Ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια στις 20 Ιουνίου, με το πρακτορείο που τον εκπροσωπούσε, να αποδίδει τον θάνατό του σε μακροχρόνια ασθένεια.

Αν και προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τον λόγο που πέθανε ο θρυλικός ηθοποιός, κάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι αντιμετώπιζε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Άτομο από το περιβάλλον του Σάδερλαντ μίλησε στο RadarOnline κι αποκάλυψε:

«Ήταν μια εξουθενωτική και ανίατη ασθένεια των πνευμόνων, που προκαλείται συχνότερα από το κάπνισμα», επισημαίνοντας πως ο ηθοποιός χρησιμοποιούσε συσκευή οξυγονοθεραπείας.

Δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη αιτία θανάτου του

Μια άλλη πηγή κοντά στον ηθοποιό, είπε ότι ο Σάδερλαντ κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα τη δεκαετία του 1960 και του 1970. Όταν όμως σταμάτησε το κάπνισμα, όχι μόνο έγινε φανατικός αντικαπνιστής, αλλά και απαγόρευε να τον πλησιάζει οποιοσδήποτε με τσιγάρο.

Σε κάθε περίπτωση, η ακριβής αιτία θανάτου του Ντόναλντ Σάδερλαντ δεν έχει ανακοινωθεί, το βέβαιο όμως όπως επιβεβαίωσε κι ο εκπρόσωπός του, ήταν ότι ταλαιπωρούνταν με την υγεία του.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός έγινε γνωστός για τους πολυσχιδείς ρόλους του, ερμηνεύοντας με άνεση τόσο κακούς, όσο και καλοκάγαθους χαρακτήρες.

Donald Sutherland's most iconic roles


Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, πλήθος καλλιτεχνών, σκηνοθετών και συνεργατών του Σάδερλαντ έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να εκφράσουν τη θλίψη τους και να τιμήσουν την πλούσια καριέρα και την ανεκτίμητη κληρονομιά που αφήνει στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25nqniwhvzl)

Σε μια συγκινητική ανάρτηση, ο επίσης ηθοποιός και γιος του αείμνηστου Σάδερλαντ, Κίφερ, δήλωσε:

«Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Donald Sutherland, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».