Σπούδασε Θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και Κλασικό Τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών.

Σήμερα η Μπέσσυ Μάλφα είναι μια από τις πιο αξιόλογες Ελληνίδες ηθοποιούς αλλά και μια γοητευτική γυναίκα!

Φέτος το καλοκαίρι θα βρεθεί πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Παραμυθιάς με το πολυαγαπημένο έργο «Ο ελέφας» του Κωνσταντίνου Μποσταντζόγλου, στο οποίο πρωταγωνιστεί με τον Γιώργο Γιαννόπουλο και θα παιχτεί την Κυριακή 21 Ιουλίου. Η σπουδαία ηθοποιός δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το φεστιβάλ και εξηγεί πως αυτό το έργο είναι τόσο σημαντικό «κυρίως για τα θέματα που θίγει και που δυστυχώς εξακολουθούν να αφορούν και να πληγώνουν την κοινωνία μας. Όπως ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, η βία, η ομοφοβία, η κακοποίηση».

«“Ο ελέφας” του Κωνσταντίνου Μποσταντζόγλου, που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Γιοβανίδης, μας βάζει με χιούμορ και κυνισμό μέσα σε αυτή την κλειστή και συντηρητική κατά τα φαινόμενα αλλά γεμάτη υποκρισία και σκοτεινά μυστικά κοινωνία, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μικρογραφία της ελληνικής, να μου επιτραπεί ο όρος, κοινωνίας μας», μας λέει. Η ηρωίδα που υποδύεται είναι σαν τον ελέφαντα που υπομένει χωρίς να ξεχνά. «Σαν ελέφαντας και αυτή θυμάται τα πάντα και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αντιδράσει απέναντι στη σκληρότητα την οποία συμβεί στο παιδί μας ή σε εμάς τους ίδιους να πέσουμε θύματα κακοποίησης ή βιασμού, θα θέλαμε την υποστήριξη των γύρω μας. Ανεπίτρεπτο για εμένα και αηδιαστικό να παίρνεις το μέρος του θύτη μόνο και μόνο για να έχεις δουλίτσα. Απλά κάνε άλλη δουλειά, δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να στηρίζεις τους παραβάτες. Χτίσε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για τα παιδιά σου», λέει.

giorgos_giannopoulos_mpessy_malfa_elefas_parastasi

Ο Ελέφας” με τους Μπέσυ Μάλφα και Γιώργο Γιαννόπουλο στην Κύπρο





Η Μπέσσυ Μάλφα και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, με τα δύο να ασχολούνται με τον χώρο του θεάματος.

«Η Όλγα και η Νίκη σπούδασαν Θέατρο, Χορό και Μουσική. Αλλά κυρίως είναι ηθοποιοί. Ο Γιάγγος σπουδάζει ακόμα, με στόχο την Αεροδιαστημική Μηχανική. Θεωρώ πως ό,τι και να πεις στα παιδιά σου, αν δεν το βλέπουν στην πράξη, δεν μαθαίνουν. Δεν μπορείς να λες σ’ ένα παιδί διάβασε και εκείνο να μη σε έχει δει ποτέ με βιβλίο στο χέρι. Ο άνθρωπος είναι μιμητικό ον δυστυχώς, και ό,τι βλέπει το μιμείται και το επαναλαμβάνει. Για αυτό και έχει σημασία να προσέχουμε και να δίνουμε αξία στις πράξεις μας. Γενικά δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Θεωρώ από ένα σημείο και μετά, καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, κάνει τις δικές του επιλογές και αποφασίζει για τις πράξεις του. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω κι αν μου το ζητήσει κάποιος, φυσικά, και εννοώ και τα παιδιά μου, είναι να του πω τι θα έκανα εγώ στη θέση του, αλλά σύμφωνα πάντα με τον δικό μου χαρακτήρα», καταλήγει. υπομένει καθημερινά από τον σύζυγό της και τους γύρω της. Σαν άνθρωπος κατανοώ, αγαπώ και συμμερίζομαι τη γυναίκα αυτή. Τώρα όσον αφορά εμένα, δυστυχώς δεν έχω μνήμη ελέφαντα και όσοι μου έχουν φερθεί με τρόπο που δεν συμφωνώ τους έχω βγάλει πια από τη ζωή μου. Νομίζω ότι αυτή ήταν η δική μου αντίδραση απέναντι στα πράγματα», παραδέχεται στην «Απογευματινή» και εξηγεί τι αντιπροσωπεύει για εκείνη η ηρωίδα της σήμερα. «Αντιπροσωπεύει μια καταπιεσμένη Ελλάδα που αναζητά την ελευθερία της. Την ελευθερία της από εμάς τους ίδιους, τους Έλληνες. Τους ανθρώπους αυτούς που τη σκοτώνουν καθημερινά με τη μικροψυχία τους, τον ρατσισμό τους, την επιθετικότητά τους, τα κόμπλεξ τους, τη ζήλια και τη λαμογιά τους. Δεν τους νοιάζει τι περνάει ο άλλος ή τι κακό θα του κάνουν, αρκεί να περνάν αυτοί καλά. Και μιλάμε ακόμα για αυτά τα πράγματα το 2024», τονίζει η ταλαντούχα ηθοποιός.

malfa_mpessy_esoteriki_synent

Μπέσσυ Μάλφα: «Χτίσε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για τα παιδιά σου»

Τι πιστεύει για το κίνημα #ΜeΤoo, που πήρε μεγάλες διαστάσεις στον χώρο του θεάματος; Θα βοηθήσει κι άλλους να μιλήσουν;

«Πιστεύω ότι στο μέλλον όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να μιλήσουν και να αντιδράσουν σε θέματα κακοποίησης και παραβατικών συμπεριφορών. Φοβάμαι όμως ότι αν βλέπουν πως οι θύτες δεν τιμωρούνται από τον νόμο όπως και όσο θα έπρεπε, ή βρίσκουν υποστηρικτές στον εργασιακό χώρο, θα χάνουν το κουράγιο τους. Όμως αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι είναι ότι αν συμβεί στο παιδί μας ή σε εμάς τους ίδιους να πέσουμε θύματα κακοποίησης ή βιασμού, θα θέλαμε την υποστήριξη των γύρω μας. Ανεπίτρεπτο για εμένα και αηδιαστικό να παίρνεις το μέρος του θύτη μόνο και μόνο για να έχεις δουλίτσα. Απλά κάνε άλλη δουλειά, δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να στηρίζεις τους παραβάτες. Χτίσε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για τα παιδιά σου», λέει.

mpessy_malfa_esoteriki_synent

Η Μπέσσυ Μάλφα και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, με τα δύο να ασχολούνται με τον χώρο του θεάματος.

«Η Όλγα και η Νίκη σπούδασαν Θέατρο, Χορό και Μουσική. Αλλά κυρίως είναι ηθοποιοί. Ο Γιάγγος σπουδάζει ακόμα, με στόχο την Αεροδιαστημική Μηχανική. Θεωρώ πως ό,τι και να πεις στα παιδιά σου, αν δεν το βλέπουν στην πράξη, δεν μαθαίνουν. Δεν μπορείς να λες σ’ ένα παιδί διάβασε και εκείνο να μη σε έχει δει ποτέ με βιβλίο στο χέρι. Ο άνθρωπος είναι μιμητικό ον δυστυχώς, και ό,τι βλέπει το μιμείται και το επαναλαμβάνει. Για αυτό και έχει σημασία να προσέχουμε και να δίνουμε αξία στις πράξεις μας. Γενικά δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Θεωρώ από ένα σημείο και μετά, καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, κάνει τις δικές του επιλογές και αποφασίζει για τις πράξεις του. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω κι αν μου το ζητήσει κάποιος, φυσικά, και εννοώ και τα παιδιά μου, είναι να του πω τι θα έκανα εγώ στη θέση του, αλλά σύμφωνα πάντα με τον δικό μου χαρακτήρα», καταλήγει.




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 15/6/2024