Το παιδί-θαύµα από τις Σέρρες, ο Απόστολος Σίσκος, πρόσφατα κατέκτησε το ασηµένιο µετάλλιο µε πανελλήνιο ρεκόρ στο 200 µ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Υγρού Στίβου στο Βελιγράδι.

Είναι µοναχοπαίδι, και µάλιστα η θυσία της οικογένειας είναι πολύ µεγάλη, αφού ο πατέρας του, που είναι επαγγελµατίας στις Σέρρες, παρέµεινε στην πόλη, ενώ η υπόλοιπη οικογένειά του µετακόµισε στη Θεσσαλονίκη για να µπορέσει να στηρίξει την προσπάθεια του νεαρού αθλητή να διακριθεί στην κολύµβηση.

Ο Απόστολος Σίσκος µίλησε στο «S» για τους επόµενους στόχους του και την προσωπική του ζωή, ενώ ευχαρίστησε τη σύζυγο του πρωθυπουργού, που αναδεικνύει τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών, όπως και του ίδιου. Οταν τελειώσει µε τους Ολυµπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ετοιµάζει βαλίτσες για το Harvard.

Είμαι χαρούμενος που η σύζυγος του πρωθυπουργού με προώθησε στα social media, την ευχαριστώ πολύ



Πώς αισθάνεσαι που κατέκτησες το ασηµένιο µετάλλιο µε πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Υγρού Στίβου του Βελιγραδίου;

Είµαι πάρα πολύ χαρούµενος για αυτή µου την επιτυχία. Ηταν κάτι που ήθελα από την αρχή της χρονιάς και, φυσικά, ένας από τους βασικούς µου στόχους, µε µεγαλύτερο τους Ολυµπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ηταν κάτι που ονειρευόµουν από την ηµέρα που ξεκίνησα τον αθλητισµό. Το να κατακτάς ένα µετάλλιο στα 18 χρόνια σου στην κατηγορία ανδρών θεωρώ πως είναι µια µεγάλη επιτυχία και ένα πάρα πολύ καλό κίνητρο και για τους Ολυµπιακούς, αλλά και για τη συνέχεια της καριέρας µου. Ηταν µια επιτυχία η οποία κρύβει πάρα πολλή δουλειά από πίσω, υποµονή, επιµονή και, φυσικά, αµέτρητες θυσίες. Είµαι εξίσου χαρούµενος και για το πανελλήνιο ρεκόρ που κατάφερα, γιατί αυτή µου η επίδοση µε κατατάσσει στους top αθλητές του κόσµου. Τώρα θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, έτσι ώστε να έρθει ακόµα καλύτερο αποτέλεσµα.

Το περίµενες;

Η αλήθεια είναι ότι είχα προετοιµαστεί για αυτούς τους αγώνες. Βεβαίως, δεν περίµενα µια τέτοια επίδοση. Παρ’ όλα αυτά, είχα πιστέψει στον εαυτό µου και στη δουλειά που έκανα όλο αυτόν τον καιρό, οπότε δεν ήταν µεγάλη έκπληξη για εµένα. Το µόνο που είχα στο µυαλό µου ήταν να ευχαριστηθώ την κούρσα µου και να υλοποιήσω όλα αυτά για τα οποία είχα δουλέψει στην προπόνηση µε τον προπονητή µου, Στέφανο Ζαφειριάδη, έτσι ώστε να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα.

Πού αφιερώνεις τη νίκη σου;

Τη νίκη µου την αφιερώνω σε όλους αυτούς που πίστεψαν σε εµένα, στον προπονητή µου, ο οποίος πίστεψε από την πρώτη στιγµή σε εµένα, και, φυσικά, στους γονείς µου, διότι έχουν κάνει µια µεγάλη θυσία από όταν ήµουν 12 ετών, όταν µετακόµισαν από τις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη για να κάνω τα όνειρά µου πραγµατικότητα.

Ποιος είναι ο επόµενος στόχος σου;

Επόµενος στόχος µου είναι οι Ολυµπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και να δώσω τον καλύτερό µου εαυτό, έτσι ώστε να ανεβάσω τη σηµαία της χώρας µου όσο πιο ψηλά γίνεται.

Εχεις σώσει κάποιον άνθρωπο από πνιγµό;

∆εν έχω σώσει κάποιον άνθρωπο από πνιγµό, αλλά, αν συνέβαινε αυτό, θα έκανα τα πάντα για να βοηθήσω.

Ανάµεσα στα πρόσωπα που σε συνεχάρησαν στα social ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού. Πώς αισθάνθηκες;

Είµαι πολύ χαρούµενος που η σύζυγος του πρωθυπουργού µε προώθησε στα social media και την ευχαριστώ πολύ. Το θεωρώ µεγάλη υπόθεση τέτοιοι άνθρωποι να προωθούν τις επιτυχίες των αθλητών, γιατί τις αξίζουµε και µε το παραπάνω.

Στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;

Η προσωπική µου ζωή είναι γενικά λιτή και σύντοµη, καθώς µε τόσες υποχρεώσεις µέσα στην ηµέρα είναι δύσκολο να κάνεις άλλα πράγµατα. Οταν έχω ελεύθερο χρόνο, κοιτάζω να τον ξοδέψω µε την οικογένειά µου και τους φίλους µου.

Τι µουσική ακούς; Αγαπηµένος καλλιτέχνης, αγαπηµένο τραγούδι και γιατί;

Ακούω πολλά είδη µουσικής, αλλά αυτό που µου αρέσει περισσότερο είναι τα τραγούδια rock, γιατί µου δίνουν κίνητρο πριν από αγώνες και γενικότερα σηµαντικούς στόχους στη ζωή µου. Αγαπηµένο µου γκρουπ είναι οι The Score και αγαπηµένο τραγούδι «Can you hear me now». Τo ακούω πάντα πριν από αγώνες, όπως πρόσφατα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα στο Βελιγράδι.

Θυµάσαι κάποια δύσκολη στιγµή στη ζωή σου;

Εχω περάσει πολλές δύσκολες στιγµές στη ζωή µου. Αυτή που θυµάµαι χαρακτηριστικά ήταν το 2023, όταν έπαθα τον πρώτο µου τραυµατισµό. ∆υστυχώς, δεν είχα αρκετή εµπειρία ώστε να το διαχειριστώ κατάλληλα. Με τη σωστή βοήθεια, όµως, κατάφερα να το ξεπεράσω και να πετύχω τους στόχους που είχα θέσει και ήταν: να πιάσω το όριο για τους Ολυµπιακούς Αγώνες στο Παρίσι φέτος και να πάρω το πρώτο µου ευρωπαϊκό µετάλλιο στην κατηγορία των εφήβων, µε τρίτη θέση.

Δημοσιεύθηκε στο «Secret» των «Παραπολιτικών»