Γυμνή «όαση», με ταλέντο, τώρα και πίσω από την κάμερα. Κινητικότητα επικρατεί αυτήν την περίοδο στους ναυτιλιακούς κύκλους της Ελλάδας και δεν επικεντρωνόμαστε στις προσθαφαιρέσεις στα πλοία των Ελλήνων «ισχυρών των θαλασσών». Εξηγούμε: Το αγαπημένο εδώ και πολλά πολλά χρόνια «Λουκάκι», η κόρη του αείμνηστου Μάρκου Λαιμού, δηλαδή η Λουκία Λαιμού, χορεύτρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας και πάνω απ’ όλα υπέροχο πλάσμα, είναι στα καλύτερά της, καθώς παντρεύτηκε ο αδελφός της, Αντώνης, την αγαπημένη του, εδώ και μία δεκαετία μάλιστα, Ρία Γαβαλάκη. Δεν είναι οι μόνοι που αυτό το φεγγάρι ενθουσιάζονται. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, η οικογένεια Μαρτίνου έχει κλείσει όλη την Αντίπαρο -«δεν βρίσκεις δωμάτιο ούτε για δείγμα», μας πληροφορούν από το νησί, που έχει ταυτιστεί στη συνείδηση όχι μόνο τη δική μας, αλλά όλων, με τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Ουίλσονγια τη λαμπρή βάφτιση νεαρού μέλους της οικογένειας. Καλεσμένοι πιθανότατα θα είναι και άλλοι κραταιοί εφοπλιστές που διατηρούν βίλες εκεί, από τις φαμίλιες των Ποταμιάνου, Αγαπητού, Φραγκίστα. Αναμένεται μάλιστα να παρευρίσκεται και μία ξανθιά καλλονή, στην οποία σήμερα επικεντρώνεται η «Κυριακάτικη Απογευματινή». Και την οποία το τελευταίο διάστημα εντοπίζουμε περισσότερο εν πλω, σε Αδριατική και Μεσόγειο συγκεκριμένα, παρά στη στεριά.

Το «it girl» Καρολίνα Μαυρολέων

Ο λόγος για «it girl» της οικογένειας Μαυρολέων, Καρολίνα, φίλη της Ευγενίας Νιάρχου, μοντέλο, που συχνά αφήνεται στον φακό της συγγενούς της, καταξιωμένης επαγγελματία φωτογράφου Αλεξίας Μαυρολέων. Οπως εξάλλου και η Μαρία-Ολυμπία (η κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ βεβαίως βεβαίως). Η Καρολίνα, που ουσιαστικά ταξιδεύει όλον τον χρόνο, είναι η πιο τολμηρή από τους γόνους των Ελλήνων εφοπλιστών που «ανήκουν» στο λόμπι του Λονδίνου. Τώρα λοιπόν αποφασίζει να πάρει τη φωτογραφική μηχανή και να μας μεταφέρει εικόνες καθαρότητας. Και τρυφερότητας. Οπως η ίδια τις εννοεί. Εχοντας διαγράψει δεκάδες στραφταλιζέ χιλιόμετρα σε πασαρέλες γνωστών Οίκων, έχοντας ποζάρει κυρίως για ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που και οι πέτρες γνωρίζουν, κάνει τη ζωή της και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Είναι από εκείνα τα κορίτσια που ξεκάθαρα προτάσσουν το joie de vivre (η ίδια άλλωστε είναι η χαρά της ζωής), και ποσώς τα ενδιαφέρει αν θα τα χαρακτηρίσουν «κακομαθημένα».

Ποζάρει προβοκάροντας συντηρητικούς, βγάζοντας τη γλώσσα στον φακό, αφήνει το στήθος της καλυμμένο μόνο με μπιζού. Ή και νέτο-σκέτο. Γυμνό. Απενοχοποιώντας το. Γιατί η εικόνα ενός γυμνού κορμιού, εφόσον σκοπός δεν είναι η πρόκληση, το να «επικοινωνήσει» ο πρωταγωνιστής/η πρωταγωνίστρια χυδαία αισθήματα (γιατί σαφώς υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, ανάλογα με το concept της κάθε φωτογράφισης), παρά μόνον ερωτισμό -που άλλωστε είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση-, δεν είναι αθέμιτη.


karolina_mauroleon_1
H Καρολίνα είναι η πιο τολμηρή από τους γόνους των ελλήνων εφοπλιστών που «ανήκουν» στο λόμπι του Λονδίνου

Η τέχνη της φωτογραφίας

Η Καρολίνα συγκαταλέγεται στις Ελληνίδες-μοντέλα που δεν διστάζουν να στέκονται απέναντι στον φωτογραφικό φακό όπως τα γέννησε η μαμά τους - κάτι που ασφαλώς οι άνδρες θαυμαστές της εκτιμούν. Δεόντως. Τώρα όμως εξελίσσει τα ταλέντα της. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία/«σχολή» των Ελενα Κρίστενσεν και Ελισάβετ Αρώνη, οι οποίες, έχοντας διαγράψει επιτυχημένη θητεία στο μόντελινγκ, το «γύρισαν» στην τέχνη της φωτογραφίας, αποφάσισε και εκείνη να τεστάρει κατ’ αυτόν τον τρόπο τις δυνάμεις της.

Οχι εγκαταλείποντας το μόντελινγκ όμως, άλλωστε είναι στα mid 20s. Εκανε «κλικ» σε δύο άντρες φίλους της, ακολουθώντας τους στη βόλτα τους σε νησί (το πιθανότερο ελληνικό - δεν διευκρίνισε πού βρίσκονταν) και το αποτέλεσμα εξιτάρισε επαγγελματίες. Ακόμα είναι ερασιτέχνης, αλλά μη σας κάνει εντύπωση αν σύντομα ακούσετε -αν το ακούσουμε, εμάς δεν θα μας κάνει σίγουρα εντύπωση- ότι βιοπορίζεται και εξασκώντας τη συγκεκριμένη τέχνη. Για την ιστορία, η Καρολίνα, πέρα από το μόντελινγκ, παρουσιάζει σε (λονδρέζικες κυρίως) γκαλερί δικά της installations.

fotografisi_mauroleon_
Έκανε «κλικ» σε δύο άντρες φίλους της, ακολουθώντας τους στη βόλτα τους σε νησί


Τα καλοκαίρια της, πάλι, τα περνάει ανέφελα και στην Ελλάδα παρέα και με τον κολλητό της, γιο της Λιζ Χάρλεϊ, Ντάμιαν.

Tip: Τον περασμένο Απρίλιο είχε κάνει την πρώτη της απόπειρα ως φωτογράφος. Αποτύπωσε στον φακό της την ιστορική Villa Kérylos στο γαλλικό θέρετρο Μπολιέ-σιρ-Μερ, που σχεδιάστηκε το 1908.