O Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στο «Πρωινό Σουσού» για το «Ναυάγιο», τον χωρισμό από τη σύζυγό του και την καθημερινότητα με τα δυο παιδιά του.

«Η χρονιά ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες 20, γιατί ήταν η πρώτη που δεν έκανα θέατρο. Είχα τα βράδια ελεύθερα δικά μου, κάτι το οποίο για εμένα ήταν λίγο παράλογο μέχρι να συνηθίσω. Αυτό το κάθε βράδυ, Τετάρτη με Κυριακή, είναι πολύ κουραστικό και το κατάλαβα φέτος, ύστερα από 21 χρόνια σε αυτήν τη δουλειά. Ήταν επιλογή μου να μην κάνω και για το καλοκαίρι. Μου έγιναν προτάσεις, αλλά το είχα πει από πέρσι ότι θέλω έναν χρόνο να μην ασχοληθώ με το θέατρο», είπε αρχικά.

Για το«Ναυάγιο», o  Γιάννης Στάνκογλου ανέφερε: «Την πρόσεξαν πάρα πολύ τη σειρά, ήταν γραμμένη ωραία, και την αισθητική και τη φρεσκάδα, με πολλά νέα παιδιά».

Και σε άλλο σημείο τόνισε στην Ελένη Τσολάκη: «Θα ήθελα να ζήσω ή τα 20s ή στα 60s-70s. Στην επανάσταση με όλα. Λειτουργώ ακόμη ως επαναστατικός έφηβος. Βαριέμαι τους ανθρώπους που τους παίρνει η μπάλα του χρόνου. Που επειδή μεγαλώνουν δεν κάνουν και πράγματα που δεν ταιριάζουν στην ηλικία τους. Έκανα ελεύθερη πτώση στα 44. Δεν θέλω να φοβάμαι και να ρισκάρω».

Και πρόσθεσε ο Γιάννης Στάνκογλου: «Τα παιδιά έχουν τρομερή ενέργεια και αυτό παίρνω από εκείνα. Ακόμα κι όταν γυρνάω κουρασμένος, αποζητώ να κάνω πράγματα μαζί τους. Μου μαθαίνουν να παραμένω νέος. Ελευθερία και δύναμη γνώμης προσπαθώ να τους μάθω, να σέβονται, να αντιδρούν όταν βλέπουν αδικία και να είναι χαρούμενα».

Και για τον χωρισμό του από τη σύζυγό του ο Γιάννης Στάνκογλου ανέφερε: «Σίγουρα τα παιδιά ένιωσαν κάτι, το οποίο δεν είχε σχέση με αυτό που ένιωσα εγώ. Τελείωσε μια σχέση σημαντική και δυνατή. Αυτό που προσπάθησα είναι να είμαι πολύ κοντά με τα παιδιά και είμαι, είμαι 3 μέρες την εβδομάδα μαζί τους. Υπάρχει συνεπιμέλεια, διακοπές το ίδιο, ακόμα και τις μέρες που δεν τους έχω κάνουμε πράγματα μαζί. Ήμασταν ώριμοι και οι δυο σε σχέση με τα παιδιά, δεν μας πήρε χρόνο».

Και υπογράμμισε: «Έχω φάει αρκετές σφαλιάρες. Ο πατέρας μου ήταν οικοδόμος, η μητέρα μου δούλευε σε κλωστοϋφαντουργία νύχτα. Έχω μεγαλώσει αρκετά μόνος μου, δούλευα από τα 14 σε οικοδομή με τον πατέρα μου, έχω αλλάξει πολλές δουλειές μέχρι να φτάσω σε αυτό που μου αρέσει. Με την πρώην γυναίκα μου ήμασταν στη Νέα Υόρκη και μετράγαμε τα ψιλά για να πάρουμε το μετρό. Από άποψη κούρασης, από απογοητεύσεις».

Και κατέληξε ο Γιάννης Στάνκογλου:«Με φλερτάρουν αρκετά έξω, αν είναι κάτι που μου αρέσει, θα φλερτάρω κι εγώ. Ο κόσμος νομίζω ότι φλερτάρει, αλλά δεν ξέρει τον τρόπο. Είναι μόνο στην εικόνα. Με εμποδίζει το ότι είμαι γνωστός. Αν είχα την ανωνυμία μου νομίζω θα ήταν πολύ πιο ωραίο, σε αυτό το κομμάτι της ζωής μου. Δεν ξέρω να θα παντευόμουν ξανά, δεν το έχω σκεφτεί, αλλά δύσκολα. Μια γυναίκα που θα με κέρδιζε θα ήταν εκείνη που δεν λέει ψέματα, να έχει καθαρό βλέμμα, καθαρό χαμόγελο, έναν κόσμο που μπορώ να έχω κάτι να πω μαζί της. Δεν μπορώ το πολύ πάνω μου. Είμαι ρομαντικός όταν πρέπει».