Η Μπίλι Άιλις παραδέχτηκε ότι έχει πολύ άγχος, όταν καλείται να εξηγήσει τη σεξουαλικότητά της στους άλλους ανθρώπους.

Η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε πρόσφατα το τρίτο της άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft», το οποίο περιελάμβανε το τραγούδι «Lunch», στο οποίο μιλάει για την έλξη της προς τις γυναίκες. Όμως, παρά το γεγονός ότι το τραγούδι χαρακτηρίστηκε «λεσβιακός ύμνος», η Άιλις παραδέχτηκε ότι είναι απογοητευμένη από τη δημόσια πίεση να μιλήσει για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

Τον Δεκέμβριο, αφού ένας δημοσιογράφος ρώτησε την Άιλις για τη σεξουαλικότητά της στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης του «Variety Hitmakers» η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια τότε αντέδρασε με τους τίτλους ειδήσεων, ξεχωρίζοντας τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και ζητώντας του - και σε όποιον άλλον έχει ερωτήσεις για το θέμα - να την «αφήσει ήσυχη».

Τώρα, η 22χρονη καλλιτέχνιδα μίλησε σε μια νέα συνέντευξη για το περιοδικό «Interview» για το πώς είναι να συζητά τη σεξουαλικότητά της ενώ βρίσκεται στο προσκήνιο.

Η Ντελ Ρέι - που της έπαιρνε τη συνέντευξη - τη ρώτησε για το τραγούδι «Lunch», στο οποίο η Άιλις απάντησε: «Είμαι τυχερή που βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι πολύ πιο φιλόξενη από πολλές απόψεις. Εξακολουθεί να είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά δεν είναι. Αυτό που με απογοητεύει και μου προκαλεί πολύ άγχος είναι το αίσθημα ότι πρέπει να δίνω συνεχώς εξηγήσεις».

Μια άλλη απογοήτευση που έπρεπε να διαχειριστεί η τραγουδίστρια είναι η αδυναμία να «υπερασπιστείς ή να εξηγήσεις τον εαυτό σου» όταν βρίσκεσαι υπό συνεχή δημόσιο έλεγχο.

«Η επιθυμία και η ανάγκη μου να εξηγήσω τον εαυτό μου, έχω διαπιστώσει ότι είναι εξαιρετικά επιζήμια για τη ζωή μου και την αίσθηση του εαυτού μου», εκμυστηρεύτηκε και συνέχισε:

«Κάθε φορά που ξεπερνούσα το σημείο της απογοήτευσης και κατέληγα να εξηγούμαι, γινόταν όλο και χειρότερα. Αυτό με έκανε να δηλώσω πρόωρα πράγματα που δεν αισθάνομαι καν σίγουρη ή άνετα να γνωρίζω για τον εαυτό μου».

Τέλος, η Άιλις ολοκλήρωσε: «Και ξαφνικά, τα λέω δημοσίως και όλοι λένε: "Α, αυτή είναι". Και εγώ λέω, "Με κάνετε να νιώθω ότι δεν μου επιτρέπεται να μεγαλώσω και να αλλάξω". Είναι τόσο γαμ**να τρομακτικό, γιατί όλα είναι γραμμένα σε πέτρα».