avatar

Ραδιοβάρκα ο Άγρυπνος
Μάνος Τσιλιμίδης

Ηράκλειο: Εγινε δύο φορές νονός σε µία ηµέρα ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης

Στο πλάι του παλαίμαχοι διεθνείς καλαθοσφαιριστές

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης έγινε ανάδοχος σε δύο αγοράκια στο Ηράκλειο. Βάφτισε τον μικρό Κωνσταντίνο στο σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου και τον 5χρονο γιο του Μιχάλη Σηφάκη στο παραδοσιακό χωριό Αρόλιθος

kefalogiannis-nonos
Δύο φορές νονός έγινε σε µία ηµέρα ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο νεαρός βουλευτής την Κυριακή το µεσηµέρι βάφτισε τον µικρό Κωνσταντίνο µαζί µε τον παλαίµαχο διεθνή Ελληνα καλαθοσφαιριστή Γιάννη Μπουρούση, τον διεθνή µπασκετµπολίστα που έπαιξε στον Ολυµπιακό Παναγιώτη Βασιλόπουλο, τον Κωστή ∆ασκαλάκη και τον Γιώργη Χριστοδουλάκη.

Οι γονείς Αντώνης και Χρυσούλα Τριανταφυλλάκη, το ζευγάρι από τις Ασίτες Ηρακλείου, έκαναν τη βάφτιση και της 2 ετών Μαρίας-Ειρήνης, µε νονό τον Αρίστο Παπαδάκη. Οι βαφτίσεις έγιναν στο φαράγγι του Αγίου Αντωνίου, σε ένα µικρό εκκλησάκι του 14ου αιώνα, στα νότια παράλια του Ηρακλείου, όπου πριν από χιλιάδες χρόνια ένα τεράστιο σπήλαιο γκρεµίστηκε και δηµιουργήθηκε το επιβλητικό Αγιοφάραγγο. Γεµάτο σπηλιές, απόκρηµνα βράχια και δύσκολη πρόσβαση, ήταν ο ιδανικός τόπος για ασκητική ζωή. Ηδη από τη µινωική εποχή υπάρχουν ευρήµατα ανθρώπινης παρουσίας και µετέπειτα, στα χρόνια του χριστιανισµού, δεκάδες µοναχοί ασκήτευαν στις σπηλιές µέσα στα βράχια του Αγιοφάραγγου.

Ο νεαρός βουλευτής βάφτισε τον μικρό Κωνσταντίνο μαζί με τους παλαίμαχους διεθνείς καλαθοσφαιριστές Γ. Μπουρούση και Π. Βασιλόπουλο, τον Κ. Δασκαλάκη και τον Γ. Χριστοδουλάκη


∆εν είναι τυχαίο, λοιπόν, το όνοµα του φαραγγιού, ούτε το εκκλησάκι, που είναι αφιερωµένο στον Αγιο Αντώνιο τον ασκητή. Οι χαρούµενοι γονείς ήταν ευγνώµονες για την αγάπη µε την οποία περιέβαλαν τα παιδιά τους οι νονοί και οι καλεσµένοι. Την ίδια µέρα, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, νοµικός και πολιτικός επιστήµονας και βουλευτής µε τη Ν.∆., έβαλε λάδι και στον 5χρονο γιο του φίλου του Μιχάλη Σηφάκη. Το Μυστήριο έλαβε χώρα στον µαγευτικό Αρόλιθο, το παραδοσιακό χωριό, που είναι ένας θεµατικός πολυχώρος, µε βασικό του χαρακτηριστικό την κρητική παράδοση και λαογραφία.

nonos-kefalogiannis
Η Ελενα Κακουλάκη, ο Νίκος Χρονάκης, τ. περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, η Τάνια Παπαϊωάννου, ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης και η Μαίρη Κεφαλογιάννη.


Λειτουργεί από το 1988 και κύριος στόχος του είναι η συγκέντρωση και η διατήρηση των παραδοσιακών στοιχείων της κρητικής ζωής, όπως αυτή είχε διαµορφωθεί στις αρχές του 20ού αιώνα. Σε αυτή τη βάφτιση παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι του βουλευτή, αλλά και συγγενείς, όπως οι αγαπηµένες του ξαδέρφες Ελενα και Κατερίνα Κακουλάκη, η µητέρα τους, Μαίρη Κεφαλογιάννη, ο συνονόµατος Κωνσταντίνος και γιος του Μανώλη Κεφαλογιάννη και ο δήµαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, µε τη σύζυγό του.

nonos-kefalogiannis1
Η Κατερίνα και η Ελενα Κακουλάκη με τον ξάδερφό τους Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη (γιο του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη).


*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών