avatar

Γιατί με ξύπνησες πρωί
Σωτήρης Ξενάκης, Βασίλης Σκουρής

Tο Κλαµπ των Ακατάλληλων Μπαµπάδων - Παιδιά αρκετών σταρ απαρνούνται το όνομα του διάσημου πατέρα τους

"Bad Dads Club"

Μετά τα παιδιά του Τομ Χανκς και του Μπραντ Πιτ, που απαρνήθηκαν το όνομα του διάσημου πατέρα τους, τα ενήλικα τέκνα αρκετών σταρ τους αποκηρύσσουν αποφασίζοντας να κόψουν τους οικογενειακούς δεσμούς και αλλάζοντας επώνυμο

mpampades-showbiz
Οι συµµαθητές στο σχολείο σίγουρα θα θαύµαζαν την κόρη του Τοµ Κρουζ. Και µόνο για τους διάσηµους γονείς της. Οπως και τα παιδιά που πέρασαν τα σχολικά και τα φοιτητικά τους χρόνια κοντά στις κόρες και τους γιους της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ. Λίγοι όµως γνωρίζουν πραγµατικά πόσο βάρος µπορεί να κουβαλάει ένα όνοµα και τι µπορεί να κρύβεται σε ένα σπίτι που έχουµε συνδέσει µόνο µε επιτυχίες, βραβεία, φλας και τελικά κυριαρχεί η αποξένωση και η τοξικότητα.

Και κάπως έτσι σήµερα όλοι µιλούν για το Bad Dads Club ή το Κλαµπ των Κακών (ή Ακατάλληλων) Μπαµπάδων, στο οποίο µάλλον κανείς δεν θα ήθελε να ανήκει. Μετά τα παιδιά του Τοµ Κρουζ και του Μπραντ Πιτ, που απαρνήθηκαν το όνοµα του διάσηµου πατέρα τους, τους τελευταίους µήνες τα ενήλικα πλέον τέκνα διάσηµων σταρ µοιάζουν να έχουν αποκηρύξει τους πατέρες τους, αποσύροντας τα ονόµατά τους από τα επίσηµα έγγραφα και δείχνοντας να κόβουν όλους τους δεσµούς µαζί τους µόλις ενηλικιωθούν.

∆ύσκολη αποστολή

Οικογενειακά δράµατα της διπλανής πόρτας; Οχι ακριβώς. Εκτός κι αν ζείτε στο Λος Αντζελες. Για τον Τοµ Κρουζ και την Κέιτι Χολµς, που απέκτησαν την κόρη τους Σούρι το 2006, όλοι γνωρίζαµε την τέλεια χολιγουντιανή ιστορία αγάπης. Ο ηθοποιός του «Top Gun», αν και διατηρεί στενή σχέση µε τα µεγαλύτερα παιδιά του σήµερα, τα οποία υιοθέτησε µε την Νικόλ Κίντµαν, έχει αποµακρυνθεί από τη µικρότερη κόρη του µετά τον χωρισµό του από την Κέιτι Χολµς το 2012, όταν η Σούρι ήταν µόλις έξι ετών. Τα έγγραφα του διαζυγίου αποκάλυψαν τότε ότι η πρώην σύζυγός του θα λάµβανε 400.000 δολάρια τον χρόνο από τον πολυεκατοµµυριούχο Τοµ Κρουζ ως διατροφή, µέχρι η κόρη τους να γίνει 18.
ο Τομ Κρουζ έχει απομακρυνθεί από τη μικρότερη κόρη του μετά τον χωρισμό του από την Κέϊτι Χολμς το 2012, όταν η Σουρι ήταν μόλις έξι ετών
tom-krouz


Ο ίδιος δεν έχει εµφανιστεί δηµόσια µε την κόρη του εδώ και µια δεκαετία. Οταν µάλιστα εκείνη αποφοίτησε πρόσφατα από το Λύκειο, ο πατέρας της εθεάθη την ηµέρα της αποφοίτησης να παρακολουθεί την περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ.


Με τραύµατα από το παρελθόν

Είναι και το ζεύγος «Μπραντζελίνα». Στη 12χρονη διάρκεια της σχέσης του Μπραντ Πιτ µε την Αντζελίνα Τζολί απέκτησαν έξι παιδιά. Οταν το ζευγάρι χώρισε το 2012, η σταρ του Χόλιγουντ κατηγόρησε τον πρώην σύζυγό της για κακοποίηση. Ο γιος τους Παξ δήλωσε ότι και τα µικρότερα παιδιά «τρέµουν από φόβο» τον µπαµπά τους και πως όλα µαζί βιώνουν µετατραυµατικό στρες... Μόλις η κόρη τους Σίλο έκλεισε τα 18 της χρόνια ξεκίνησε τη νοµική διαδικασία για να εγκαταλείψει (και) επισήµως το επώνυµο του πατέρα της. Ο Μάντοξ και ο Παξ δεν χρησιµοποιούν το όνοµα Πιτ εδώ και χρόνια.

Και η Αντζελίνα Τζολί όµως ξέρει καλά τι σηµαίνει «ακατάλληλος» πατέρας, αφού ο βραβευµένος µε Οσκαρ πατέρας της, Γιον Βόιτ, έχει µηδενική επαφή µε την κόρη του εδώ και χρόνια. Αν και το δίδυµο πατέρα-κόρης είχε στιγµές συµφιλίωσης, η Αντζελίνα Τζολί δεν θέλησε να ξεχάσει ποτέ την απιστία του µπαµπά της, για τη διάρκεια που υπήρξε παντρεµένος µε τη µητέρα της, που «έφυγε» από τη ζωή το 2007. Οταν µάλιστα η διάσηµη κόρη του, πετυχηµένη επιχειρηµατίας πλέον και παραγωγός, χώρισε από τον Μπίλι Μποµπ Θόρντον, ο Γιον Βόιτ δήλωσε στους δηµοσιογράφους πως η Αντζελίνα Τζολί έχει «σοβαρά ψυχολογικά προβλήµατα» και ότι δεν υπήρξε «ποτέ φυσιολογική». Η ίδια δεν θέλησε ποτέ να δηµοσιοποιήσει τους λόγους για την κακή σχέση της µε τον πατέρα της...

Ελον και Αλεκ

Στο Bad Dads Club ανήκει και ο Ελον Μασκ µε τα 12 παιδιά! Ο ιδρυτής της Tesla απέκτησε τον Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ µε την Καναδή συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον, µε την οποία ήταν παντρεµένος από το 2000 έως το 2008. Το 2022 το παιδί τους άλλαξε επίσηµα όνοµα και συστήνεται ως Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, κρατάει το επώνυµο της µητέρας της και δεν θέλει κανείς να την αποκαλεί Ξαβιέ Μασκ. Υστερα από αίτηση που κατέθεσε σε δικαστήριο του Λος Αντζελες δεν θέλει πλέον «να σχετίζοµαι µε τον βιολογικό µου πατέρα µε οποιονδήποτε τρόπο».
Το παιδί του Mr. Tesla, Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ, άλλαξε και επίσημα όνομα, συστήνεται ως Βίβιαν Τζένα Γουίλσον και αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα



Πώς απαντά ο Ελον Μασκ; Ο δισεκατοµµυριούχος επιχειρηµατίας µίλησε για τη ρήξη µε την κόρη του και άφησε να εννοηθεί ότι είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους «µαρξιστές», ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήµιο. «Υπάρχει η αίσθηση ότι αν είσαι πλούσιος είσαι κακός. Μπορεί να αλλάξει, ευτυχώς έχω πολύ καλές σχέσεις µε όλα τα άλλα παιδιά µου. ∆εν µπορώ να τους κερδίσω όλους». Στο Κλαµπ των Ακατάλληλων Μπαµπάδων θα συναντήσουµε όµως και τον Αλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος έχει αποκτήσει εφτά παιδιά (!) µε τη σύζυγό του, Χιλάρια. Εκείνος είναι 66 κι εκείνη 40.

elon-mask


Ο εκρηκτικός ηθοποιός έχει αποκτήσει και µια κόρη µε την Κιµ Μπάσιντζερ, την Αϊρλαντ, η οποία είναι σήµερα 28 χρόνων. Μετά την έντονη δικαστική διαµάχη για την κηδεµονία της, απαγορεύτηκε στον Αλεκ Μπάλντουιν να βλέπει την κόρη του, ύστερα από τηλεφώνηµα που είχε κάνει στο τότε 11χρονο κορίτσι. Την είχε χαρακτηρίσει «απερίσκεπτο γουρούνι» σε µία έκρηξη θυµού. Για την ακρίβεια, της είχε πει: «Είσαι ένα αγενές, απερίσκεπτο γουρουνάκι. ∆εν έχεις το µυαλό ή την αξιοπρέπεια ως άνθρωπος. ∆εν δίνω δεκάρα που είσαι 12 χρόνων ή 11 χρόνων, ότι είσαι παιδί ή ότι η µητέρα σου είναι µόνο ένας µπελάς. Με ταπείνωσες για τελευταία φορά µε αυτό το τηλεφώνηµα». Μετά το παραλήρηµα, που έγινε... viral, µπαµπάς και κόρη πέρασαν µια δύσκολη φάση, αλλά σήµερα µοιάζουν να έχουν βελτιώσει τη σχέση τους. Η Αϊρλαντ συχνά αστειεύεται στο ΤikTok λέγοντας: «Νιώθω πολύ καλά. Ισως να φταίει το γεγονός ότι δεν έχω ελέγξει 12 χρόνια τώρα τα ηχητικά µηνύµατα του πατέρα µου...».


*Δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»