avatar

Σαββατοκύριακο Μαζί
Πένυ Αβραμίδη

Πριγκίπισσα Τατιάνα Μπλάτνικ: Μία καµπάνια ευαισθητοποίησης του Breathe Hellas - Ο πρωταθλητισµός και η ψυχική υγεία

Μια "Ελληνίδα" ανάµεσά µας

Μετά τον χωρισµό της από τον Νικόλαο Γλύξµπουργκ η Τατιάνα Μπλάτνικ συνεχίζει κανονικά τη ζωή της στη χώρα µας

tatianna-mplantik
Στόχος µας είναι να κάνουµε τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν πρόσβαση στη βοήθεια που χρειάζονται και όταν τη χρειάζονται». Η φράση ανήκει στην Τατιάνα Μπλάτνικ, µία γυναίκα που θέλει να κάνει τον κόσµο µας καλύτερο. Μόλις παρουσίασε την πρωτοποριακή καµπάνια ευαισθητοποίησης του Breathe Hellas στην Αθήνα, της πλατφόρµας που ίδρυσε η ίδια το 2020 για να ευαισθητοποιεί και να παρέχει εργαλεία και πόρους ψυχικής υγείας για όλους, µε τίτλο «Uniform of Hope», για να προσθέσει λάµψη και ουσία σε µία πρωτοβουλία που µας βοηθάει να είµαστε αισιόδοξοι.

Την είδαµε να ανεβάζει στιγµιότυπα στον προσωπικό της λογαριασµό στο Instagram ως πρέσβειρα Ψυχικής Υγείας του Breathe Hellas. Μετά τον χωρισµό της από τον Νικόλαο Γλύξµπουργκ η Τατιάνα Μπλάτνικ συνεχίζει κανονικά τη ζωή της στη χώρα µας. Μια «Ελληνίδα» ανάµεσά µας; Ντυµένη στα λευκά µε µπλε πινελιές (και Zeus+Dione), παρουσίασε την καµπάνια της για την ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα, µε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλευρό της και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο. Στην ασπρόµαυρη καµπάνια αναγνωρίζουµε τα πρόσωπα 18 αθλητών πρώτης γραµµής, πρωταθλητές και προπονητές που µιλούν ανοιχτά για το αόρατο ψυχικό κόστος του πρωταθλητισµού. Τι σηµαίνει να είσαι πάντα πρώτος, δυνατός, άτρωτος. Από τον Λευτέρη Πετρούνια και τον Ντέµη Νικολαΐδη µέχρι τον ∆ηµήτρη Ιτούδη, τη Μαρία Πολύζου, τον Γιώργο Πρίντεζη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου. Σε έναν διαφορετικό ρόλο ζωής, αληθινό, αυτοβιογραφικό. Με προσωπικές συνεντεύξεις-εξοµολογήσεις. Παραµονές των Ολυµπιακών Αγώνων στο Παρίσι, το τάιµινγκ δεν θα µπορούσε να είναι καλύτερο. Η ιδρύτρια του Breathe Hellas ξέρει να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί σε πρωτοβουλίες µε διεθνή ακτινοβολία, σε µια καµπάνια υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευµάτων και Αθλητισµού και της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ µίλησε για «ευαισθησία» και «ευαλωτότητα» και «κοινότητες όπου όλοι θα µπορούν ελεύθερα να εκφράσουν τα συναισθήµατά τους και να µοιραστούν τις ιστορίες τους». Στο βιογραφικό της πάντως συστήνεται ακόµη ως «Princess Tatiana» χωρίς να αναφέρεται πουθενά το διαζύγιό της. Μια πριγκίπισσα µας µαθαίνει να αναπνέουµε...



*Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»