Ο Ντέιβ Γκάχαν, τραγουδιστής των (λατρεμένων) Depeche Mode και του εμβληματικού «Personal Jesus», που εξακολουθούν να μεσουρανούν στο διεθνές μουσικό στερέωμα ύστερα από 30 και πλέον χρόνια, βρίσκεται στη Μονεμβασιά και η «Απογευματινή» τον παρουσιάζει και το φετινό καλοκαίρι.

«Η Ελλάδα όπως πάντα. Είμαι ευγνώμων που έχω τόσο “πλούσια”, τόσο όμορφη καταγωγή από μια χώρα με γόνιμη, μαγική γη, με βουνά και θάλασσες, με ευγενικούς και παθιασμένους ανθρώπους που πιστεύουν στη δύναμη της κοινότητας. Ήταν προνόμιο να βρεθώ στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου με τη μητέρα μου. Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού της γιαγιάς μου, στη Συκέα. Μας ξενάγησε η κυρία Πολυξένη που τον φροντίζει. Η εκκλησία τιμά τον Άγιο Νεκτάριο και τα θαύματά του και κρατάει το “άγιο”, το θεραπευτικό φως του», μας πληροφορεί η σύζυγος του Γκάχαν, Τζένιφερ Σκλίας.

Η δυναμική και πάντα γοητευτική μουσικός και συγγραφέας από τη Λακωνία, που εκείνος αποκαλεί «άγγελό» του, καθώς εξαιτίας της ξέφυγε από τα ναρκωτικά, τον ξενάγησε στο Κάστρο της Μονεμβασιάς που το γνωρίζει απέξω και ανακατωτά. Ενώ επισκέφθηκε την πεθερά του και μητέρα της, με την οποία η Σκλίας φωτογραφήθηκε - όπως και με φίλη με την οποία και πέρυσι τις είδαμε μαζί στην Ελλάδα.

Στο αυτοκίνητο το ζευγάρι ακούει την αγαπημένη τραγουδίστρια της Σκλίας, Χαρούλα Αλεξίου, και το «Ζήλεια μου», όπως μας ενημερώνει. Επίσης, το «Αχ Ελλάδα, σ’ αγαπώ» του Νίκου Παπάζογλου.

Η κόρη τους, Στέλλα Ρόουζ, μουσικός, σοσιαλιτέ, μοντέλο, τον Ιούνιο έκανε πασαρέλα στο Μιλάνο. Ενώ πέρυσι ήταν μαζί τους -παίζεται αν είναι και τώρα- στον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα στην Ύδρα, όπου τους είχαμε καταγράψει και παρουσιάσει.


Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή