Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάσου Αντωνίου, "Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ!" (εκδόσεις Key Books), στο βιβλιοπωλείο Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου στη Λευκωσία της Κύπρου. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 6 Ιουνίου σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, συγκέντρωσε πλήθος φίλων και αναγνωστών που τίμησαν τον συγγραφέα με την παρουσία τους.  Συνομιλητής του Τάσου Αντωνίου στην εκδήλωση ήταν ο Νικόλας Λιάκος από το Lizzy's Kitchen.

nikolaou__3_
nikolaou__2_
nikolaou__1_

Ο Τάσος Αντωνίου, γνωστός για το πάθος του για τη μαγειρική, δεν περιορίστηκε μόνο στην παρουσίαση του βιβλίου του. Στο πλαίσιο του book bazaar που διοργάνωσε το Σολώνειο το διήμερο 31 Μαϊου και 1 Ιουνίου, ο Τάσος Αντωνίου δημιούργησε αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες για τους παρευρισκόμενους, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του συγγραφέα και να απολαύσουν γεύσεις από την ιταλική κουζίνα.

Η παρουσίαση του βιβλίου "Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ!" ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, αναδεικνύοντας τη φιλοσοφία της μαγειρικής του Τάσου Αντωνίου για εύκολα, γρήγορα, νόστιμα γεύματα, κάθε μέρα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον δημοφιλή συγγραφέα, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους γύρω από τη τη μαγειρική και τη γαστρονομία γενικότερα.

nikolaou-mageirepse__1_
nikolaou-mageirepse__2_

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο του Τάσου Αντωνίου. Το πρώτο του βιβλίο “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω” είχε διακριθεί στα βραβεία Gourmand και είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία εκτός της Αθήνας, στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, αποδεικνύοντας τη διεθνή απήχηση του συγγραφέα.

Το βιβλίο "Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ!" είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία καθώς και σε διαδικτυακές πλατφόρμες πώλησης βιβλίων.

Σχετικά με τον συγγραφέα

O Τάσος Αντωνίου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε Επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολέγιο. Έχει εργαστεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης (τηλεόραση, περιοδικά και websites). Έχει μαγειρέψει με σεφ παγκοσμίου φήμης, όπως ο Jamie Oliver. Το 2009 το πάθος του για το φαγητό τον οδήγησε στην ίδρυση του Mamapeinao.gr, μιας πλατφόρμας αφιερωμένης στο food culture. Ταξιδεύει συχνά, αρθρογραφεί σε περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ έχει και δικό του κανάλι στο YouTube, με πάνω από 100.000 συνδρομητές και 15.000.000 views. Έχει τιμηθεί με το Gourmand World Cookbook Award.

Σχετικά με το βιβλίο "Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ!"

Ο αγαπημένος δημιουργός του Μamapeinao.gr, food blogger και σεφ Τάσος Αντωνίου μάς καλεί σε ένα πλούσιο, χορταστικό και υγιεινό γευστικό ταξίδι στις μεγάλες αγάπες της ζωής του: το comfort food, τις κουζίνες του κόσμου, την ισορροπημένη διατροφή και το φαγητό της… μαμάς.

Μπορεί ένα φαγητό να είναι νόστιμο και γρήγορο; Εύκολο και υγιεινό; Μπορεί να είναι όπως το φτιάχνει η μαμά σου – και λίγο καλύτερο; Θα σου έφτιαχνε ποτέ η μαμά σου πίτσα στο τηγάνι, smash burger ή cacio e pepe; Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου περιλαμβάνει 83 συνταγές που, εκτός από λαχταριστές, είναι εξαιρετικά απλές στην προετοιμασία τους – για λιγότερο χρόνο, αλλά και περισσότερη διασκέδαση στην κουζίνα. Γιατί εκτός από τις αγαπημένες σου συνταγές, με αυτό το βιβλίο θα μπορείς να μαγειρεύεις και φαγητά που ίσως να έχεις φάει σε εστιατόρια και σε ταξίδια, χωρίς να χρειάζεται να είσαι σεφ.

Συνταγές από την Ελλάδα, την Αμερική και την Ιταλία έως το Μεξικό, την Κίνα και την Ταϊλάνδη, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, άγνωστα υλικά και δύσκολες τεχνικές. Νόστιμα, υγιεινά και πρωτότυπα πιάτα για δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα και λαχταριστά γεύματα στο τραπέζι.

«Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ». Και, γιατί όχι, να της κάνεις και το τραπέζι!