«Είµαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουµε στο Royal Ascot για άλλη µία εβδοµάδα θεαµατικών αγώνων, που προσελκύει θεατές», είπε ο βασιλιάς Κάρολος στην έναρξη των φετινών βασιλικών ιπποδροµιών στο Μπερκσάιρ, φορώντας περήφανος τη γραβάτα του µε αρχαιοελληνικούς κίονες, που την τιµά συχνά.

∆ίπλα του, η βασίλισσα Καµίλα, που έλαµπε στο καπέλο του κορυφαίου Φίλιπ Τρίσι, συνδυασµένο µε τσάντα Dior 5.500 ευρώ, διαµαντένια καρφίτσα, ανεκτίµητης αξίας, της βασίλισσας Μαίρης, και µε κοσµήµατα Van Cleef & Arpels, συνολικής αξίας άνω των 6.500 ευρώ.

thumbnail_karolos_royal_ascot


Οι ιππικοί βασιλικοί αγώνες Royal Ascot αποτελούν κάθε χρόνο υπέρλαµπρο γεγονός για τους γαλαζοαίµατους, και όχι µόνο, της «γηραιάς Αλβιώνας». Η Ελισάβετ ανέκαθεν έδινε το «παρών», το 2019 µάλιστα την είχε συναντήσει και η ηθοποιός-επιχειρηµατίας µόδας Αθηνά Οικονοµάκου, ως καλεσµένη φίρµας κοσµετολογίας στις εκδηλώσεις.

Περιουσίες για τις Ιπποδρομίες

O µικρός γιος του τέως και της Άννας-Μαρίας, Φίλιππος, µε τη Νίνα Φλορ (µε το κίτρινο κοκτέιλ µεταξωτό σιφόν φόρεµα των 7.000 ευρώ Αdam Lippes, την µπαµπού τσάντα Τζιλ Σάντερ των 2.000 ευρώ, τα παπούτσια Rogier Vivier και το καπέλο των 1.100 ευρώ Emily London) έδωσαν το «παρών», όπως και ο πρωτότοκος Παύλος µε τη σύζυγό του, Μαρί-Σαντάλ, που επέλεξε δηµιουργία της Μαίρης Κατράντζου. Εκεί και η κόρη τους, ΜαρίαΟλυµπία, «µούσα» του Bvlgari, που, για την περίσταση, προτίµησε το φόρεµα «Dellah» της Εµίλια Γουίκστιντ των 2.200 βρετανικών λιρών και slingback pumps «Coeur 60» Μaison Alaia, 1.100 ευρώ.

paulos_epixerimatias_ali_bambam_royal_ascot
filippos_nina_flor_royal_ascot
maria_olympia_carole_gray_lambford_mari_sandal_royal_ascot
eugenia_niarxou_royal_ascot
maria_olympia_royal_ascot


Η Μαρία-Ολυµπία είχε τρυφερά ενσταντανέ µε τον γιο της Ελ Μακφέρσον, Αρπαντ Φλιν Αλεξάντερ Μπουσόν, και πολλοί έκαναν λόγο για ένα νέο ειδύλλιο.

Το «παρών» έδωσε και η Ευγενία Νιάρχου - την οποία η Μαρία-Ολυµπία είχε επισκεφτεί νωρίτερα στην γκαλερί «Gagosian» για να δει τη δουλειά της (βλ. Passe Partout). Οπως και ο διάδοχος Ουίλιαµ. Φυσικά και η δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον, που διάλεξε «Kensington» µπλέιζερ Βερόνικ Μπιρντ και τσάντα ErthanK, 1.200 περίπου ευρώ. Μια περιουσία για να στήσει το τέλειο outfit έδωσε -τρόπος του λέγειν- και η δούκισσα του Εδιµβούργου, Σοφία, µε φόρεµα αξίας 3.780 βρετανικών λιρών Suzannah London και τσάντα 550 ευρώ Srathberry, παπούτσια Emmy London 455 λιρών και καπέλο JT Millinery.

H πριγκίπισσα Βεατρίκη, πάλι, εντυπωσίασε µε το εµπριµέ cocktail dress των 1.550 λιρών, που έχει ξαναφορέσει, τσάντα Roger Vivier 1.500 λιρών και παπούτσια του ίδιου οίκου, αλλά και στέκα 490 λιρών. Tip: Το Royal Ascot ιδρύθηκε από τη βασίλισσα Αννα το 1711 και διεξάγεται κάθε Ιούνιο. Οι κυρίες υποχρεούνται -βάσει πρωτοκόλλου- να προσέρχονται µε κοκτέιλ φορέµατα, σετάροντάς τα µε εµπνευσµένα καπέλα (µε βάση διαµέτρου τουλάχιστον δέκα εκατοστών), και οι άνδρες µε φράκο (γκρι, θαλασσί, µαύρο) και ηµίψηλο.

Extra tip: Την ονοµασία τους οι ιπποδροµίες δεν την οφείλουν στον Τζον Τζέικοµπ Ασκοτ ΙV, τον πιο πλούσιο στις αρχές του 20ού αιώνα, που πνίγηκε στο ναυάγιο του «Τιτανικού», αλλά σε… φουλάρι που φέρει το όνοµα Ασκοτ (Ascot) και αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για να ξεχωρίσει κανείς και σε γκαλά, συνδυασµένο µε κλασικό κοστούµι.

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών