Λίγες ώρες μετά την πρώτη του δήλωση από την γνωστοποίηση πως υπόκειται σε έλεγχο από τον οικονομικό εισαγγελέα ο Αντώνης Ρέμος απευθύνθηκε μέσω των social media στους θαυμαστές του.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ» ξεκαθάρισε ο Αντώνης Ρέμος σε stories που ανέβασε το βράδυ της Παρασκευής (5/7) στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, σχετικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

«Φιλαράκια μου καλησπέρα. Τα τελευταία 24ωρα αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση» τόνισε ο Αντώνης Ρέμος.

Η αλήθεια θα φανεί

Και συνεχίζει ο Αντώνης Ρέμος λέγοντας: «Ήθελα να κάνω αυτό το βίντεο για να ενημερώσω τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και συναυλίες που έρχονται…» ενώ ενημέρωσε ότι η επόμενη συναυλία του, που είναι τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα γίνει κανονικά όπως και «όλες οι υπόλοιπες που έρχονται».

«Νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που με αγαπάει και που με στηρίζει, να βρεθώ μαζί του. Η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ» κατέληξε ο Αντώνης Ρέμος.


Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή - Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος

Νωρίτερα ο Αντώνης Ρέμος εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την έρευνα που διεξάγεται από τις Αρχές για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο οποίος αναφέρει πως έχει δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους να καταθέσουν αίτηση και να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ενώ ζητεί περαιτέρω πληροφορίες για την υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του.

«Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» υποστηρίζει ο Αντώνης Ρέμος και προσθέτει «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος, θα συνεχίσω να εργάζομαι κανονικά και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι».

Συγκεκριμένα, ο γνωστός τραγουδιστής υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν είμαι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος» και γνωστοποιεί πως θα συνεχίσει κανονικά να εργάζεται, χωρίς να ακυρώσει καμία συναυλία,«γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι».

«Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου», αναφέρει ο Αντώνης Ρέμος στην ανακοίνωσή του και παράλληλα υποστηρίζει ότι «κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές Αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου».


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο.

Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος».

Δημητρακόπουλος: Είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως τα επιχειρήματα του Αντώνη Ρέμου μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας να δεσμεύσει την περιουσία του τραγουδιστή για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής ο εκ των δικηγόρων του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως υποστήριξε, «είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά».

Παράλληλα ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο Αντώνης Ρέμος «δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο».

Όσον αφορά, δε, τα επόμενα νομικά βήματα του τραγουδιστή, είπε ότι «η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών», εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hcc9e0xp1d)

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το παράπονό του (σ.σ.: του Αντώνη Ρέμου) είναι ότι παίρνουν τόσο βαριά και επαχθή μέτρα. Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα».

«Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου. Η αρχή, που πρέπει να υπάρχει για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, πρέπει να είναι φειδωλή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

Κατά τον ίδιο «είναι πάρα πολύ μεγάλα τα ποσά» που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο αλλά και στην εταιρεία που είχε ο Αντώνης Ρέμος και «ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη».