδες χιλιάδες συµµετέχοντες στο µουσικό τους υπερθέαµα συντονίστηκαν σαν… ένας στον ρυθµό του πιο δηµοφιλούς συγκροτήµατος του πλανήτη. Σήµερα, στον απολογισµό µας για την ολοκλήρωση των µεγάλων αυτών συναυλιών, αισθανόµαστε ευχαριστηµένοι για την απόλυτα επιτυχηµένη διοργάνωση, αλλά και για την καθιέρωση της χώρας µας στον χάρτη των µεγάλων διοργανώσεων του πλανήτη. Είναι η απόδειξή ότι όλοι µαζί µπορούµε. 

Καθιέρωση της χώρας μας στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων του πλανήτη


Σε τι επικεντρωθήκατε περισσότερο; Ποιος ήταν ο βασικός στόχος, το µεγάλο σας στοίχηµα;

Η ασφαλής διεξαγωγή ενός τεράστιου γεγονότος ή µιας αθλητικής εκδήλωσης, σε κλειστό ή ανοικτό χώρο, αποτελεί σήµερα ένα από τα σηµαντικότερα θέµατα στον τοµέα των υπηρεσιών του θεάµατος, αφού κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων συγκεντρώνεται ιδιαίτερα µεγάλος αριθµός θεατών. Ως εκ τούτου, η δηµιουργία αξιόπιστων µηχανισµών συνεχούς παρακολούθησης των προσδοκιών και των αναγκών των θεατών, καθώς και η αποτίµηση των ληφθέντων µέτρων για την ασφάλειά τους κατά τη διάρκειά τους είναι απολύτως αναγκαία και αποτελεί για εµάς προτεραιότητα. Σε αυτή την προσπάθεια καθοριστική ήταν η καθοδήγηση και η άοκνη αρωγή της πολιτικής ηγεσίας µας και συγκεκριµένα του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισµού, Γιάννη Βρούτση, που µεριµνά για τα θέµατα ασφάλειας, αναβάθµισης και αξιοποίησης του Ολυµπιακού Συγκροτήµατος, όχι µόνο για τη φιλοξενία µεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στην υπηρεσία της κοινωνίας.


∆εν υπήρξε κάποιο επεισόδιο, κανένα ευτράπελο, κάτι σπάνιο για τόσο πολύ κόσµο… Μάλιστα, η έξοδος από το ΟΑΚΑ έγινε µε µεγάλη οµαλότητα και ασφάλεια.

  Το ΟΑΚΑ, σε συνεργασία µε την Ελληνική Αστυνοµία και την παραγωγή, είχε σχεδιάσει κάθε λεπτοµέρεια που αφορούσε την ασφαλή και ταχεία είσοδο και έξοδο οχηµάτων, εργαζοµένων και θεατών, οι οποίοι θα προσέρχονταν ή θα παρευρίσκονταν στον χώρο, και το αποτέλεσµα δικαίωσε τις προσπάθειές µας. Αξίζει πραγµατικά να κάνω ιδιαίτερη µνεία, ευχαριστώντας τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του ΟΑΚΑ, την εταιρεία παραγωγής και την Ελληνική Αστυνοµία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ για τον σχεδιασµό και την άψογη εκτέλεσή του. Θα ήθελα να σηµειώσω πως, σύµφωνα µε δικές µας παρατηρήσεις, χρειάστηκαν λιγότερο από 25 λεπτά για να εκκενωθούν, µετά το τέλος της εκδήλωσης, οι χώροι στάθµευσης και το Κεντρικό Ολυµπιακό Στάδιο και τις δύο ηµέρες.

Χρειάστηκαν λιγότερο από 25 λεπτά για να εκκενωθούν μετά την εκδήλωση όλοι οι χώροι

 

Η επισκευή και η συντήρηση των στεγάστρων Καλατράβα έτρεξαν µε τέτοιους ρυθµούς, που έκαναν το όνειρο πολλών πραγµατικότητα. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν αυτό; 

Η ταχύτατη αποµάκρυνση των 5.000 πολυκαρβονικών φύλλων του στεγάστρου ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί το «πράσινο φως» να ανοίξουν ξανά το συντοµότερο δυνατό οι πόρτες του Κεντρικού Ολυµπιακού Σταδίου. Συνεπώς έπρεπε να τρέξουµε. Το έργο της αφαίρεσης, προϋπολογισµού 2,02 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου. Μάλιστα, το επόµενο διάστηµα αναµένεται να πατηθεί το κουµπί για την αποκατάσταση του πολυσυζητηµένου και εµβληµατικού στεγάστρου Καλατράβα. Σε ώριµη φάση βρίσκεται και το έργο της αναβάθµισης του περιβάλλοντος χώρου του σταδίου, προϋπολογισµού 11 εκατ. ευρώ. Να τονίσω πως θα προχωρήσει το επόµενο διάστηµα η κατάρτιση του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου και η εκπόνηση µελέτης βιωσιµότητας του ΟΑΚΑ. Αντίστοιχα, στα τέλη Ιουνίου θα υπογραφεί και η σύµβαση για τις εργασίες συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης για τις δύο εισόδους, το Τείχος των Εθνών και την Αγορά, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ξεκινά µέσα στις επόµενες ηµέρες και το έργο της αντικατάστασης του συνόλου των ελαστικών ταπήτων (ταρτάν) του συγκροτήµατος, η στεγανοποίηση της οροφής του κολυµβητηρίου και πολλά άλλα.

Δημοσιεύθηκε στο «Secret» των «Παραπολιτικών»